Diskuse:ČD pro vás: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m →‎Významnost: nepodepsáno
Řádek 31: Řádek 31:
=== Významnost ===
=== Významnost ===
Magazín ČD pro vás je velice významný pro fanoušky železnice. Rubriky Ze světa železnice a ČD průvodce jsou jedny z nejčtenějších. Významnost silně dokazuje také množství předplatitelů a jednotlivá ocenění, která magazín získal především v posledních letech. Objektivní postoj je v případě encyklopedie nezbytný. Zaujatost proti Českým drahám je z diskuze zřejmá. Proto prosím, přispívejte na profesionální resp. objektivní úrovni a neporovnávejte hrušky z jabkama. Děkuji. {{nepodepsáno3|21. 9. 2013, 11:22‎|195.47.114.167}}
Magazín ČD pro vás je velice významný pro fanoušky železnice. Rubriky Ze světa železnice a ČD průvodce jsou jedny z nejčtenějších. Významnost silně dokazuje také množství předplatitelů a jednotlivá ocenění, která magazín získal především v posledních letech. Objektivní postoj je v případě encyklopedie nezbytný. Zaujatost proti Českým drahám je z diskuze zřejmá. Proto prosím, přispívejte na profesionální resp. objektivní úrovni a neporovnávejte hrušky z jabkama. Děkuji. {{nepodepsáno3|21. 9. 2013, 11:22‎|195.47.114.167}}
::Významnost se neposuzuje dle jednotlivých názorů přispěvatelů, nýbrž dle publikací, důvěryhodných zdrojů. V tomto článku se jedná o zcela zjevnou propagaci. Považovat reklamní magazín, kde se nalézá reklama typu Welcome Drink, kuchař Paulus a na hlavní straně celebrita, za železniční periodikum je opravdu směšné. Atakujeme nejnižší cenu, market poin center :-) To si děláte srandu, že? Wikipedie je encyklopedie! --[[Speciální:Příspěvky/80.188.12.66|80.188.12.66]] 21. 9. 2013, 13:10 (UTC)

Verze z 21. 9. 2013, 15:10

"K dispozici je zcela zdarma" je věcný a klamný nesmysl. Vzhledem k tomu, že ČD jsou neustále ve ztrátě tak musí být prakticky neustále sanovány ze státního rozpočtu, tedy z našich daní. Na světě není fakticky nikdy nic zadarmo, tedy ani firemní časopisy, na které takto podivně příspívá český stát a tedy všichni občané bez rozdílu ... v článku jde o klamavou reklamu. 89.102.65.74 1. 6. 2013, 07:10 (UTC)

Ano, nepochybně je časopis vyroben z papíru, který něco stojí. Připomínka má asi takovou hloubku a úroveň, jako kdyby se někdo obořil do výrobce paštik, že dává ochutnávky "zdarma" a přitom je zaplatí koncový zákazník. Každá marketingová propagace něco stojí, je to stejné jako u výrobce paštik nebo u ČD. Na obálce časopisu vždy musí být uvedena cena. V tomto případě se časopis neprodává a o to jde. Časopis je k dispozici zdarma. Tolik holá fakta. Příspěvěk je tedy naprosto zavádějící.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) RedakceCD (diskuse) 30. 8. 2013 (CE(S)T)

Obálka

Dobrý den, díky za článek o časopisu. Prosím o zvážení, zda nenahradit současnou ukázkovou titulní stránku nějakou neutrálnější, méně podbízivou a sexistickou… Přecijen tvoříme encyklopedii. Díky za pochopení. --Bazi (diskuse) 24. 8. 2013, 11:17 (UTC)

Přimlouvám se za návrh kolegy Baziho. Myslím, že by trošku "železničářštější" titulní strana byla vhodnější, i když samozřejmě železnice není jediným tématem obsahu, přesto významným. I vzhledem k tomu, kdo tento časopis vydává. --Martin Kotačka (diskuse)

Koukl jsem do archivu tohoto časopisu, dalo by se říci, že v minulosti byla titulní strana "železničářštější" 15. ročník 12/2008 tedy by se dala použít. Současný článek přeci nemusí nutně odražet pouze součastnost, ale také minulost. V zhledem k tomu, že předchozí titulní strana byla ověřena prostřednictvím OTRS, nebude to určitě problém. --91.214.158.1 9. 9. 2013, 11:42 (UTC)
do diskuse "Vyměnit současnou podobu titulní strany za historickou, je samozřejmě možné, ale nebude to značně zavádějící? Současná podoba časopisu má s tou minulou pouze společný název, jak se píše i v textu, byla určena pro jinou cílovou skupinu a již dávno nevychází. Diskuse nad tím, jak by měla vypadat titulní strana (být více "železničářštější") však dle našeho názoru nepatří do tohoto fóra, je to jen názor, kdežto ve wikipedii bychom spíše očekávali fakta. Pro někoho "sexistickou" titulní stranu s obrázky volejbalistek s tradičním volejbalovými gesty jsme i přes absurditu tohoto požadavku (takto prostě časopis v únoru letošního roku vyšel) vyměnili. Cenzura na wikipedii je překvapivě větší než uvnitř velké konzervativní firmy. Očekávali bychom, že wikipedia má zájem na svých stránkách zveřejňovat objektivní a aktuální informace a holá fakta, neměnit obsah podle osobního vkusu a názorů diskutujících, pokud jejich připomínky nejsou podloženy fakty, úplně stejně, jako se to očekává od nás, tvůrců wikipedie."-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) RedakceCD (diskuse) 12. 9. 2013 (CE(S)T)
Koukám, že máte pocit, že Vás kolegové cenzurují. Wikipedie má ale svá pravidla, která mají svůj význam a je potřebné je dodržovat. Jedním z nejdůležitějších pravidel je WP:CWN, podle kterého Wikipedie není nástrojem pro propagaci nebo sbírkou externích odkazů. Bylo by výtečné, kdybychom tohle pravidlo mohli zrušit z důvodu nepotřebnosti. Ale bohužel, každou chvíli někdo pocítí potřebu psát o své osobě, své firmě, svém projektu nebo klidně třeba o svém časopisu. No a co je vůbec nejšpatnější, vybere si proto právě Wikipedii, což je encyklopedie, nikoliv jeden z možných marketingových kanálů. Výsledkem bývají většinou články, porušující některé z pravidel WP:NPOV, WP:EV, WP:PG, WP:EO, nebo klidně všechna uvedená pravidla. Uvedené stránky vřele doporučuji k prostudování a doufám, že pak lépe pochopíte, že to, o co se kolegové snaží, určitě není cenzura. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 12. 9. 2013, 15:59 (UTC)

Tohle není cenzura

Rozhodně se nejedná o cenzuru, neboť Wikipedie není pouhým seznamem obchodních aktivit, webových stránek, biografií. Dopručuji Vám si přečíst Co Wikipedie není a žádám Vás o dodržování zdejších zvyklostí. Zákládání lotkových účtů viz. Pajkace není příliš důvěryhodné. CheckUser má přístup ke zvláštnímu rozhraní, které umožňuje zjistit IP adresu počítače, ze které editujete. Tedy když si založíte loutku, stejně se na to přijde. Pakliže nemáte zájem si prostudovat pravidla WP:NPOV, WP:EV, WP:PG, WP:EO, tak jsem nepřispívejte, neboť Wikipedie není reklamní magazín ČD, nepodléhá PR standardům. Cenzura? ´Tak se podívejte do kategorie doložit významnost. Velice zajimavé, že? Ano to jsou přispěvatelé Wikipedie, jež do Wikipedie vůbec nepřispívají, pouze si zde zajišťují reklamu a propagaci vlastních obhchodních aktivit. --91.214.158.1 13. 9. 2013, 08:26 (UTC)

"Bohužel z našeho pohledu jste dosud neuvedli jediný argument k jádru věci - tedy k obsahu, pouze sumu odkazů na pravidla. Chápeme vaše pravidla "sebepropagace", ale vždyť přece každý má možnost data upřesnit nebo upravit. Ale k tomu potřebuje fakta. Je to začarovaný kruh. Prosíme o vymazání stránek."

Já osobně, tvořitelka těchto stránek, nezaměstnanec Českých drah, jsem se snažila následovat vaše pokyny ke zbavení stránek naznaků propagace, který text mohl naznačovat, což plně chápu a za to se omlouvám. Text jsem zeditovala k objektivnímu rázu. Následně jsem dodadala ZDROJE k doležení významnosti. Stránku jsem chtěla využít k nabytí znalostí o Wikipedii a především práce s ní, proto si vážím vašich připomínek, ovšem nechápu smazání doložených zdrojů. --195.47.114.167 13. 9. 2013, 13:38 (UTC)
Pokud se článek nedokáže vtěsnat do pravidel, tak tu svého místo nemá, bohužel. Ona pravidla zde sehrávají důležitou úlohu, zabraňují vkládání jakéhokoliv obsahu, protože nám jde o encyklopedii. Ona pravidla nelze obcházet, nelze jakekoliv šablony z článku odstraňovat, když článek dále porušuje pravidla. Tohle není cenzura, ale encyklopedie. Na upravu článku máte dosti času, tedy přemýšlejte co s tím. Těžký článek, když nemáte s wiki zkušenosti. Já nevím, ale jak bych tohle nikdy nenapsal. Co je hlavním problém? V čem je tento časopis významný, významné je ABC. --80.188.12.66 13. 9. 2013, 13:38 (UTC)

Nedpověděl jsem Vám na smazání doložených zdrojů. Na Wikipedii je zvykem, že Články by vedle zjevných údajů měly obsahovat pouze informace, které byly publikovány zdrojem důvěryhodným a respektovaným nebo jinak společensky významným ve vztahu k tématu. Je to jedno ze závazných pravidel Wiki. To znamená, že v tomto článku o reklamním magazínu Českých drah, nelze použít triviální zdroj odkazující na webové stránky samotných Českých drah. Proč? Protože napsat o svém vlastním produktu si můžete cokoliv. Nám zde jde o společensky významné zdroje ve vztahu k tématu, nikoliv o webový rozcestník. Ony zdroje nejsou pouhé adkazy na webové stánky, neboť právě tam musíme nalézt informace, které byly publikovány, neboť Wikipedie není vlastní vůzkum. Jedno z dalších závazných pravidel Wikipedie. Ano, těch pravidel je hodně a neslouží nám pouze k "buzeraci" nováčků, protože zde tvoříme enycklopedii. Stručně, máte řidičký průkaz? Tak přijďte k nám do aeroklubu, já létám na kluzáku. Tedy přijďte a domájhejte, že checete létat na kluzáku, když už máte ten řidičák. Já vám řeknu, ženská a kde jste přišla na to, že s řidičákem můžete pilotovat kluzák, zakládní výcvik u nás trvá 2 až 3 roky. Je to stejné, kde jste přišla na to, že Wikipedie je cenzura, když má dávno stanovená pravidla, která nevznikla teď. Není to pouhá neznelost pravidel? Wikipedie Vám neubližuje, ubližujete si sami, když zakládáte články, které porušují pravidla. Společensky význemné jsou třebas Rychlé šípy, časopis ABC, nikoliv reklamní magazín Telefónica O2. --91.214.158.1 16. 9. 2013, 09:56 (UTC)

Dobře, děkuji moc za podrobné vysvělení. Chápu váši připomínku. Našla jsem na Wikipedii pár časopisů, které mají stejný účel jak ČD pro vás, tak jsem přepokládala, že bych to mohla zkusit. Můžu se jen zeptat pro ujasnění čím je např. http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cilichili významné? Dle mého názoru je stejně významné jak ČD pro vás. Děkuji --195.47.114.167 16. 9. 2013, 20:27 (UTC)

Je vidět, že už jsem na Wikipedii fakt dlouho, tedy jsem tuto reakci očekával. Inu, Wikipedie je otevřený projekt, což znamená, že některé články "byť nejsou valné kvality" mohou na Wiki existovat třebas i článek Čilichili, třeba se o tomto časopisu prozatím neví. I váš časopis zde po jistou dubu existoval, "stále existuje" a problém s ním eskaloval ve chvíli, kdy se nám rozrostla diskuse, právě ta na problém upozornila. Tím to povětšinou začíná. Třebas námitka, že není možné měnit obsah článku je irelevantní, protože na Wiki se povětšinou všechno mění k lepšímu. Pravidlo: pokud nechcete aby byl váš text nemilosrdně upravován, tak ho sem nevkládejte. Když vznikne článek týdne, povětšinou jej nemá na svědomí pouze jeden autor. Ale k časopisu Čilichili, já osobně ho znám, byť nejsem zákazník firmy, která ho vydává. Víte, tohle není reklamní magazín, tento časopis je znám zejména svoji kontroverzní průpravou. Nedávno vydal článek o "temném webu" a takhle bych mohl pokračovat. Sice se v něm nachází nabídka produktů firmy, ale ve velice malém měřítku a na konci časopisu. Pokud na tuto skutečnost komunita doposud nereagovala, tak s tím nejspíše problém není. U vás je nejspíše problém v tom, že České dráhy vydávají reklamní magazín, který je oblepený fádní reklamou, vesměs se jená a locinou formu marketingu. Jak souvisí kuchař se železnicí? Kdyby byl ten časopis "železničářštější", tak s tím problém asi nebude a jak říkám Čilichili není reklamní magazín, dalo by se říci, že kontroverzní témata jsou dnes žádaná. Když se však kumunita rozhodne článek smazat, tak tomu bránit nebudu, ale rozhodně to nepodpořím jako zde. O Wikipedii rozhoduje komunita, né pouze já nebo vy. Obávám sem, že po této námitce to komunita just neudělá. --91.214.158.1 17. 9. 2013, 08:58 (UTC)

Časopis Čilichili získal také ocenění „Sladká prdelka“ a prostřednictvím jeho stránek spatřila světlo světa aplikace pro může „Hlídač koulí“. Jak jsem řekl, je to kontroverzní časopis, spousta lidí ho miluje a také nenávidí, s tímto časopisem se ČD pro vás nemůže rovnat. --91.214.158.1 19. 9. 2013, 09:21 (UTC)

Významnost

Magazín ČD pro vás je velice významný pro fanoušky železnice. Rubriky Ze světa železnice a ČD průvodce jsou jedny z nejčtenějších. Významnost silně dokazuje také množství předplatitelů a jednotlivá ocenění, která magazín získal především v posledních letech. Objektivní postoj je v případě encyklopedie nezbytný. Zaujatost proti Českým drahám je z diskuze zřejmá. Proto prosím, přispívejte na profesionální resp. objektivní úrovni a neporovnávejte hrušky z jabkama. Děkuji. -- Tento příspěvek přidal(a) 195.47.114.167 (diskuse) 21. 9. 2013, 11:22‎ (CE(S)T)

Významnost se neposuzuje dle jednotlivých názorů přispěvatelů, nýbrž dle publikací, důvěryhodných zdrojů. V tomto článku se jedná o zcela zjevnou propagaci. Považovat reklamní magazín, kde se nalézá reklama typu Welcome Drink, kuchař Paulus a na hlavní straně celebrita, za železniční periodikum je opravdu směšné. Atakujeme nejnižší cenu, market poin center :-) To si děláte srandu, že? Wikipedie je encyklopedie! --80.188.12.66 21. 9. 2013, 13:10 (UTC)