Diskuse s wikipedistou:Chalim Kenabru: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Julle (diskuse | příspěvky)
Nová sekce →‎Jon Bing
Řádek 407: Řádek 407:
Protože jste jediným autorem, nechci být příliš formální a obrátím se přímo na Vás: protože české zdroje patrně nejsou, čerpal jste z anglických, jenže vžité české přídavné jméno je "baltská" (vizte např. [[Baltské moře]] - "Baltické" je vnímáno jako nevhodné), proto navrhuji přesunout na ''Baltská fotbalová liga''. Zdraví --[[Wikipedista:Uacs451|Uacs451]] ([[Diskuse s wikipedistou:Uacs451|diskuse]]) 14. 1. 2014, 15:34 (UTC)
Protože jste jediným autorem, nechci být příliš formální a obrátím se přímo na Vás: protože české zdroje patrně nejsou, čerpal jste z anglických, jenže vžité české přídavné jméno je "baltská" (vizte např. [[Baltské moře]] - "Baltické" je vnímáno jako nevhodné), proto navrhuji přesunout na ''Baltská fotbalová liga''. Zdraví --[[Wikipedista:Uacs451|Uacs451]] ([[Diskuse s wikipedistou:Uacs451|diskuse]]) 14. 1. 2014, 15:34 (UTC)
:Zdravím, nemám nic proti, klidně přesuňte, je-li to vhodnější název. Jen Vás požádám, jestli můžete, opravte i linky, které na článek odkazují ([[FK Ventspils]],...). Díky --[[Wikipedista:Chalim Kenabru|Chalim Kenabru]] ([[Diskuse s wikipedistou:Chalim Kenabru|diskuse]]) 14. 1. 2014, 15:39 (UTC)
:Zdravím, nemám nic proti, klidně přesuňte, je-li to vhodnější název. Jen Vás požádám, jestli můžete, opravte i linky, které na článek odkazují ([[FK Ventspils]],...). Díky --[[Wikipedista:Chalim Kenabru|Chalim Kenabru]] ([[Diskuse s wikipedistou:Chalim Kenabru|diskuse]]) 14. 1. 2014, 15:39 (UTC)

== Jon Bing ==

Hello, sorry for writing in English. I see you created the article about the Norwegian writer [[Jon Bing]], who died earlier today. I've tried to update the articles about him to reflect this (with source), but seeing how my Czech is pretty much non-existant, you might want to take a look at it to make sure I haven't mangled the language too much. /[[Wikipedista:Julle|Julle]] ([[Diskuse s wikipedistou:Julle|diskuse]]) 15. 1. 2014, 13:40 (UTC)

Verze z 15. 1. 2014, 15:40

--Jvs 10. 11. 2010, 12:29 (UTC)

Na západ od Říma

Děkuji Vám za informace v článku Na západ od Říma. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Zejména chybí úvod (aspoň stručný souhrn, kdy byla kniha napsána a kdo je autorem). --Jvs 22. 11. 2010, 12:23 (UTC)

Nutné zdroje

Dobrý den. Musím zopakovat výše uvedený požadavek, nutnost uvádět dva zdroje ke každému heslu. Mě kvůli tomu také správci dvě hesla o knihách (a oprávněně) smazali. Máte s tvorbou hesel o knihách dost práce a velmi riskujete, že všechna hesla budou smazána kvůli absenci zdrojů. Některé knihy mám doma, tedy dodám referenci o faktu vydání z jejich tiráže, ale určitě lze na internetu získat další ext.zdroje a podívat se na franc.wiki, zda tam nejsou knihy zpracovány. Netvořte další hesla, napřed doplňte ta hotová. Je to dodatečná práce na 30 minut, která se vyplatí.--Zákupák 7. 2. 2011, 06:48 (UTC)

Aha, tohle mi uniklo. Podívám se po zdrojích a doplním vytvořená hesla. Děkuji za upozornění.Chalim Kenabru 7. 2. 2011, 08:42 (UTC)

Dobrý den. Chtěl bych poděkovat za a poblahopřát ke kvalitně zpracovanému článku Nadace a Říše. Jen tak dál:-) --YjM:Yolanda(d|p) 21. 2. 2011, 21:26 (UTC)

Děkuju. Mám v plánu dopsat zbývající díly série Nadace i některé další Asimovovy romány, jakmile najdu čas a znovu je přečtu. --Chalim Kenabru 22. 2. 2011, 12:48 (UTC)
To jste na tom lépe než já - čtu je teprve poprvé (a to s dlouhými intervaly mezi jednotlivými díly). Tak uvidíme, kdo bude rychlejší;-) --YjM:Yolanda(d|p) 23. 2. 2011, 19:24 (UTC)
Klidně se do toho pusťte, já teď dělám kompletního Bukowského, pak tu mám ještě nějakou beletrii a ze sci-fi něco od Roberta Silverberga a Ledovou společnost od Arnauda. K tomu Asimovovi se dostanu nejdřív asi v květnu. Ale je to opravdu špička science fiction. Trochu závidím, že to čtete poprvé - čekají Vás příjemné chvilky. Osobně se mi nejvíc líbila Nadace a Země, možná proto, že to byla první kniha,kterou jsem z Nadace četl a pak už to šlo ráz na ráz. --Chalim Kenabru 23. 2. 2011, 19:51 (UTC)
Tak já přečetl zatím právě jen tu Nadaci a další mě ještě čekají, přičemž nejprve mám na stole další knihy, jako Vojnu a mír, Na západní frontě klid, Stopařova průvodce, ad., takže dost možná budete s tím květnem dříve vy. Nicméně se těším na případnou spolupráci, je potřeba dát na wikipedii SF trochu do pořádku. --YjM:Yolanda(d|p) 23. 2. 2011, 23:01 (UTC)
Souhlas. A můžeme upustit od vykání a přejít na tykání, ne? Ať se zatím daří a zdravím, --Chalim Kenabru 24. 2. 2011, 14:47 (UTC)
Rád přijímám. Tak prozatím hodně štěstí a ahoj. --YjM:Yolanda(d|p) 24. 2. 2011, 20:58 (UTC)

FS Vzdálená hvězda

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku FS Vzdálená hvězda. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Senimo 12. 6. 2011, 07:04 (UTC)

Nadace

Ahoj.

Nevím nakolik se Ti zamlouvá ten navbox "Tvorba Isaaca Asimova", co jsem vytvořil, ale vzhledem k tomu, jak jsi se rozjel se psaním, napadlo mě, že bych mohl udělat ještě jeden, jen pro knihy Nadace. Proto se ptám: Je ta šablona takhle správně? A jaké další články z univerza máš v (jakkoli vzdáleném) plánu vytvořit?

Do nové šablony bych určitě zahrnul Tvé výborné články FS Vzdálená hvězda a Seznam postav série Nadace (podle mě kandidát na DČ!). Doufám, že bude ještě hodně takových. Hodně úspěchů a radosti z wikipedizace --YjM:Yolanda(d|p) 24. 6. 2011, 22:06 (UTC)

Zdravím tě, Yolando. No, myslím, že šablona je dobrá a stačila by pouze jedna, mohl bys ji třeba rozšířit o několik témat ze série Nadace. Díval jsem se na angl. Wikipedii a mají tam v šabloně stěžejní motivy, které bys tam mohl zahrnout a já bych k nim napsal článek nebo bych je přeložil z angličtiny. Takže by to mohly být tyto: Vizisonor, Psychická sonda, Hyperrelé, Seldonova krize, Seldonův plán, První Mluvčí, Seznam planet série Nadace. Ještě budu číst v brzké době knihu Druhou Nadaci, takže tu taky napíšu. Jo, akorát ještě v té šabloně jsou Kosmické proudy dvakrát, jednou v sérii Říše a podruhé v kategorii Výběr dalších děl. Tak jestli bys nějak zrealizoval rozšíření šablony, nebo založíš novou, bylo by to super. -- Chalim Kenabru 24. 6. 2011, 22:40 (UTC)
Oou, děkuji, těch Kosmických proudů jsem si vůbec nevšiml. Tak asi udělám ještě jednu. Je to podle mě přehlednější než 1 velká šablona, kde u "ne-Nadačních" knih by mohlo i více odkazů překážet. Planety, Seldonova krize a Seldonův plán, Encyclopedia Galactica, Psychohistorie (článek namísto přesměrování) nebo Encyklopedisté jsou jistě stěžejní pojmy celé série a někdo se v budoucnu pustí do jejich realizace. A jak to vidíš s nekanonickými (ne-Asimovskými) knihami série? Má smysl je nějak vytahovat, případně očekávat k nim články? Děkuji za nápady a těším se na další spolupráci;-)--YjM:Yolanda(d|p) 25. 6. 2011, 13:14 (UTC)
Dobře, jak myslíš. Ještě bys tam mohl zahrnout tyto hesla: Intermitentní planety, Participátor a Encyclopedia Galactica - tu už jsi zmiňoval. Některé termíny, např. Intermitentní planety nebo Psychická sonda se ovšem vyskytují i v jiných Asimovových knihách, např. v románech o robotech, tak to zvaž. Co se týče pokračování Nadace od jiných autorů, to bych zatím nechal být i vzhledem k tomu, že se nikdo velice nehrne ani k dopsání Asimovovy Nadace. Tak dej vědět, jak budeš mít šablonu hotovou. Zdravím tě --Chalim Kenabru 25. 6. 2011, 16:08 (UTC)

Ahoj. Upraveno. Tak co takto? Kritizuj, žádná polovičatá řešení nechceme;-) Samozřejmě můžeš upravovat sám, ale kdyby se Ti z nějakého důvodu nechtělo, tak napiš co změnit a já se pokusím to zařídit. Zatím hodně štěstí při práci--YjM:Yolanda(d|p) 18. 7. 2011, 21:45 (UTC)

Ahoj. Znovu se k té šabloně vracím. Vidím, že jsi rozlišil romány od sbírek a povídek. Hmm, zajímavé, to mě nenapadlo. Co mě ale zaráží, je fakt, že kurzívou jsou označeny romány, ačkoliv jsou v převaze. Tolik šikmého textu značně stěžuje čitelnost. Nevím, zda je to jinde nějaký standard, pak bych to chápal, ale za těchto okolností by mi přišlo vhodnější označit kurzívou naopak sbírky a povídky (+novely?) a romány nechat rovně. Co myslíš?--YjM:Yolanda(d|p) 15. 8. 2011, 21:30 (UTC)

Čau, mám dojem, že je na Wikipedii nějaké pravidlo, že vydané knihy by měly být psány kurzivou, proto jsem to tak vyznačil v šabloně, jen z tohoto důvodu. Povídek se to netýká. Mrkni sem na angl. verzi: http://en.wikipedia.org/wiki/Foundation_series. Jestli to chceš dát zpátky, je mi to celkem jedno. Chtěl jsem jen dodržet nějakou formu. -Chalim Kenabru 15. 8. 2011, 22:44 (UTC)
Ona enwiki má svoje pravidla a cswiki často jiná.. Nakonec to ale dává smysl, tak to tak necháme;-) --YjM:Yolanda(d|p) 16. 8. 2011, 13:40 (UTC)

Trpaslík

Ahoj. Prosím tě, nevracej do článků Kategorie:Fiktivní postavy, neboť se jedná o nadřazenou kategorii jak Kategorie:Fiktivní Angličané/kočky/géniové/apod., tak i nadřazenou kategorii Kategorie:Postavy seriálu Červený trpaslík. Rovněž ty související články jsou zcela zbytečné, neboť akorát duplikují odkazy v šabloně dole v článku. Díky za pochopení. --Harold 2. 7. 2011, 16:19 (UTC)

Jo tak, chápu. --Chalim Kenabru 2. 7. 2011, 16:21 (UTC)

Galaktická Říše

Ahoj. Koukám, že v psaní pokračuješ s nezměněnou rychlostí, to je dobře. Jen jsem se chtěl zeptat, proč článek Galaktická říše (Asimov) není přímo na adrese Galaktická říše? Bývá ve zvyku používat rozlišovací závorky jen v případech, kdy by mohlo dojít ke kolizi s jiným heslem, ale to v tomto případě nenastává. Tak by mě zajímalo proč jsi přece vybral tuto variantu. Hodně dalších úspěchů--YjM:Yolanda(d|p) 22. 7. 2011, 13:55 (UTC)

Čau. Protože předpokládám, že Galaktické říše jsou i v jiných světech, filmech či sci-fi seriálech a že se může objevit další článek, tak jsem to chtěl odlišit. Galaktická říše mi přišlo moc všeobecné, nekonkrétní. Inspiroval jsem se anglickou Wikipedií, kde to mají taky takto specifikované. --Chalim Kenabru 22. 7. 2011, 14:02 (UTC)
Ok. Sice tu asi nikdo v nejbližší době neplánuje obecný článek, ale ať je po tvém. Zatím tam zřídíme přesměrování. P.S.:Omlouvám se za prodlevu s odpovědí.--YjM:Yolanda(d|p) 29. 7. 2011, 19:11 (UTC)

Sir A. C. Clarke

Ahoj. Sleduji, že jsi se posunul k dalšímu SF tvůrci. Výborně! Možná zkusím splácat něco, co si pamatuji o Medůze, ale reference zůstanou na Tobě;-) A do budoucna už přemýšlím o šabloně "Tvorba Arthura Charlese Clarka":-) Tak co tam dáme? Uděmám jí stejnou jako tu Asimovskou nebo máš nějaké lepší nápady? Na spolupráci se těší --YjM:Yolanda(d|p) 29. 8. 2011, 16:32 (UTC)

Čau, nevím, jestli je to náhoda, ale řeknu ti, že jsem o podobné šabloně uvažoval. Říkal jsem si, že bych ji zkusil udělat sám, ale asi by to bylo nad mé síly a tak jsem ti chtěl napsat, jestli by ses toho neujal - a mezitím jsi napsal. Tak jo, nemám nějaké zvláštní nápady, ta asimovská je celkem OK, ne? Určitě tam zahrň série Vesmírná odysea, Ráma, Odysea času, Ostatní romány, sbírky v češtině, a kolonku pro povídky. Akorát mě napadá, že bys mohl vložit i sekci pro film (2001: Vesmírná odysea (film), možná budou i další). --Chalim Kenabru 29. 8. 2011, 17:03 (UTC)
Che, mě se nic neutají:-) Udělat tyhle šablonky je docela jednoduchý, nepochybuji, že bys to také zvládl;-) No, asi se inspiruji enwiki a hodím tam pro "budoucí potřeby" kolonku Zpracování nebo Adaptace, což je obecnější než Filmy.--YjM:Yolanda(d|p) 30. 8. 2011, 20:18 (UTC)
První návrh hotov. Připomínkovat můžeš nejlépe na diskusní stránce.--YjM:Yolanda(d|p) 30. 8. 2011, 22:23 (UTC)
A je to... Doplnit se může vždy, stejně jako pročistit.--YjM:Yolanda(d|p) 7. 9. 2011, 20:12 (UTC)
Šablona je výborná. Já jsem si půjčil další sbírku povídek od Clarka, takže budu doplňovat. A ještě to občas proložím Asimovem. No, měl bych se taky poučit, chtěl bych v budoucnu udělat šablonu pro tvorbu Ch. Bukowského a E. A. Poea. Tak zatím, čau a dík za kus práce. --Chalim Kenabru 7. 9. 2011, 22:16 (UTC)
Pokud nebudeš mít nic proti, tak šablonu pro Poea bych mohl taky zkusit. Je ostuda, že dosud nic takového nemáme, na enwiki má dokonce svůj portál! Naneštěstí Bukowského tvorba mi nic neříká, takže to opravdu zůstane na Tobě.. :-)--YjM:Yolanda(d|p) 8. 9. 2011, 14:09 (UTC)

Pomíjivost

Pomíjivost je zcela obecné slovo speciálního významu, článek by se měl IMHO jmenovat Pomíjivost (povídka). Zdravím. MiroslavJosef 8. 9. 2011, 08:34 (UTC)

Proč ne, jestli můžete, tak ho přejmenujte. Já ani pořádně nevím, jak se dělá přesměrování článku apod. Mám velké mezery v těchto věcech. S pozdravem --Chalim Kenabru 8. 9. 2011, 08:40 (UTC)
Pokud pomíjivost jako taková nemá vlastní heslo (a je možné, že nikdy mít nebude), není důvod pro rozlišovač. --Tchoř 8. 9. 2011, 08:41 (UTC)
Nevím, jak říkám, neorientuji se příliš v těchto věcech, je mi celkem jedno, jaký bude mít článek název, zaměřuji se na obsah. s pozdravem --Chalim Kenabru 8. 9. 2011, 08:48 (UTC)
Zde ale přece vůbec nejde o to zdali toto heslo někdy bude či nebude (to nyní nemůže nikdo z nás vědět, třeba ho někdo někdy opravdu napíše). Jde o pojem "očekávatelnost názvu" - tedy o to, co případný čtenář Wikipedie pod tímto názvem očekává. ** Totéž plati o článku Záznam, což by měl být IMHO rozcestník. Zdravím vespolek. MiroslavJosef 8. 9. 2011, 09:08 (UTC)
Něco na tom bude. Konkrétně Záznam, osobně si myslím, že člověk, pokud není fanoušek sci-fi, hledá pod tímto pojmem něco jiného a v současnosti jej to navede na povídku, takže rozcestník by byl výstižnější. Přemýšlel jsem i o názvu Záznam (povídka), než jsem jej napsal, nicméně jsem si nebyl jistý. Asi by měly být IMHO pro tato všeobecná slova rozcestníky. --Chalim Kenabru 8. 9. 2011, 09:22 (UTC)
Pokud není lepší místo, kam jej navést, je zcela v pořádku, že ho navedeme na povídku. Úkol rozlišovačů je jediný: Pokud máme více článků, které bychom pojmenovali stejně, musíme k názvu něco přidat. Pokud víc článků nemáme, nic nepřidáváme (jsou, pravda, kategorie, kde je přidávání tak časté, že se dohodlo přidávat i pár výjimkám, kde to není potřeba, myslím stanice metra). V tomto případě je problém, že rozcestník ani nemáme, není z něj kam jinam odkazovat. Pokud chcete zavést jinou praxi, mělo by to projít komunitní diskusí.--Tchoř 8. 9. 2011, 09:42 (UTC)
Pravdu má Tchoř. Dokud neexistuje obecný článek, je naprosto očekávatelné navést čtenáře na pojem specifický. Samozřejmě kdyby existovala obecná stránka Záznam (více pravděpodobné) či Pomíjivost (méně pravděpodobné), měla by přednost a na povídky by se odkazovalo v úvodníku, přičemž by měly rozlišovač (povídka). Dokud ty články ale někdo nenapíše, tak není důvod něco měnit. Je pravda, že u článku Galaktická říše si Chalim prosadil druhou variantu, ale v tom případě je myslím pravděpodobné, že brzy sám obecný článek přidá.--YjM:Yolanda(d|p) 8. 9. 2011, 14:04 (UTC)
Ne, nehodlám měnit nějaké zaužívané návyky či pravidla, měl jsem nějaké matné povědomí (teď tedy přesné) o pojmenovávání článků, tak se ho budu držet. Přišlo mi, že by to mohlo být s rozcestníkem tak nějak přesnější. Název článku je detail, hlavní je obsah. Ať se daří, --Chalim Kenabru 8. 9. 2011, 21:20 (UTC)

Poe - The Gold-bug

Ahoj. Gratulace k DČ Zlatý brouk. Jen tak dál! :-) --YjM:Yolanda(d|p) 19. 9. 2011, 20:47 (UTC)

čau, díky, tuto povídku jsem kdysi četl a dost mě chytla, tak jsem ji chtěl tady na Wikipedii rozvést, má fakt výborný námět. --Chalim Kenabru 19. 9. 2011, 21:12 (UTC)
He. Na to, že Poe psal povídky "jen pro peníze" je docela pěkná:-) Budeš se, na wiki, věnovat i Poeově poesii?--YjM:Yolanda(d|p) 19. 9. 2011, 21:36 (UTC)
Je to možné, ale zřejmě ne v dohledné době. Rád bych dodělal Asimova, Clarka a povídky E.A.Poea. Jinak jsem neodpověděl na tvůj návrh, že bys udělal šablonu pro E. A. Poea. Všiml jsem si toho až teď. Uvítal bych to, zrealizuješ ji teda? A co takhle dát tam i fotku jako je na německé wiki de:Edgar Allan Poe, co myslíš? --Chalim Kenabru
Fotka je kein problem. Taky se mi líbí, pokud se nepletu je to jedna z prvních fotografií vůbec. Nějakou šablonu zkusím, tohle doplňování estetické stránky článků mě baví. Jen neslibuji žádný termín;-) --YjM:Yolanda(d|p) 20. 9. 2011, 21:43 (UTC)
OK, klidně tam přidej i kolonku pro básně, já něco potom doplním. Mě se šablony taky líbí a hlavně unadňují přechod mezi články, nemusíš překlikávat přes kategorie atp. Čau zatím --Chalim Kenabru 20. 9. 2011, 22:19 (UTC)
Ahoj. Začal jsem (viz zde), ale trochu váhám. Řadit povídky a básně podle roku vydání (jako na enwiki) nebo podle abecedy (tak jako u Asimova, Clarka a dalších)? Co myslíš Ty?--YjM:Yolanda(d|p) 24. 9. 2011, 15:08 (UTC)

┌─────────────────┘ Čau, myslím že nemusíš uvádět sbírky básní ani povídek, jen konkrétní povídky, několik stěžejních básní (Havran, Annabel Lee, Israfel, Lenora (báseň), Zvony (báseň), Ulalume, zbytek už by se pak do šablony doplnil) a román. Já se v knihovně podívám po nějakých jeho esejích a dalších dílech mimo tyto a to by se tam pak případně taky přidalo, podle toho, co vyšlo v češtině. No a můžeš to psát podle abecedy a do závorky třeba uvést rok vydání jak to mají na enwiki. Jo a prosímtě, mohl bys vytvořit přesměrování povídky Zpráva nalezená v lahvi na Rukopis nalezený v láhvi? Ten první název se v žádné sbírce nevyskytuje a navíc je s chybou (lahvi - láhvi), někdo to asi přeložil doslovně z angličtiny. Ten druhý je správný. Díky, zdravím tě, --Chalim Kenabru 24. 9. 2011, 17:19 (UTC)

Hmm.. Ale ta verze s povídkami se mi líbí:-) Asi je tam nechám, ale bez linků (jen text). Když to budeme řadit podle abecedy, tak mi přijde zbytečné psát tam i rok.. No, uvidíme. Zkusím je tam přidat, a když nebudou moc překážet, tak je tam necháme. //U té povídky myslíš asi spíše přesunutí, že? Jistě, udělám. Jinak.. je to schované, pod tou šipkou (viz nápověda);-) --YjM:Yolanda(d|p) 25. 9. 2011, 14:07 (UTC)
Jasně přesunutí, díky - i za link na nápovědu. Dobrý nápad, nech tam ty sbírky, akorát u nich nedělej wikiodkazy. Co se týče toho řazení, já zas uvažuju odlišně, su zvyklý se orientovat podle abecedy - je to pro mě rychlejší, když něco dělám, ale z hlediska encyklopedie by bylo asi správnější ty povídky i básně v šabloně seřadit podle roku vydání, to je fakt. Tak to tak třeba udělej, na básně zatím nedávej wikilinky a já bych je pak do šablony přidal, až je budu psát. A co tu fotku, zakomponuješ ju tam nějak - čistě pro efekt? Čau --Chalim Kenabru 25. 9. 2011, 16:37 (UTC)
Na fotku bych málem zapomněl.. Už jsem ju tam zakomponoval. Původně jsem jí chtěl dát vlevo, ale vypadalo to vážně odporně, tak je vpravo. Navíc.. šablona je dlouhá a tak jsem pod ni přidal ještě podpis - myslím, že to nevypadá špatně. Všechna díla tedy nakonec řadím podle roku vydání. Přeci jen se Poeův styl časem vyvíjel, takže to není až tak od věci. Díla v kolonce Ostatní jsou spíše pro zajímavost (ani jsem nenašel české názvy), takže jsem je nechal zatím bez wikilinků. A s básněmi si nedělej starost - kdyby byly dlouho červené, tak je doplním sám, mám je ostatně mnohem raději než jeho povídky. Pokud máš další připomínky, tak sem s nimi; pokud ne, tak bych šablonu zítra prohlásil za hotovou. --YjM:Yolanda(d|p) 25. 9. 2011, 19:39 (UTC)
Odpověděl jsem ti na tvou diskuzní stránku. Akorát teď jsem si všiml - z kolonky Ostatní vyhoď The Balloon-Hoax (to je povídka Senzace s balónem (1844), už ji tam máš) a k románu The Journal of Julius Rodman bys mohl dát poznámku pod čarou, že je nedokončený. Čau --Chalim Kenabru 25. 9. 2011, 20:14 (UTC)
Ano, všiml jsem si. Ještě jednou děkuji za wikihvězdičku. Šablona upravena podle Tvých přání. Navíc u básní jsem přidal linky na wikizdroje, takže není potřeba spěchat s doplňováním článků. A šablona je hotova a umístěna: Šablona:E. A. Poe. Těším se na další spolupráci! --YjM:Yolanda(d|p) 25. 9. 2011, 20:48 (UTC)
Aha, to je taky praktické s těmi wikizdroji. Já to pak doplním i k povídkám. Idu ju rozhodit po článcích. Čau --Chalim Kenabru 25. 9. 2011, 20:56 (UTC)

┌─────────────────┘ Nu.. myslel jsem, že u povídek by to bylo zbytečné. Mají (či budou mít) vlastní články a na wikizdroje se může odkazovat z článků (kde nejsme svázáni prostorem). Naopak po doplnění článků o básních jsem chtěl tyto odkazy na wikizdroje v šabloně odmazat.. Považoval jsem to spíš za "dočasné řešení". Nakonec.. konej jak myslíš, jen aby vyšší počet písmenek neudělal z té šablony nečitelný guláš.. Zatím ahoj --YjM:Yolanda(d|p) 25. 9. 2011, 21:13 (UTC)

Dobře, nechám to tak. --Chalim Kenabru 26. 9. 2011, 07:32 (UTC)

Kytička

Chtěl bych ti poděkovat za DČ Zlatý brouk a za další články o povídkách Poea a jako dar ti upínám virtuální kytičku. --Adam Zábranský 20. 9. 2011, 15:34 (UTC)

Děkuju, vážím si tohoto ocenění. --Chalim Kenabru 20. 9. 2011, 18:32 (UTC)

Fantastic Tales / Fantastické příběhy

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Fantastic Tales / Fantastické příběhy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 25. 10. 2011, 17:00 (UTC)

Černý kocour (kniha)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Černý kocour (kniha). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 28. 10. 2011, 18:48 (UTC)

Povídkové sbírky

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Démon zvrácenosti: Detektivní a jiné senzační příběhy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 12. 11. 2011, 23:19 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Edgar (kniha). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 12. 11. 2011, 23:19 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Vraždy v ulici Morgue a jiné povídky. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 2. 12. 2011, 20:24 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Předčasný pohřeb: Horrory a jiné děsivé příběhy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 2. 12. 2011, 20:24 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Na slovíčko s mumií: Grotesky a jiné směšné příběhy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 2. 12. 2011, 20:24 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Krajina stínů. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 2. 12. 2011, 20:24 (UTC)

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Jáma a kyvadlo a jiné povídky. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Kyknos (labuť stěhov 2. 12. 2011, 20:24 (UTC)

Clarke, ale i Poe, Bukowski a ti druzí

Ahoj. Díky za doplnění článku Seznam krátkých literárních prací Arthura C. Clarka, přesně tak jsem to měl na mysli.

A rozhodl jsem se (snad na to mám právo), udělit Ti, za Tvou vytrvalou práci na literární tvorbě Arthura C. Clarka, Isaaca Asimova, Edgara A. Poea a Charlese Bukowského a za zkvalitňování článků o literatuře obecně, „Lewisův řád“. Držím palce, aby jsi jako první dosáhl i na Cenu Hanse Christiana Andersena. --YjM:Yolanda(d|p) 14. 2. 2012, 21:12 (UTC)

Děkuju ti. Nemůžu říct, že se snažím, mě to prostě baví. A myslím, že to hned tak nepřejde.

Seznamy postav

Dobrý den, jako jednoho z tvůrců jednoho seznamu postav Vás oslovuji a prosím o vyjádření zde.--DeeMusil (diskuse) 30. 5. 2012, 21:46 (UTC)

Pravidla přístupnosti na Wikipedii

Ahoj. Jelikož se to dotýká prakticky všeho formátování na Wikipedii, možná by Tě to mohlo zajímat. Je to i důvod proč se nedávno změnily šablony, které jsme spoluvytvářeli ({{Krátká literární díla Arthura C. Clarka}}, {{E. A. Poe}}, ...) a jistě by se to dotklo i některých Tvých seznamů (např. Seznam epizod seriálu Teorie velkého třesku).

Wikipedie:WikiProjekt Přístupnost/Pravidla přístupnosti na Wikipedii a s tím spojená diskuse.

S přáním hezkého dne --YjM:Yolanda(d|p) 30. 5. 2012, 22:21 (UTC)

Čau letmo jsem se na to díval a moc jsem nepochopil, o co se jedná. Šablony podle mě byly v pořádku a snadno přístupné (možnosti zobrazit/diskuze/editovat), proč se to vlastně zrušilo? --Chalim Kenabru (diskuse) 4. 6. 2012, 10:32 (UTC)
Promiň, že jsem neodpovídal, úplně jsem na to zapomněl.. No, jde o toto: Přístupností se zde myslí přístupnost samotné Wikipedie a tedy zejména obsahu Wikipedie všem lidem. Tedy spíše co největšímu počtu lidí. Proto kolega Geronimo navrhl tato pravidla, která mají zajistit snadný přístup k informacím i čtenářům, kteří trpí např. poruchami soustředěnosti, silnou vadou zraku, úplnou slepotou, barvoslepostí ap. To je samozřejmě v principu vskutku šťastná myšlenka, avšak tak, jak jsou ta pravidla navržena, to způsobí spíše omezování diverzity článků, zabrání inovativnosti a zablokuje vývoj grafické struktury Wikipedie. (Nehledě na to, že většina bodů je velmi sporných a někteří Wikipedisté by toho jistě rádi využili k omezování editací jiných uživatelů s odkazováním na daný text.. Ale to už je zase jiný příběh... ) --YjM | dp 23. 6. 2012, 22:38 (UTC)

Ňáká píča

Ahoj. Do {{Charles Bukowski}} jsi přidal sbírku Blonďatá píča (vyd. 2012, orig. White Pussy). Viděl jsem v kamenném obchodě a následně nalezl na intenetových knihkupectvích ([1], [2]) a na ČBDB tentýž titul, ovšem v překladu Odbarvená píča. Je to vydání bilingvní, 2012, nakl. Argo. Buď jsi použil volný překlad, pak by se to mělo opravit, nebo vyšla sbírka ve dvou různých vydáních. Víš jak to je? --YjM | dp 23. 6. 2012, 22:38 (UTC)

Čau, taky jsem ohledně této věci pátral na netu. Nevím, na obálce je název Blonďatá píča, proto jsem to tak napsal i do šablony. Víc budu vědět, až si knihu vypůjčím u své úctyhodné knihovnice. Možná v nakladatelství použili na obálku tento titul a pro samotnou povídku druhý název Odbarvená píča. Ten mi přijde kvalitnější. Je to celkem dobrý nápad vydat dvojjazyčně povídky, su zvědavý na originální text - Bukowského slang. Jen škoda, že jich nepoužili více. Mimochodem tyto vyšly ve sbírce Nejkrásnější ženská ve městě.--Chalim Kenabru (diskuse) 24. 6. 2012, 11:33 (UTC)
Hoho. Přišlo mi divné, že píšeš „na obálce je název Blonďatá píča“, právě protože na obálce jsem viděl Odbarvená píča. Tak jsem se ptal strýčka Googla a ten mi na můj dotaz našel obě možnosti. To je zajímavé, ale hlavně je to bordel - stejný přebal, stejná edice, ale 2 různé názvy. Že by to nakladatelství vydalo nejprve nějak a pak si to rozmyslelo?
Taktéž mimochodem: Dvojjazyčně (dokonce ve stejné edici - Kanapka) vyšel např. i Poeův The Gold-Bug, kdyby Tě to zajímalo;-) Viz stránky nakl. Argo. --YjM | dp 24. 6. 2012, 19:39 (UTC)
Vlastně ano. Tak to určitě vydali se dvěma názvy, aby nás zmátli. Já je pak uvedu v článku, případně i v šabloně jako poznámku. Uvažuju i o tom, že bych si sehnal další Bukowského knihy, které v češtině nevyšly, především mě zajímají historky z cest po Evropě Shakespeare Never Did This, ale i jeho korespondence, např. Screams from the Balcony: Selected Letters. --Chalim Kenabru (diskuse) 24. 6. 2012, 20:47 (UTC)

Karel Poborský

Milý kolego, děkuji za úpravu článku o Karlu Poborském. Jen škoda, že jsi na reference nepoužil příslušné šablony… Převedeš je, prosím, ještě? Předem za to díky. --Jan Polák (diskuse) 6. 7. 2012, 07:35 (UTC)

Dobře, podívám se na to během nejbližších dnů, jak bude více času. --Chalim Kenabru (diskuse) 6. 7. 2012, 07:43 (UTC)

Debordelizace hlavy

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Debordelizace hlavy. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Tlusťa 18. 7. 2012, 13:20 (UTC)

Lukáš Magera

Zdravím, proč jsi u fotbalisty Lukáš Magera přidal vlaječky nepřipadá ti, že to vypadá esteticky špatně? Díky --Jan Žáček (diskuse) 28. 8. 2012, 09:12 (UTC)

Čau, nepřipadá, ale dělám to hlavně proto, že fotbalový laik nemusí pátrat, z jaké země je např. Swindon Town, jestli ze Skotska, Irska nebo Anglie. Takhle hned vidí, že jde o anglický klub. Je to přehledné, zvlášť když samotný článek není dost obsažný, jako zrovna tento o Magerovi. Nalezneš to běžně i na francouzské, nizozemské aj. wikipedii. --Chalim Kenabru (diskuse) 28. 8. 2012, 09:35 (UTC)
Tak jasně máš pravdu, akorát protože tam jsou šipky tak se to špatně zarovnalo, tak já to dám pryč ty šipky a uvidím jak to bude vypadat. --Jan Žáček (diskuse) 30. 8. 2012, 13:24 (UTC)
Šipky znamenají hostování. Ale tady je problém jinde, všiml jsem si, že na mém notebooku nebo starém monitoru (zobraz. 4:3) se infobox krásně roztáhne, i když je dlouhý název klubu, takže datumy sedí k jednotlivým klubům. Ale na monitorech 16:9 se delší název klubu zalomí do dalšího řádku, takže to pak vypadá jako nesprávně zapsané (ty roky jsou posunuté). Čili pokud máš širokoúhlý monitor, může se ti to jevit jako posunuté, ale já to vidím v pořádku. Chcu tento problém nadhodit na fóru, protože netuším, jak to vyřešit a v čem přesně chyba vězí. --Chalim Kenabru (diskuse) 30. 8. 2012, 13:53 (UTC)
Chyba bude asi někde jinde – ať s oknem hýbu jak chci (i při archaickém rozlišení 800x600), infobox pořád zůstává v konstantní velikosti, tj. nemůže záležet na poměru stran monitoru. Jaký používáš prohlížeč, operační systém, vzhled Wikipedie? --YjM | dp 30. 8. 2012, 18:26 (UTC)
Čau, mě se infobox na notebooku zobrazuje v pořádku, používám Firefox na Win7. Zaregistroval jsem, že občas lidi editují infoboxy fotbalistů, které jsem neviděl jako problematické. Zkracovali hlavně jména klubů, nechápal jsem proč a tyto editace jsem víceméně stornoval. To bude zřejmě i případ kolegy Jana Žáčka. Pak jsem si všiml, když se občas dostanu k širokoúhlému monitoru (16:9), že tady jsou ty infoboxy špatně zobrazené, jak jsem popsal výše, delší název klubu se zalomí do dalšího řádku, kdežto datum zůstane, takže to vypadá, že roky nesedí k jednotlivým klubům. Příklad: fotbalista Róbert Vittek, v roce 2010 hostoval v MKE Ankaragücü, vidím to v jednom řádku, tak je to správně. Podívám se na širokoúhlém monitoru a je to zalomené do dvou řádků, takže další údaje pod tímto hostováním jsou posunuté. Jak to vidíte vy - na tomto konkrétním příkladu (možná už se zalomil hned první klub ŠK Slovan Bratislava)? --Chalim Kenabru (diskuse) 31. 8. 2012, 11:09 (UTC)

Hotovo, upravil jsem to. No šel jsi moc do detailů, neplechu dělaly pouze ty šipky před vlaječkami... EDIT: Aha, tak jsem si přečetl co jste tu psali. No používám CHROME, WIN7 a noťas nový takže nevím? Šipky mám vrátit zpět, ale vypadá to blbě no... --Jan Žáček (diskuse) 31. 8. 2012, 15:43 (UTC)

Zkus si nalistovat pár dalších fotbalistů, jestli se ti všechny šablony zobrazují správně, nebo některé dělají tutéž chybu. Pokud ano, budeš mít asi nějak špatně nastavené parametry zobrazení, protože ty šipky to nedělají, já jsem je viděl správně. Ale teď si uvědomuju, že na počítači, kde občas pracuju s tím druhým monitorem a kde se mi to špatně zobrazuje, je taky prohlížeč Chrome, možná to má souvislost... --Chalim Kenabru (diskuse) 31. 8. 2012, 15:58 (UTC)
Zvláštní. Výjimečně to asi nebude GChromem. Když stránku otevřu v něm pořád se infobox zobrazuje správně. Zkoušel jsem i všechny možné hovadinky typu změnit typ, řez, velikost písma a pořád se zobrazuje správně. Nepoužíváte např. jiný vzhled Wikipedie? A Jane, nemohl by jste udělat snímek obrazovky s tím špatným zobrazením? Třeba mě ještě něco napadne. --YjM | dp 31. 8. 2012, 16:59 (UTC)
Jestli to neudělá dřív Jan, tak já típnu snímky obrazovky na svém i na tom druhém problematickém počítači a pošlu ti je. Ale dostanu se na něj asi až začátkem dalšího týdne. --Chalim Kenabru (diskuse) 31. 8. 2012, 17:34 (UTC)

Diviš,Černý

Dobrý den informace mazat nubudu, ale Černý může stále nastoupit za reprezentaci a svoji reprezentační kariéru, když je ještě aktivní hráč nemohl definitivně.Co se týče statistik ty ty se neponechal z toho důvodu, že my připadalo zbytečné pokaždém zápase přeměňovat tyto údaje.Respektuji ale váš názor.--Školák 2011 (diskuse) 27. 9. 2012, 20:27 (UTC)

Fargo

Ahoj, před několika týdny jsem na pískovišti napsal hrubý děj filmu a říkal si, že tento poměrně málo známý snímek nikdo nezaloží. Dnes jsem se k němu dostal a koukám, že už článek existuje. To se mi stalo jen jednou, když mě kdysi Láďa Faigl předběhl s jistou izraelskou dívčinou. :) Děj filmu, jak víš, jsem rozšířil, ale klidně ho ještě reformuluj, zkrať, uprav... Je dobře, že zakládáš velmi pěkné články. Jen tak dál! --Kacir 16. 10. 2012, 20:27 (UTC)

Ahoj, díky, mám teď takové podzimní filmové období. Ale zrovna Fargo je založené více na překladu z anglické a slovenské Wiki, pamatoval jsem si příběh jen rámcově. Takže je fajn, žes ho rozšířil a upřesnil. Rád bych ještě založil pár článků o československých filmech, dost zajímavostí bývá na DVD edicích v rozhovorech s herci nebo tvůrci filmu. --Chalim Kenabru (diskuse) 16. 10. 2012, 21:50 (UTC)

Lumiérova cena

Lumiérova cena

Ahoj. Za tvoje početné a kvalitní články z oblasti kinematografie ti ze své funkce správce portálu Film uděluji vyznamenání "Lumiérova cena". Tato cena oceňuje wikipedisty, kteří přispějí k rozvoji článků týkajících se filmů, herců a dalších filmových činností. Těším se na tvé další příspěvky. --Vachovec1 (diskuse) 1. 12. 2012, 21:11 (UTC)

Děkuju za udělení ceny, mám v plánu ještě pár článků o filmech/seriálech vytvořit. Zdraví Chalim Kenabru (diskuse) 2. 12. 2012, 08:10 (UTC)

Děkuji za spolupráci, článek je teď v oblasti českých názvů moří podstatně kvalitnější. --Beren (diskuse) 2. 12. 2012, 16:02 (UTC)

Rádo se stalo, souhlasím, zdroje jsou nutné.--Chalim Kenabru (diskuse) 2. 12. 2012, 16:31 (UTC)

Psychologie (kniha)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Psychologie (kniha), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

Text má navíc reklamní charakter a do encyklopedie se nehodí. --Jvs 10. 12. 2012, 13:40 (UTC)

Tohle není moje práce, kolego. Můj úvod přepsala uživatelka JitkaP, na což poukazuju v historii článku. Jak to teď srovnávám, je to evidentně zkopírované z toho portálu. Takže to revertuju na poslední verzi před copyviem. Jestli je uvedení obsahu knihy propagací nedokážu posoudit, ale obsah knihy běžně uvádím i u beletrie. --Chalim Kenabru (diskuse) 10. 12. 2012, 14:02 (UTC)
Omlouvám se, měl jsem si lépe prostudovat historii článku. V každém případě díky za opravu. --Jvs 10. 12. 2012, 14:18 (UTC)
To je v pořádku, dobře že jste zachytil COPYVIO. Občas také narazím na podezřelé texty, z kterých mám pocit, že jsou odněkud zkopírované. Jejich společným znakem je např. absence wikilinků, jména opakovaně velkými písmeny apod. Naposledy to byl nějaký český vědec, ale nevzpomenu si na jméno a ani v historii příspěvků jsem se ho nedopátral. Nevím už, jestli jsem ho editoval, zřejmě ne.--Chalim Kenabru (diskuse) 10. 12. 2012, 14:36 (UTC)

Kategorie:Brázdy na Měsíci

Ahoj, tu kategorii Povrch Měsíce jsem odstranil omylem. Prohlížel jsem Brázdy na Měsíci na svém mobilu a asi jsem ťuknul na tu pidiikonku na odstranění kategorie, aniž jsem si toho všiml. Omlouvám se za nechtěný vandalismus, budu muset být opatrnější. Měl bych ještě jeden námět na úpravu Kategorie:Brázdy na Měsíci. Všechny názvy začínají na Rima nebo Rimae (a jiné asi nebudou), takže se všechny řadí pod R. Nebylo by lepší pro tuto kategorii řadit až podle druhé část jména (Ariadaeus, Birt, ..), možná by to bylo přehlednější. Zdraví --ZK001 (diskuse) 25. 12. 2012, 12:59 (UTC)

Ahoj, napadlo mě, že to tak nějak mohlo být, říkal jsem si, že to odstranění je nelogický krok. Nic se neděje. Co se týče toho řazení, přemýšlel jsem nad tím. Díval jsem se na ostatní wiki, někde to tak mají, někde ne. Týká se to nejen brázd, ale i ostatních útvarů, pohoří atd. Psale jsem to bez defaultsortu, protože jsem začínal s moři a měl jsem pocit, že správný je celý název. Ale asi máš pravdu, bude to přehlednější v těch kategoriích. Začnu to psát s defaultsortem a postupně ho přidám do existujících článků, jak mi vyjde čas. --Chalim Kenabru (diskuse) 25. 12. 2012, 13:14 (UTC)

Infobox

Ahoj, můžeš mi prosím vysvětlit, proč Infobox u hráčů Kollera a Horvátha jsi vracel do původního, chybného, stavu? Chápal bych, že se nemusí jednat o standardní operaci, ale pak bych čekal, že Infobox opravíš dle "pravidel". V této podobě, když čteš infobox po řádcích, tak je vidět, že je rozhozený. Díky za info. Michal64 (diskuse) 30. 12. 2012, 14:11 (UTC)

Právěže ne, vracím ho do správného stavu. Tohle jsme řešili v mé diskuzi (viz sekce Lukáš Magera). Já jsem si všiml, že se na širokoúhlém monitoru zobrazuje infobox špatně, ale pak jsem to kontroloval na mém notebooku a i na starém 4:3 monitoru a tam to bylo v pořádku. Pak jsem to po nějaké době znovu zkontroloval na tom, kde se to špatně zobrazovalo, a už to nedělalo, tak jsem to nechal být. Ale jak vidím podle tvých editací, tak se to někomu ještě pořád může špatně zobrazovat. Osobně nevím, jaká je příčina, jestli něco v nastavení.... Musí se to pořešit, obrátím se na kolegu. Neopravuj další infoboxy prosímtě.--Chalim Kenabru (diskuse) 30. 12. 2012, 14:30 (UTC)

Díky za odpověď. Nebudu opravovat, proto jsem se ptal na důvody. Já osobně mám 17 palcový monitor. Doufám, že naleznete řešení. Michal64 (diskuse) 30. 12. 2012, 16:32 (UTC)

Předpokládám, že se to bude řešit po Novém roku. Snad to bude v pořádku. Tak zatím, --Chalim Kenabru (diskuse) 30. 12. 2012, 18:03 (UTC)
Nechápu to. Zkoumal jsem diffy (jde o tyto a tyto, že?) a ta současná verze, na kterou to opravil Chalim, je určitě správně. Dvojté zalomení řádku nebylo na místě. Je divné, že se to zobrazuje někomu jinak. Infoboxy jsou nastaveny na pevnou šířku, proto by měly vypadat stejně na jakémkoliv monitoru v jakémkoliv rozlišení. Jediné místo, kde by potenciálně mohl být problém je ve struktuře šablony {{Infobox Fotbalista}} – Infoboxy se mají vytvářet odvozením z obecné šablony {{Infobox}}, ale {{Infobox Fotbalista}} někdo vytvořil pomocí copy&paste přímo wikikódu. Takže jestli je někde chyba v této šabloně....
Jen pro jistotu, Michale, že se Ti Infobox „špatně zobrazuje“ znamená, že roky nesedí ke klubům, ano? --YjM | dp 2. 1. 2013, 22:34 (UTC)
Čau, dovolím si zareagovat. Ano jsou to ony a je to tak, dlouhý název se zalomí a roky pak nesedí ke klubům (viděl jsem to dřív sám). Vytípal jsem to do graf. souboru. Upozorňuje na to i Okino v diskuzi k šabloně zde. S tou šablonou musí být něco v nepořádku, nezobrazuje navíc ani trenérské roky (parametr trenér roky, trenér jméno), i když jsou vyplněny, to je příklad např. u těchto známých trenérů: Fabio Capello, José Mourinho. Možná je to posledními editacemi šablony. Na příp. reakci odpovím ráno. Zatím čau --Chalim Kenabru (diskuse) 2. 1. 2013, 22:48 (UTC)
Jasně, takže bordel nám nějak dělá šablona. Nejlepší by bylo úplně jí překopat (technicky; opticky by zůstala víceméně stejná) tak, aby používala {{Infobox}}. No můžu se v tom chvíli hrabat, ale dám to i pod technickou lípu, tam tomu rozumnějí víc. --YjM | dp 2. 1. 2013, 23:13 (UTC)
OK, to bude nejlepší. Budu to sledovat.--Chalim Kenabru (diskuse) 3. 1. 2013, 11:15 (UTC)

Filmy

Ahoj, čistě taková technická poznámka k [3] apod., revertovat to nechci. Délka: 154 minut uvádí na IMDB s refem http://www.bbfc.co.uk/releases/jackie-brown-1998-3, na obalu DVD, které vyšlo ve sběratelské edici Reflexu je zase 148 min (ale nepouštěl jsem si ho teď). Za "min" se ale tečka určitě nepíše, stejně jako se nepíše za metrem "m", aj. (=fyzikální jednotky). Flagicon a odkazy na USA a angličtinu mi připadají zbytečné, proto je do článků o filmech, které příležitostně zakládám, nedávám. Miliony vs. hodně nul - slovem se mi to zdá lepší, kromě toho nuly mohou evokovat, že ta částka byla přesně taková, ale nikoliv, je pouze přibližná, u tržeb zaokrouhlená (přesné číslo by mělo být v textu článku), u rozpočtu jsou udávány pouze celé miliony, jak jsem si všiml. No, to je tak všechno, měj se. :-) --Harold (diskuse) 3. 1. 2013, 10:19 (UTC)

Ahoj, stopáž jsem uvedl se zdrojem (Mojo), není problém uvést i jiný, filmy mívají různě dlouhé verze. Klidně tam může být uvedeno i více časů, tak je tam dopiš. S těmi tečkami jsem se domníval, že je správný zápis min. s tečkou. Ale nemáme pravdu ani jeden z nás, správné jsou oba tvary, min i min., viz zde a zde. Může to být značka i zkratka. Aspoň vím, že už to nemusím opravovat. Já jsem zase puntičkář a zemi původu vyplňuju (přijde to vhod hlavně u koprodukčních filmů). Flagicon není nezbytný, je to spíš estetická záležitost. Ty miliony, souhlasím, asi bude lepší je psát z tohoto důvodu slovem. Zdravím --Chalim Kenabru (diskuse) 3. 1. 2013, 11:09 (UTC)

Umístění šablony Commonscat

Ahoj, díky za provedené úpravy v článku Moskevský vrtulníkový závod M. L. Mila, mám s tím ale jeden menší problém. Šablona Commonscat se dává až k sekci Externí odkazy a teprve pokud tam ona sekce není, tak někde výš. --Miďonek (diskuse) 4. 1. 2013, 14:37 (UTC)

Ahoj, to ani nevím, je někde to v pravidlech? Chystám se vkládat šablonu do jednotlivých typů Mil + další úpravy (literatura,...), tak abych to nedal všude špatně.--Chalim Kenabru (diskuse) 4. 1. 2013, 14:40 (UTC)
O pravidle nevím, ale v rámci recenzí WP:Q na to někteří wikipedisté upozorňovali, že by se to mělo dávat tam. Jinak každý si to dává, kam chce, ale naučil jsem se to dávat až k externím odkazům. Navíc zrovna v případě tohoto článku je lepší mít to až dole, protože ten jediný externí odkaz je takhle nalepený těsně na tu šablonu {{Vrtulníky Mil}} a vypadá to divně. Ale jak chceš, revertovat to nebudu. --Miďonek (diskuse) 4. 1. 2013, 14:43 (UTC)
Aha, já to zas dávám k odkazům, aby se ušetřilo místo. Vem si, že když je tam víc EO, stejně jsou nalepené na šabloně, i když je tam commonscat. Ale je to vpodstatě detail, dám to zpátky.--Chalim Kenabru (diskuse) 4. 1. 2013, 14:52 (UTC)
Je to detail, proto se o to nechci nějak hádat, jen na to upozornit. :-) Ještě mám dotaz. Ty se v těch vrtulnících Mil nějak orientuješ? --Miďonek (diskuse) 4. 1. 2013, 15:00 (UTC)
To je v pořádku. Zamlada jsem se dost zajímal o vojenskou techniku, nejvíc o letectví, to je taková atraktivní sféra. Sovětská aviatika mě přitahovala nejvíc, protože některé typy strojů byly prakticky neznámé. Chtěl bych doplnit pár článků, literaturu mám, akorát nevím jak časově, protože se teď věnuju jiným věcem, které bych chtěl dotáhnout. Ale něco se mi snad podaří. Jak vidím, chybí tu základní články, např. Michail Leontějevič Mil, Kamov atd., spousta článků o vrtulnících by snesla rozšíření... --Chalim Kenabru (diskuse) 4. 1. 2013, 15:26 (UTC)
Tak to je fajn, že je tu někdo, koho to taky zajímá. :-) Doplňování literatury a obsahu by bylo super. Vím, že máš ve Wikipedii na práci jiné věci, tvoje aktivity v hlavním jmenném prostoru jsou nepřehlédnutelné. Sepsal jsem před pár dny článek Mil Mi-2, tak kdybys měl náhodou čas, případně na to mrkni nebo doplň literaturu, ale není to důležité. Zatím čekám na nějakou recenzi. Jinak v článcích o vrtulních budu pokračovat, ale spíš píšu o těch novějších a civilních. Celkově se tu letectví věnuje jen velmi málo wikipedistů. --Miďonek (diskuse) 4. 1. 2013, 15:32 (UTC)

┌────────────────────┘ Ten vypadá slušně zpracovaný, dal sis záležet. Literaturu doplním ke každému článku, jak budu rozhazovat šablonu. Já budu vrtat nejvíc do vojenských vrtulníků, těch méně známějších, jak to vyjde. OK, tak zatím se měj, --Chalim Kenabru (diskuse) 4. 1. 2013, 15:45 (UTC)

Zdravím, už jsem Tě nechtěl otravovat, ale mám ještě dvě drobnosti:

  1. Díky moc za doplnění literatury k vrtulníkům Mil a za nové články
  2. Nové články z oblasti letectví zapisuj, prosím, na tuto portálovou stránku, ať o tom máme přehled.

Díky moc a s pozdravem --Miďonek (diskuse) 6. 1. 2013, 20:19 (UTC)

Aha, dobře, budu se snažit. Jestli občas zapomenu, tak se omlouvám. Také zdravím, --Chalim Kenabru (diskuse) 6. 1. 2013, 20:31 (UTC)

Wikivyznamenání

Wikikytička

Ahoj, nemohla mi uniknout ta smršť nových i vylepšených vrtulníkových hesel na portálu letectví. Za tuto tvoji aktivitu si dovoluji ti udělit malé wikivyznamenání. Poslední dobou je radost sledovat, jak tam přibývají moc pěkné články. --Nadkachna (diskuse) 22. 1. 2013, 11:06 (UTC)

Čau, díky, trochu jsem se teď pro letectví nadchl. --Chalim Kenabru (diskuse) 22. 1. 2013, 12:13 (UTC)

Omicron Persei

Mám k Vám taky několik připomínek. Když už hvězdy děláte (ale vy je neděláte kvůli astronomii, ale sci-fi, jinak by tam nebyly koniny typu Futuramy, a vše nějaký autor sci-fi v opilosti napsal té či oné hvězdě, viz Beta Hydrae) a spol. Dělejte hned i infobox (šablona jde moc rychle), a musí se ještě počeštit, mimochodem omicron je česky omikron viz zde [4] a zde [5] , a mimochodem, ty šablony jsem kdysi jsem dělal já.--Mirek256 17. 2. 2013, 22:05 (UTC)

Musím Vám zas napsat, Honicí psi, ne Honící psi je správný název souhvězdí. Stačí se podívat na Klezcka, sem [6], i když tu čárku přidává kdekdo. Viz diskuze z roku 2010 [7], Když tak uveďte zdroj, jak na ty honíci psy přišel, sci-fi knížky zdrojujete velice hezky.--Mirek256 19. 2. 2013, 14:25 (UTC)

Zdroje jsou potřeba, bezpochyby. Tentokrát jsem použil google, viz např. zde, zde. Pokud to mají špatně, tak editaci vraťte, nemám s tím problém.--Chalim Kenabru (diskuse) 19. 2. 2013, 14:40 (UTC)
No, to první je špatně určitě a druhý neměl smysl pro detail. Ostatně Polovný pes slovensky, Jagdhund německy o něčem svědčí. ta čárka nad i češtině dost mění význam, a není to zrovna maličkost. Ostatně ke i rasa psů, stačí wiki Bernský honič. -:)))--Mirek256 19. 2. 2013, 14:50 (UTC)
Dobře, věřím vám, vrátil jsem to. V článku bylo před mou editací také uvedeno Honící psi, viz. Projel jsem to googlem, potvrdilo se mi to, tak jsem to uvedl do úvodu. Když je to špatně, tak se to odstraní. --Chalim Kenabru (diskuse) 19. 2. 2013, 16:16 (UTC)

Stránky

Dobrý den. Všiml jsem si, že v referencích na stránky knihy odkazujete takto "96/35" (např. v [8]). To divné číslování stránek je nějaké specifikum Atlasu Měsíce? Zdraví --Jann (diskuse) 25. 2. 2013, 11:41 (UTC)

Zdravím, přesně tak. První číslo je stránka v knize, druhé je číslo mapového listu. --Chalim Kenabru (diskuse) 25. 2. 2013, 11:47 (UTC)

Články o fotbalistech

Zdravím, velmi oceňuji vaši činnost při tvorbě článků o fotbalistech. Někdy mi však přijde, že do článků přidáváte nepodstatné informace. Krátkým článkům by určitě více slušelo, kdyby obsahovaly ty nejdůležitější informace z hráčské kariéry. Aby se třetina článku Dávid Guba věnovala tomu, že v jednom přípravném zápase vstřelil gól, a nebylo tam nic o jeho reprezentančních startech, mi opravdu přijde velmi divné. Viz Wikipedie:Co Wikipedie není. Wikipedie není sbírkou nahodilých informací. I když je něco naprostá pravda a dokonce ověřitelné, neznamená to automaticky, že je to vhodné přidat do Wikipedie. --Jowe (diskuse) 14. 3. 2013, 08:12 (UTC)

Zdravím, tenhle zápas byl specifický vysokým skóre, které nebývá běžné ani v přípravných zápasech, tudíž je to zajímavost. Ale rozumím, co myslíte. Já pracuji tak, že postupně rozšiřuju ty krátké články/pahýly, při založení nového se většinou snažím shrnout to nejpodstatnější. Ale když narazím na zajímavou informaci, která se váže k více článkům, přidám ji ke všem. Pokud je článek jakžtakž zpracovaný do určité délky, už to není sbírka nahodilých informací, protože zapadá do kontextu. Pokud je článek krátký, jako v tomto případě (Guba), může se to tak jevit, přiznávám. Ještě ho tedy rozšířím. --Chalim Kenabru (diskuse) 14. 3. 2013, 10:09 (UTC)
Upřímně řečeno, jako zajímavost si tuto informaci dokážu představit jen v článcích MŠK Žilina a Ruch Chorzów. Dávat ji ke každému fotbalistovi, který vstřelil gól, mi přijde zbytečné. U jednotlivých hráčů by spíš zajímavost měla být první ligový gól, dosažený hattrick a podobně. Ale je to jen můj názor, který nechci nějak prosazovat zásahy do článků. --Jowe (diskuse) 14. 3. 2013, 10:30 (UTC)
To určitě, to nejsou zajímavosti, ale stěžejní věci, které by měly být u každého fotbalisty. Problém je tento, mnoho článků (nebo spíš pahýlů) a málo lidí k jejich rozšiřování. Jasně, přípravák nemá žádnou valnou důležitost, ale zrovna u Guby šlo o jeden z prvních zápasů za Žilinu, kam přestoupil na hostování z Prešova. To už je ten kontext, který tam předtím chyběl (teď na článku pracuju). Spíš než u něj by to nemuselo být např. u Ceesaye.--Chalim Kenabru (diskuse) 14. 3. 2013, 10:48 (UTC)

Stadiony a souřadnice

Prosím, používej standardní zápis souřadnic tak, jak je definovaný v dokumentaci innfoboxu, tj vyplněním parametrů zeměpisná šířka/délka pomocí šablony {{subst:dms}}. A když není infobox, pak souřadnice patří do externích odkazů, ne na začátek. JAn (diskuse) 15. 3. 2013, 21:18 (UTC)

Čau, když jsem zakládal články o stadionech, ani jsem nevěděl, že je tu nějaký standard na souřadnice, proto jsem polohu kopíroval z enwiki. Až pak jsem si všiml, že to někdo opravuje, tak jsem to začal používat taky. --Chalim Kenabru (diskuse) 15. 3. 2013, 21:23 (UTC)

Mindaugas Panka

omlouvám se za editaci, z nějakého nepochopitelného důvodu jsem přehlédla šablonu. Hezký večer --Linn (diskuse) 29. 3. 2013, 20:50 (UTC)

To nic, taková editace je v pořádku.--Chalim Kenabru (diskuse) 29. 3. 2013, 21:08 (UTC)

Infobox

Dobrý den, chci se vás zeptat, proč jste u infoboxu přidal text šipka znamená hostování? Je to zbytečné to tam dávat a navíc to kazí vzhled stránky. U 99% fotbalistů je v případě, že se jedná o hostování za jménem klubu napsáno (host.). a navíc i pokud to tam není je to samozřejmé pro každého.--Školák2011 (diskuse) 30. 3. 2013, 12:34 (UTC)

Ano, právě jsem vám psal na vaši stránku, byl jste rychlejší. Neodstraňujte prosím vysvětlivku, co znamená šipka v šabloně Fotbalista o hostování (tuto). Záměrně jsem šablonu modifikoval, aby se do kolonky Profesionální kluby nemusela pořád vpisovat zkratka (host.) a infobox se zpřehlednil. Takhle to bude uvedené přímo v šabloně. Ještě kontroluju články a poté požádam správce botů, aby se tato zkratka odstranila ze všech článků (jejich šablon) o fotbalistech. Takže odteď už nemusíte k šipce uvádět v závorce (host.), bude to uvedené dole. Samozřejmé to není, fotbalový laik nemusí vědět, co ta šipka znamená. Předestřel jsem to i Pod lípou zde. Díky --Chalim Kenabru (diskuse) 30. 3. 2013, 11:49 (UTC)
Dobře, ale nebylo by to možné napsat někam jinam, protože když hráč nereprezentoval, tak je tam zbytečná mezera, která vzhled stránky kazí.--Školák2011 (diskuse) 30. 3. 2013, 12:56 (UTC)
Jo, už to vidím, je to tak. Čili jsem ji posunul na první místo nad datumy, mělo by to být OK. Zkuste projet pár článků, a jestli někde narazíte na problém, dejte vědět. --Chalim Kenabru (diskuse) 30. 3. 2013, 12:07 (UTC)
Píšu ještě já, k tomuto vylepšení. Problém se slovíčkem "aktuální" nebo gramaticky správnější "aktuální k" je vidět u článků, které nemají paramatr s datumem vyplňený, pak zůstává "aktuální" jako poslední slůvko a to vůbec nemusí být pravda. Třeba někteří fotbalisté mají kreativně vyplněno "konec kariéry" a pak nastane nesmyslná vysvětlivka "aktuální konec kariéry". No jestli mi rozumíte, není to dobře, ani pro pochopení, ani gramaticky. To slůvko tam nemusí být, uvedení datumu na konci vysvětlivky (je-li vyplněno) nebo třeba v závorce je stejně vypovídající. Ale větší průzkum fotbalistů jsem zatím nedělal, tak řekněte.. dokážu dělat různé úpravy v šablonách. --Muselsom (diskuse) 3. 4. 2013, 02:32 (UTC)
Zdravím, setkal jsem se s tím, že je tam občas vyplněno „konec kariéry“. To je celkem zbytečné, protože když hráč ukončí kariéru, odmaže se jeho poslední klub z kolonky Současný klub a tím naskočí text Ukončil hráčskou kariéru. Takže položky repaktual, klubaktual a trenéraktual by měly být jen pro datumy. Když je slovo aktuální poslední, může to být skutečně zavádějící. Datum bývá nevyplněný nezřídka. Myslím, že to slovo by tam ale mělo být uvedeno, protože přímo říká/podtrhuje, k jakému datu jsou ty údaje v kolonkách platné. V tom případě by mohla být vysvětlivka zakončena „aktuální k:“, jak jsem původně uvedl zde. Ve formě Starty a góly za reprezentaci aktuální k: bez vyplněného data by mělo být zřejmé, že platí ke konci kariéry, zvlášť, když je už výše zmíněno. Na druhou stranu je IMHO tato forma relativně přijatelná, i když tam někdo dopíše „konec kariéry“.--Chalim Kenabru (diskuse) 3. 4. 2013, 06:11 (UTC)

Běloruský brankář

Dobrý den, to, že je někdo běloruský brankář nebo obecně běloruský občan, neznamená, že je jeho jméno opravdu běloruské. V Bělorusku žije mnoho Rusů, ani běloruština samotná není státními strukturami příliš podporovaná. I ČT užívá přepis Bělinskij, IIHF pak [backPid=7311&cHash=bef3b83869 Belinski]. S pozdravy --Silesianus (diskuse) 4. 5. 2013, 09:33 (UTC)

Zdravím, to je pravda, ruština se užívá možná víc než běloruština díky násilné rusifikaci v minulosti a současnému represivnímu režimu. Nedohledal jsem, jestli má ruskou nebo běloruskou národnost. Jestli článek vznikne, mělo by se udělat i přesměrování na tu či onu variantu. --Chalim Kenabru (diskuse) 4. 5. 2013, 10:28 (UTC)

MS v hokeji 2013

Vím, že moje editace nebyla ozdrojovaná, ale mluví se o tom všude a také píše, bohužel ne na internetu. Prosím o navrácení této (myslím)správné editace.--Konvalín (diskuse) 20. 5. 2013, 18:07 (UTC)

Tohle je zrovna věc, která musí být uvedena se zdroji. Nelze psát na základě vlastního dojmu nebo nějakého obecného povědomí. Zkuste se předem seznámit s některými důležitými pravidly Wikipedie, zejména Co Wikipedie není, můžete tak získat představu, jak funguje a v budoucnu i předejít dalším revertům svých případných editací. O tom, že šampionát provázel malý divácký zájem určitě naleznete na netu spoustu zdrojů. S těmi rozporuplnými výroky sudích to budete mít těžší. Musíte uvést podle koho jsou rozporuplné, který expert nebo hokejový činitel je kritizoval atp. Více viz zde Wikipedie:Věrohodné zdroje. --Chalim Kenabru (diskuse) 20. 5. 2013, 18:51 (UTC)

Hvězdička

Ahoj, abych upřesnil tohle, tedy tu hvězdičku − všiml jsem si, že ji teď do nových článků nepřidáváš, což je zase chyba. Hvězdička patří pouze k žijícím lidem (kde je „(* 13. srpna 1985)“ − naopak k zemřelým už nepatří „(13. srpna 1985 − 21. května 2013)“. S pozdravem, --Marek Koudelka (diskuse) 21. 5. 2013, 17:08 (UTC)

Jo, vidím to. Vím, že to tak je, ta chyba vznikla tím, že vycházím při vytváření nových článků z jednoho, kde už ta hvězdička chyběla, takže jsem to nezaregistroval. Díky za upozornění, projdu články a opravím to. --Chalim Kenabru (diskuse) 21. 5. 2013, 17:12 (UTC)

Diskuse

Zdravím vám, mám k vám takovou prosbu jako k člověku, který píše o fotbale. Nechtěl byste se podívat na toto? Wikipedie:Diskuse_o_smazání/TJ_Slezan_Frýdek-Místek Myslím, že by bylo škoda, kdyby wikipedie kvůli přehnaně rigidnímu výkladu pravidel přišla o článek a tím pravděpodobně i o jeho autora. --212.96.182.2 1. 6. 2013, 16:45 (UTC)

Podívám se na to.--Chalim Kenabru (diskuse) 1. 6. 2013, 17:11 (UTC)
Děkuji. --212.96.182.2 1. 6. 2013, 18:18 (UTC)

Portál Fotbal

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Lajos Tichy, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Fotbal. Vidím, že zakládáte často fotbalové články, nechcete se s nimi také na portálu Fotbal pochlubit? (Addvisor (diskuse) 2. 6. 2013, 20:02 (UTC)).

Zdravím, dobře, takže mám nové články připisovat do Fotbalových novinek na portálu? --Chalim Kenabru (diskuse) 2. 6. 2013, 20:08 (UTC)
Pokud si s tím dáte práci, budu jen rád:-) (Addvisor (diskuse) 3. 6. 2013, 05:56 (UTC)).
Není problém, budu je tam průběžně doplňovat. --Chalim Kenabru (diskuse) 3. 6. 2013, 06:57 (UTC)

Diskuse

O této diskusi víte? Atila M. Rof (diskuse) 16. 7. 2013, 07:51 (UTC)

Teď už ano. --Chalim Kenabru (diskuse) 16. 7. 2013, 08:17 (UTC)

Armend Nedzipi

Dobrý den, jste si jistý, že Armend Nedzipi skutešně hraje ve Finsku? Podle jednoho finského či albánského zdroje (teď nevím) vyplívalo, že tam byl jen na zkoušce a odehrál jen ten jeden zápas. Nebo si opravdu myslíte, že by si v týmu drželi skoro tři roky hráče, který odehrál jediný zápas za celou dobu? --Silesianus (diskuse) 17. 8. 2013, 19:14 (UTC)

Vycházím ze zdroje, který jsem do článku dodal. Jsou tam uvedeny roky 2011, 2012 i 2013. Je to možná netypické, ale pokud má smlouvu a neprosadil se do A-týmu, může klidně hrát celou dobu v rezervě. Nenašel jsem nic, co by nasvědčovalo, že by hrál po Oulu někde jinde.--Chalim Kenabru (diskuse) 17. 8. 2013, 19:27 (UTC)
Toto z prosince 2011 píše o tom,že Armend Nedzipi je již šest měsíců bez angažmá. --Silesianus (diskuse) 17. 8. 2013, 19:30 (UTC)
Zkontroluju to, jak skončí fotbal. Je to z prosince 2011, což by vám dávalo za pravdu, že šlo jen o krátké angažmá. Zkusím to projet překladačem. --Chalim Kenabru (diskuse) 17. 8. 2013, 19:40 (UTC)
Ono by to nemělo být ani angažmá, ale jen zkouška, testy. Ono těm internetovým fotbalovým databázím se moc nedá věřit, obzvláště u takových fotbalistů, jakým je Nedzipi. --Silesianus (diskuse) 17. 8. 2013, 19:43 (UTC)
Je to tak, šlo o test v Oulu, našel jsem to na stránkách klubu. Moc důsledný jsem předtím nebyl. Takže článek opravím. Dál se v tom Zhurnalu píše něco ve smyslu, že hrál v některé mládežnické reprezenaci Makedonie, ale není uvedeno o kterou šlo. Ještě se zkusím zaměřit tímto směrem, než otevřu editaci.--Chalim Kenabru (diskuse) 17. 8. 2013, 20:28 (UTC)

Přejmenování kategorií

Dobrý den, navrhujete-li přejmenovat kategorii, použijte k tomu specializovanou šablonu {{Přejmenovat kategorii}}. --Jvs 31. 8. 2013, 07:55 (UTC)

Dobře, --Chalim Kenabru (diskuse) 31. 8. 2013, 13:51 (UTC)

Dobrý den, chci Vás ještě požádat, abyste pro rušení starých kategorií používal šablonu {{Zastaralá kategorie|nová kategorie}} místo {{Smazat}}. Parametr nová kategorie umožní správcům, aby odkaz na novou kategorii vložili do shrnutí v knize smazaných stránek. Je to vlastně určitá náhrada přesměrování. Děkuji. --Jvs 18. 10. 2013, 10:28 (UTC)

Budu se snažit, ale je možné, že na to zpočátku zapomenu (mám to dost zažité). Stane-li se to, důrazně mi to vytkněte. --Chalim Kenabru (diskuse) 18. 10. 2013, 12:13 (UTC)

Rozšiřovatelův řád

Dobrý den, za Vaši neutuchající rozšiřovatelskou a aktualizovatelskou činnost u sportovních článků bych Vám rád udělil „Rozšiřovatelův řád“. Za Vaši přínosnou práci nejen v tomto oboru Vám děkuji. --Silesianus (diskuse) 11. 9. 2013, 17:20 (UTC)

Díky, cením si toho.--Chalim Kenabru (diskuse) 11. 9. 2013, 17:23 (UTC)

Wikidata

Ahoj, byl by pro tebe problém, kdybys byl při přidávání odkazu na Wikidatech přihlášený? Poslední dobou je tam hodně IP adres vandalských, a tak další trochu patrole ztěžují práci. Doufám ale, že to pro tebe problém nebude. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 30. 9. 2013, 19:32 (UTC)

Dobře, zřídím si tam účet.--Chalim Kenabru (diskuse) 30. 9. 2013, 19:39 (UTC)

Pik Lenina

Zpochybnil jsem vhodnost „kulturní“ zmínky. --Tchoř (diskuse) 1. 10. 2013, 08:17 (UTC)

Je tam pouze zmíněna, nic víc. O něco větší prostor je tam věnován jen hoře Nandá Déví. Je to spíš zajímavost inspirovaná enwiki, kde uvádějí výskyt astronomických objektů ve filmu, hudbě, literatuře. Je pravda, že hory takto zpracované nejsou. Takže jo, souhlasím, bude lepší uvádět jen díla, kde hraje stěžejní roli.--Chalim Kenabru (diskuse) 1. 10. 2013, 08:38 (UTC)

Shrnutí diskuse o sportovních symbolech

Ahoj, po upozornění na revertační válku u šablony {{Infobox Fotbalový klub}} jsem si pročetl tu starou diskusi Pod lípou a pokusil se o nějaký závěr (je to v diskusi u toho infoboxu, nevěděl jsem, kam s tím). Mohl by ses na to kouknout, jako jedna strana diskutujících a říct, jestli jsem tu diskusi pochopil správně? Nebo obecně nějaký názor? Pokud bys měl chuť Ty nebo kdokoliv založit nějaký ŽOK, tak klidně ten můj závěr tam překopíruj a upozorni mne. (Tedy za předpokladu, že na tom budeš mít zájem :D). Srdečně, --Mates (diskuse) 3. 11. 2013, 20:08 (UTC)

Ahoj, vyjádřil jsem se tam.--Chalim Kenabru (diskuse) 4. 11. 2013, 08:47 (UTC)

Norfolská kuchyně

Díky za přesunutí článku s diskusí. --Rafus (diskuse) 22. 12. 2013, 19:41 (UTC)

Za málo. --Chalim Kenabru (diskuse) 22. 12. 2013, 19:58 (UTC)

Měsíční krátery

Dobře, tak tedy kráter na Měsíci. Lepší by byl měsíční kráter (to je obvyklejší výraz, i anglická a německá Wikipedie to tak má), ale uznávám, že pokud jsou krátery i na Marsu a pro ně neexistuje obdobný termín (něco jako marťanský kráter), tak je asi lepší mít rozlišovače kráter na Měsíci a kráter na Marsu, i když je to trochu krkolomné. Ale ještě mám tři dotazy:

  • Ověřil jste si, že u všech článků s rozlišovačem kráter na Měsíci existuje i stejnojmenný jiný kráter jinde?
  • Založíte i články o kráterech na Marsu a jinde?
  • Doplníte odkazy na články o kráterech z příslušných rozcestníků či článků? (příklad: Mendělejev)

Atila M. Rof (diskuse) 3. 1. 2014, 21:47 (UTC)

Zakládam to takto právě z tohoto důvodu, aby stejnojmenné krátery na jiných vesmírných tělesech (Mars, Merkur, další měsíce ...) neobsahovaly přídavné jméno, které zase přijde krkolomné mě (marťanský, merkurský, ...). U Mendělejeva jsem si ani pořádně nevšiml, že byl přesunut z původního názvu, viděl jsem atyp, tak jsem ho srovnal. Je lepší to mít víceméně jednotné kvůli linkům.
  • ověřuju to u článků, které zakládám. Ale zpětně mě mrzí, že jsem neužil rozlišovač (kráter na Měsíci) všude, protože takhle je to pořád komplikovanější kvůli linkování, navíc nomenklatura se pořád rozšiřuje, takže se v budoucnu budou články zřejmě muset přejmenovat (když IAU např. použije jméno osoby na pojmenování více subjektů). Zrovna ten Mendělejev je zatím pouze na Měsíci, takže by mohl obsahovat i jen (kráter).
  • články o kráterech na Marsu v brzké době neplánuju, na jiných tělesech sporadicky. Hodlám podchytit alespoň nejvýznamnější krátery na Měsíci.
  • odkazy i s referencemi se snažím taky průběžně doplňovat (do článků u osob, po nichž jsou krátery pojmenovány). Rozcestníky důkladně nekontroluju, ale začnu to dělat, ať je to i v nich. Mendělejeva taky doplním. --Chalim Kenabru (diskuse) 3. 1. 2014, 22:36 (UTC)

Baltická fotbalová liga

Protože jste jediným autorem, nechci být příliš formální a obrátím se přímo na Vás: protože české zdroje patrně nejsou, čerpal jste z anglických, jenže vžité české přídavné jméno je "baltská" (vizte např. Baltské moře - "Baltické" je vnímáno jako nevhodné), proto navrhuji přesunout na Baltská fotbalová liga. Zdraví --Uacs451 (diskuse) 14. 1. 2014, 15:34 (UTC)

Zdravím, nemám nic proti, klidně přesuňte, je-li to vhodnější název. Jen Vás požádám, jestli můžete, opravte i linky, které na článek odkazují (FK Ventspils,...). Díky --Chalim Kenabru (diskuse) 14. 1. 2014, 15:39 (UTC)

Jon Bing

Hello, sorry for writing in English. I see you created the article about the Norwegian writer Jon Bing, who died earlier today. I've tried to update the articles about him to reflect this (with source), but seeing how my Czech is pretty much non-existant, you might want to take a look at it to make sure I haven't mangled the language too much. /Julle (diskuse) 15. 1. 2014, 13:40 (UTC)