Furby: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
značky: možné problémové formulace editace z Vizuálního editoru
- rv (nesmysly, pov, extrénmní hrubky, výkřiky)
Řádek 1: Řádek 1:
'''Furby''' je elektronická [[hračka]], představující malého chlupatého tvora s velkýma ušima. Na trh ji uvedla firma [[Tiger Electronics]] v roce [[1998]]. Hračka reaguje na světlo, zvuk, polohu, doteky a přítomnost dalších Furby. Sama mluví a pohybuje se. [[Software]] simuluje její postupný vývoj a učení. Po svém uvedení patřil Furby k nejžádanějším hračkám a během prvních 12 měsíců se této hračky prodalo 27 milionů kusů. Tyto Furby se dělí na sedm edicí, což jsou Furby Adult, Furby Baby, Furby Special, Shelby, Furby Friends, Emoto Adult Furby a Emoto Baby Furby. Dohromady je jich 162 druhů. Bylo vyrobeno přes 2 miliony těchto hraček. Poslední model Furbyho byl vyroben v roce 2012. Nejvzácnější Bejewelled Furby z roku 1999 má pravé šperky (náušnice, korunku, náhrdelník). Furby se znovu vrátil na trh v roce 2012.
Furby je malí tvor s velkýma ušima, zobákem a ocasem. Má malé t'apky a kreslené oči. Mluví Furbsky. Furby se začali prodávat v USA. Je mnoho edicí např.: Furby limiton editon,Furby friends, Furby 2005 , Furby 2001,Furby boom (2013),Furby (2012) a Furby Party Rockeres (2012,konec roku). Mezi edice furby 2001 patří i Furby halloweenský a vánoční a nebo sob. V USA se začali prodávat i malé figurky Furby v MCDonaldu. Furby reaguje na dotyk,otočení vzhůru nohama, nakrmení a zatahání za ocas. Furby má i svou vlastní aplikaci a mluví Furbsky. Furby Boom jsou vodní, puntíkatý, bouřkoví srdcoví adat. Furby které mají super aplikaci. Furby připomíná sovu nebo elektronickou příšerku. Na konci roku 2012 (A u nás na konci roku 2013) se v USA začali prodávat Furby doplnky jako: Furby taška, Furby brýle a Furby křeslo. Furby říká dobré ráno! A taky hodně spí a říká já ospalý nebo dobrou noc. Existují i Furby plyšáci nebo Furby klíčenky.


{{Pahýl}}
{{Pahýl}}

Verze z 21. 11. 2013, 12:17

Furby je elektronická hračka, představující malého chlupatého tvora s velkýma ušima. Na trh ji uvedla firma Tiger Electronics v roce 1998. Hračka reaguje na světlo, zvuk, polohu, doteky a přítomnost dalších Furby. Sama mluví a pohybuje se. Software simuluje její postupný vývoj a učení. Po svém uvedení patřil Furby k nejžádanějším hračkám a během prvních 12 měsíců se této hračky prodalo 27 milionů kusů. Tyto Furby se dělí na sedm edicí, což jsou Furby Adult, Furby Baby, Furby Special, Shelby, Furby Friends, Emoto Adult Furby a Emoto Baby Furby. Dohromady je jich 162 druhů. Bylo vyrobeno přes 2 miliony těchto hraček. Poslední model Furbyho byl vyroben v roce 2012. Nejvzácnější Bejewelled Furby z roku 1999 má pravé šperky (náušnice, korunku, náhrdelník). Furby se znovu vrátil na trh v roce 2012.