Seth Rogen: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
ve výstavbě, dejme šanci autorce, která se ozvala na Facebooku s prosbou o pomoc
Bez shrnutí editace
Řádek 3: Řádek 3:
{{Neověřeno}}
{{Neověřeno}}
[[Soubor:Seth Rogen WonderCon 2013.jpg|thumb|Seth Rogen]]
[[Soubor:Seth Rogen WonderCon 2013.jpg|thumb|Seth Rogen]]
'''Seth Rogen''' (* [[15. duben|15. dubna]] [[1982]], [[Vancouver]], [[Kanada]]) je kanadský stand-up komik, herec, producent, režisér, scenárista a dabér. Rogen začal svou kariéru v provedení stand-up komedií,během jeho dospívání. Vyhrál amatérský ''Vancouver Comedy Contest'' v roce 1998. Zatím co stále žil ve svém rodném městě ve Vacouveru,dostal malou roli v Machři a Šprti. Krátce poté, co se Rogen přestěhoval do Los Angeles kvůli jeho roli,byli Machři a Šprti oficiálně zrušeni po první sérii pro nízkou sledovanost. Později dostal roli na rovnoměrně krátkou dobu v Kolej základ života,který si ho také najal jako kmenového autora. Po získání jeho práce jako kmenového autora ve finální sezóně Da Ali G Show dostal Seth Rogen a ostatní autoři cenu Emmy.Poté byl Rogen veden Juddem Apatowem směrem k filmové kariéře. Byl obsazen do halvní vedlejší role v režijním debutu Judda Apatowa 40 let panic,kde byl koproducent. Dostal kritickou chválu za svůj výkon,Universal Pictures souhlasili že jej obsadí do celovečerních filmů Judda Appatowa, Zbouchnutá a Komici. Rogen a jeho komediální partner Evan Goldberg je spoluautorem filmů Superbad, Travička zelená a Apokalypsa v Hollywoodu.Také pracoval na hlasu pro filmy Horton, Kung Fu Panda, Monstra vs Vetřelci a Paul.
'''Seth Rogen''' (* [[15. duben|15. dubna]] [[1982]], [[Vancouver]], [[Kanada]]) je kanadský stand-up komik, herec, producent, režisér, scenárista a dabér. Rogen začal svou kariéru v provedení stand-up komedií, během jeho dospívání. V roce 1998 vyhrál amatérskou komediální soutěž ve [[Vancouver]]u . Zatímco stále žil ve svém rodném městě ve Vacouveru, dostal malou roli v ''Machři a Šprti''. Krátce poté, co se Rogen přestěhoval do Los Angeles kvůli jeho roli, byli ''Machři a Šprti'' oficiálně zrušeni po první sérii pro nízkou sledovanost. Později dostal roli na krátkou dobu v ''Kolej základ života'', který si ho také najal jako kmenového autora. Po tom, co se dostal do finální sezóny ''Da Ali G Show'' jako kmenový autor, dostal Seth Rogen a ostatní autoři cenu Emmy. Poté byl Rogen veden Juddem Apatowem směrem k filmové kariéře. Byl obsazen do halvní vedlejší role v režijním debutu Judda Apatowa ''40 let panic'', kde byl koproducent. Dostal kritickou chválu za svůj výkon, [[Universal Pictures]] souhlasili že jej obsadí do celovečerních filmů Judda Appatowa, ''Zbouchnutá'' a ''Komici''. Rogen a jeho komediální partner a přítel od dětství ''Evan Goldberg'' je spoluautorem filmů ''Superbad'', ''Travička zelená'' a ''Apokalypsa v Hollywoodu''. Také pracoval na hlasu pro filmy ''Horton'', ''Kung Fu Panda'', ''Monstra vs Vetřelci'' a ''Paul''.


== Mládí ==
== Mládí ==
Seth Rogen (*15.4.1982 Vancouver,Britská kolumbie) je žid. Má jednu sestru Danyu. Jeho matka, Sandy (za svobodna Belogus), je sociální pracovnice a jeho otec, Mark Rogen, pracoval pro neziskové organizace a jako asistent režie v kruhu dělníků. Rogen absolvoval ''Talmud Torah Elementary School'' a ''Point Grey Secondary School'', ačkoli nikdy nepromoval. Už jako dítě věděl, že se nechce věnovat žádné jiné kariéře než komediím. Byl známý pro stand-up komedie. Do showbyznysu se dostal ve věku dvanácti let, po zápisu v komediálním semináři Marka Pooleyho. Jeho rané vtipy byly o jeho bar micva, prarodičích a jeho poradcích z tábora ''Camp Miriam,Habonim Dror camp'' , kde také vystupoval.
Seth Rogen (*15.4.1982 Vancouver, Britská kolumbie) je žid. Má jednu sestru Danyu. Jeho matka, Sandy (za svobodna Belogus), je sociální pracovnice a jeho otec, Mark Rogen, pracoval pro neziskové organizace a jako asistent režie v kruhu dělníků. Rogen absolvoval ''Talmud Torah Elementary School'' a ''Point Grey Secondary School'', ačkoli nikdy nepromoval. Už jako dítě věděl, že se nechce věnovat žádné jiné kariéře než komediím. Byl známý pro [[stand-up]] komedie. Do showbyznysu se dostal ve věku dvanácti let, po zápisu v komediálním semináři Marka Pooleyho. Jeho rané vtipy byly o jeho bar micva, prarodičích a poradcích z tábora ''Camp Miriam, Habonim Dror camp'' , kde také vystupoval.


== Osobní život ==
== Osobní život ==
Seth začal chodit se spisovatelkou/herečkou Lauren Miller v roce 2004,setkali se když Seth pracoval na Da Ali G Show. Zasnoubili se v září roku 2010 a vzali se 2. října 2011 v Sonomě v Kalifornii. Měla menší role na obrazovce v několika málo Rogenových filmech.Millerová měla také matku s Alzheimerovou chorobou,které se snažila pomáhat a Seth jim oběma byl oporou. Promluvil do ''Larry King Special, Unthinkable'': ‚Alzheimrova epidemie‘ která se vysílala v dubnu 2011.
Seth začal chodit se spisovatelkou/herečkou Lauren Miller v roce 2004, setkali se když Seth pracoval na ''Da Ali G Show''. Zasnoubili se v září roku 2010 a vzali se 2. října 2011 v Sonomě v [[Kalifornie|Kalifornii]] . Lauren Miller měla menší role na obrazovce v několika málo Rogenových filmech. Měla také matku s [[Alzheimerova choroba|Alzheimerovou chorobou]],které se snažila pomáhat a Seth jim oběma byl oporou. Promluvil do ''Larry King Special, Unthinkable'': ‚‚Alzheimrova epidemie,, která se vysílala v dubnu 2011.
Rogen je také členem NORML (''National Organization for the Reform of Marijuana Laws''-‘Národní Organizace pro Reformu Marihuanových Zákonů’) a je také otevřeným kuřákem marihuany.
Rogen je také členem NORML (''National Organization for the Reform of Marijuana Laws''- ‚‚Národní Organizace pro Reformu Marihuanových Zákonů‘‘) a je také otevřeným kuřákem marihuany.


== Filmografie ==
== Filmografie ==
http://www.csfd.cz/
<big>2015</big>

* B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations
* Kung Fu Panda 3

<big>2014</big>

* Neighbors

<big>2013</big>

* Apokalypsa v Hollywoodu

<big>2012</big>

* First Look: Ultimate Teaser Trailer
* Neváhej a zavolej…
* Shrek's Thrilling Tales
* Výlet s mámou

<big>2011</big>

* Fight for Your Right Revisited
* Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (video film)
* Kung Fu Panda 2
* Night of the Living Carrots (video film)
* Paul
* Take This Waltz
* Zelený sršeň
* 50/50

<big>2010</big>

* Kung Fu Panda slaví svátky (TV film)

<big>2009</big>

* B.O.B.'s Big Break (video film)
* Fanoušci
* Komici
* Liga snů (TV seriál)
* Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins from Outer Space (TV film)
* Monstra vs. Vetřelci
* Nahoru a dolů (TV seriál)
* Paper Heart
* Zevlovat a prudit

<big>2008</big>

* Bratři z donucení
* Horton
* Kronika rodu Spiderwicků
* Kung Fu Panda
* Travička zelená
* Zack a Miri točí porno

<big>2007</big>

* Shrek Třetí
* Superbad
* Zbouchnutá

<big>2006</big>

* Help Me Help You (TV seriál)
* My dva a křen

<big>2005</big>

* American Dad! (TV seriál)
* Early Bird (TV film)
* 40 let panic

<big>2004</big>

* Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie (video film)
* Zprávař: Příběh Rona Burgundyho

<big>2001</big>

* Donnie Darko
* Kolej, základ života (TV seriál)
* North Hollywood (TV film)

<big>1999</big>

* Machři a šprti (TV seriál)

<big>1998</big>

* Dawsonův svět (TV seriál)

<big>1989</big>

* Simpsonovi (TV seriál)

'''Dokumentární:'''

<big>2011</big>

* Comic-Con Episode Four: A Fan's Hope
* With Great Power: The Stan Lee Story

<big>2004</big>

* 'Donnie Darko': Production Diary (video film)

'''Televizní pořady:'''

<big>2013</big>

* 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)

<big>2012</big>

* Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
* Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
* Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)

<big>2011</big>

* MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)

<big>2010</big>

* Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)

<big>2009</big>

* Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
* Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
* 81st Annual Academy Awards, The (TV pořad)

<big>2008</big>

* MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
* 80th Annual Academy Awards, The (TV pořad)

<big>2007</big>

* MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
* Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)

<big>2006</big>
* 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)

<big>2005</big>

* Attack of the Show! (TV pořad)

<big>2003</big>

* Hollywoodská setkání (TV pořad)

<big>1996</big>

* Daily Show, The (TV pořad)

<big>1981</big>

* Entertainment Tonight (TV pořad)

<big>1975</big>
* Saturday Night Live (TV pořad)


{{Překlad|en|Seth Rogen|572038572}}
{{Překlad|en|Seth Rogen|572038572}}

Verze z 22. 10. 2013, 18:56

Seth Rogen

Seth Rogen (* 15. dubna 1982, Vancouver, Kanada) je kanadský stand-up komik, herec, producent, režisér, scenárista a dabér. Rogen začal svou kariéru v provedení stand-up komedií, během jeho dospívání. V roce 1998 vyhrál amatérskou komediální soutěž ve Vancouveru . Zatímco stále žil ve svém rodném městě ve Vacouveru, dostal malou roli v Machři a Šprti. Krátce poté, co se Rogen přestěhoval do Los Angeles kvůli jeho roli, byli Machři a Šprti oficiálně zrušeni po první sérii pro nízkou sledovanost. Později dostal roli na krátkou dobu v Kolej základ života, který si ho také najal jako kmenového autora. Po tom, co se dostal do finální sezóny Da Ali G Show jako kmenový autor, dostal Seth Rogen a ostatní autoři cenu Emmy. Poté byl Rogen veden Juddem Apatowem směrem k filmové kariéře. Byl obsazen do halvní vedlejší role v režijním debutu Judda Apatowa 40 let panic, kde byl koproducent. Dostal kritickou chválu za svůj výkon, Universal Pictures souhlasili že jej obsadí do celovečerních filmů Judda Appatowa, Zbouchnutá a Komici. Rogen a jeho komediální partner a přítel od dětství Evan Goldberg je spoluautorem filmů Superbad, Travička zelená a Apokalypsa v Hollywoodu. Také pracoval na hlasu pro filmy Horton, Kung Fu Panda, Monstra vs Vetřelci a Paul.

Mládí

Seth Rogen (*15.4.1982 Vancouver, Britská kolumbie) je žid. Má jednu sestru Danyu. Jeho matka, Sandy (za svobodna Belogus), je sociální pracovnice a jeho otec, Mark Rogen, pracoval pro neziskové organizace a jako asistent režie v kruhu dělníků. Rogen absolvoval Talmud Torah Elementary School a Point Grey Secondary School, ačkoli nikdy nepromoval. Už jako dítě věděl, že se nechce věnovat žádné jiné kariéře než komediím. Byl známý pro stand-up komedie. Do showbyznysu se dostal ve věku dvanácti let, po zápisu v komediálním semináři Marka Pooleyho. Jeho rané vtipy byly o jeho bar micva, prarodičích a poradcích z tábora Camp Miriam, Habonim Dror camp , kde také vystupoval.

Osobní život

Seth začal chodit se spisovatelkou/herečkou Lauren Miller v roce 2004, setkali se když Seth pracoval na Da Ali G Show. Zasnoubili se v září roku 2010 a vzali se 2. října 2011 v Sonomě v Kalifornii . Lauren Miller měla menší role na obrazovce v několika málo Rogenových filmech. Měla také matku s Alzheimerovou chorobou,které se snažila pomáhat a Seth jim oběma byl oporou. Promluvil do Larry King Special, Unthinkable: ‚‚Alzheimrova epidemie,, která se vysílala v dubnu 2011. Rogen je také členem NORML (National Organization for the Reform of Marijuana Laws- ‚‚Národní Organizace pro Reformu Marihuanových Zákonů‘‘) a je také otevřeným kuřákem marihuany.

Filmografie

http://www.csfd.cz/

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Seth Rogen na anglické Wikipedii.