Zinetula Biljaletdinov: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
bývalý trenér ruské reprezentace
Řádek 41: Řádek 41:
{{Infobox konec}}
{{Infobox konec}}


'''Zinetula Biljaletdinov''' (rusky : Зинэтула Хайдарович Билялетдинов, tatarsky : Зиннәтулла Хәйдәр улы Билалетдинев, arabsky: Zanet-ullah Hajdar ibn Belal al-Din → التهاب اولاه حيدر بلال بن الدين), (narozen [[13. březen|13. března]] [[1955]] v [[Moskva|Moskvě]]) je bývalý ruský hokejový hráč s tatarskými kořeny, který hrál pro [[Sovětský svaz|SSSR]], nyní je trenérem ruské hokejové reprezentace. Od roku 1973 do roku 1988 hrál také za [[OHK Dynamo Moskva|HC Dynamo Moskva]].
'''Zinetula Biljaletdinov''' (rusky : Зинэтула Хайдарович Билялетдинов, tatarsky : Зиннәтулла Хәйдәр улы Билалетдинев, arabsky: Zanet-ullah Hajdar ibn Belal al-Din → التهاب اولاه حيدر بلال بن الدين), (narozen [[13. březen|13. března]] [[1955]] v [[Moskva|Moskvě]]) je bývalý ruský hokejový hráč s tatarskými kořeny, který hrál pro [[Sovětský svaz|SSSR]] a bývalý trenér ruské hokejové reprezentace. Od roku 1973 do roku 1988 hrál také za [[OHK Dynamo Moskva|HC Dynamo Moskva]].


V letech 1994 a 1995 byl asistentem trenéra týmu [[Winnipeg Jets]] a v roce 1997 byl asistentem trenéra v týmu [[Phoenix Coyotes]]. Jako hlavní trenér vyhrál Gagarinův pohár s týmem [[Ak Bars Kazaň]].
V letech 1994 a 1995 byl asistentem trenéra týmu [[Winnipeg Jets]] a v roce 1997 byl asistentem trenéra v týmu [[Phoenix Coyotes]]. Jako hlavní trenér vyhrál Gagarinův pohár s týmem [[Ak Bars Kazaň]].

Verze z 26. 3. 2014, 16:33

Šablona:Infobox Hokejista (nehrající) Šablona:Infobox medaile Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka |}

Zinetula Biljaletdinov (rusky : Зинэтула Хайдарович Билялетдинов, tatarsky : Зиннәтулла Хәйдәр улы Билалетдинев, arabsky: Zanet-ullah Hajdar ibn Belal al-Din → التهاب اولاه حيدر بلال بن الدين), (narozen 13. března 1955 v Moskvě) je bývalý ruský hokejový hráč s tatarskými kořeny, který hrál pro SSSR a bývalý trenér ruské hokejové reprezentace. Od roku 1973 do roku 1988 hrál také za HC Dynamo Moskva.

V letech 1994 a 1995 byl asistentem trenéra týmu Winnipeg Jets a v roce 1997 byl asistentem trenéra v týmu Phoenix Coyotes. Jako hlavní trenér vyhrál Gagarinův pohár s týmem Ak Bars Kazaň.

V červnu 2011 byl jmenován hlavním trenérem ruské hokejové reprezentace. V roce 2012 vyhrál MS v ledním hokeji v Helsinkách. Rusko pod jeho vedením dokázalo vyhrát všechny zápasy na MS. Biljaletdinov byl po ukončení MS vychválen i vlastními hráči.

Externí odkazy

Šablona:Medailisté - Lední hokej na Zimních olympijských hrách 1980 Šablona:Medailisté - Lední hokej na Zimních olympijských hrách 1984 Šablona:Medailisté - Lední hokej na Zimních olympijských hrách 1998