David Larose: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: {{Infobox medaile|No portrait cs.svg|250px}} {{Infobox medaile soutěž|Mistrovství Evropy v judu}} {{Infobox medaile položka|3||ME 2013|…
 
mBez shrnutí editace
Řádek 9: Řádek 9:
Patří k nejlepším zápasníkům judo v pololehké váze, roli jednoho z favoritů však na důležitých turnajích často nepotvrzuje. Na francouze je po technické stránce podprůměrně vybavený. Vše dohání fyzickým pojetím boje.
Patří k nejlepším zápasníkům judo v pololehké váze, roli jednoho z favoritů však na důležitých turnajích často nepotvrzuje. Na francouze je po technické stránce podprůměrně vybavený. Vše dohání fyzickým pojetím boje.


Vrcholovou karieru mezi seniory začal slibně, ale superlehká váhová kategorie mu začala být brzy těsná. V pololehké váze však vládl pevnou rukou [[Benjamin Darbelet]] a na nominaci na velký turnaj si musel počkat. Jenže ani potom neměl nominaci jistou. Svědčí o tom hned čtyři kvalifikanti z Francie na [[Letní olympijské hry 2012|olympijské hry v Londýně]] v roce [[2012]]. Startovat však mohl jen jeden a volba padla na něho. V prvním kole se utkal s Izraelcem [[Golan Polack|Polakem]]. Po opatrném úvodu první zaútočil Izraelec a málem bodoval po výpadu o-uči-gari. Dvě minuty před koncem se Laroz dostal do vedení na juko po technice uči-mata makikomi. Izraelec se v poslední minutě snažil vyrovnat, ale neúspěšně. Ve druhém kole se utkal s Rumunem [[Dan Fâşie|Fyšie]] a zvítězil po minutě boje na ippon kombinaci "karate kid" a tani otoši. Ve třetím kole se utkal s Gruzíncem [[Laša Šandatuašvili|Šavdatuašvilim]]. Oba na sebe od úvodu vlétli, ale převaha byla s poustupem času na straně Gruzínce. Dvacet sekund před koncem zápasu ho Šavdatuašvili výpadem o-uči-gari poslal k zemi, ale rozhodčí podobně jako u Izraelce techniku nebodovali (resp. rozhodčí zápasu pan [[Franc Očko]] techniku bodoval jukem, ale na doporučení videorozhodčího bodování stáhnul). V prodloužení stačil odrážet Gruzincovi výpady jen minutu a následně kapituloval po technice te-guruma.
Vrcholovou karieru mezi seniory začal slibně, ale superlehká váhová kategorie mu začala být brzy těsná. V pololehké váze však vládl pevnou rukou [[Benjamin Darbelet]] a na nominaci na velký turnaj si musel počkat. Jenže ani potom neměl nominaci jistou. Svědčí o tom hned čtyři kvalifikanti z Francie na [[Letní olympijské hry 2012|olympijské hry v Londýně]] v roce [[2012]]. Startovat však mohl jen jeden a volba padla na něho. V prvním kole se utkal s Izraelcem [[Golan Polack|Polakem]]. Po opatrném úvodu první zaútočil Izraelec a málem bodoval po výpadu o-uči-gari. Dvě minuty před koncem se Laroz dostal do vedení na juko po technice uči-mata makikomi. Izraelec se v poslední minutě snažil vyrovnat, ale neúspěšně. Ve druhém kole se utkal s Rumunem [[Dan Fâşie|Fyšie]] a zvítězil po minutě boje na ippon kombinaci "karate kid" a tani otoši. Ve třetím kole se utkal s Gruzíncem [[Laša Šavdatuašvili|Šavdatuašvilim]]. Oba na sebe od úvodu vlétli, ale převaha byla s poustupem času na straně Gruzínce. Dvacet sekund před koncem zápasu ho Šavdatuašvili výpadem o-uči-gari poslal k zemi, ale rozhodčí podobně jako u Izraelce techniku nebodovali (resp. rozhodčí zápasu pan [[Franc Očko]] techniku bodoval jukem, ale na doporučení videorozhodčího bodování stáhnul). V prodloužení stačil odrážet Gruzincovi výpady jen minutu a následně kapituloval po technice te-guruma.


== Výsledky ==
== Výsledky ==

Verze z 1. 2. 2014, 16:49

Šablona:Infobox medaile Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka |}

David Larose [David Laroz], (* 4. červenec 1985 Bondy, Francie) je reprezentant Francie v judu.

Sportovní kariéra

Patří k nejlepším zápasníkům judo v pololehké váze, roli jednoho z favoritů však na důležitých turnajích často nepotvrzuje. Na francouze je po technické stránce podprůměrně vybavený. Vše dohání fyzickým pojetím boje.

Vrcholovou karieru mezi seniory začal slibně, ale superlehká váhová kategorie mu začala být brzy těsná. V pololehké váze však vládl pevnou rukou Benjamin Darbelet a na nominaci na velký turnaj si musel počkat. Jenže ani potom neměl nominaci jistou. Svědčí o tom hned čtyři kvalifikanti z Francie na olympijské hry v Londýně v roce 2012. Startovat však mohl jen jeden a volba padla na něho. V prvním kole se utkal s Izraelcem Polakem. Po opatrném úvodu první zaútočil Izraelec a málem bodoval po výpadu o-uči-gari. Dvě minuty před koncem se Laroz dostal do vedení na juko po technice uči-mata makikomi. Izraelec se v poslední minutě snažil vyrovnat, ale neúspěšně. Ve druhém kole se utkal s Rumunem Fyšie a zvítězil po minutě boje na ippon kombinaci "karate kid" a tani otoši. Ve třetím kole se utkal s Gruzíncem Šavdatuašvilim. Oba na sebe od úvodu vlétli, ale převaha byla s poustupem času na straně Gruzínce. Dvacet sekund před koncem zápasu ho Šavdatuašvili výpadem o-uči-gari poslal k zemi, ale rozhodčí podobně jako u Izraelce techniku nebodovali (resp. rozhodčí zápasu pan Franc Očko techniku bodoval jukem, ale na doporučení videorozhodčího bodování stáhnul). V prodloužení stačil odrážet Gruzincovi výpady jen minutu a následně kapituloval po technice te-guruma.

Výsledky

Turnaj 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013
Olympijské hry dns - - - dns - - - úč. -
Mistrovství světa - 7. - dns - dns 7. úč. - úč.
Mistrovství Evropy dns dns dns dns dns dns dns úč. 5. 3.
MS juniorů 1. - - - - - - - - -
ME juniorů 5. - - - - - - - - -

Reference


Externí odkazy