Howard Wolowitz: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 23: Řádek 23:


== Osobnost ==
== Osobnost ==
Howard se narodil roku [[1981]], není známo kde. Je [[Židé|židovské národnosti]] a pracuje s [[Rajesh Koothrappali|Rajeshem]] jako letecký inženýr na [[Caltech|Kalifornském technickém institutu]] v oddělení [[Aplikovaná fyzika|aplikované fyziky]]. Později pracuje společně s [[Sheldon Cooper|Sheldonem]], který jej zaměstnal, když jeho výzkum skončil.
Nejdradši při představení používá hlášku: '''Je to a najednou bééém Howard Wolowitz'''''''.Howard se narodil roku [[1981]], není známo kde. Je [[Židé|židovské národnosti]] a pracuje s [[Rajesh Koothrappali|Rajeshem]] jako letecký inženýr na [[Caltech|Kalifornském technickém institutu]] v oddělení [[Aplikovaná fyzika|aplikované fyziky]]. Později pracuje společně s [[Sheldon Cooper|Sheldonem]], který jej zaměstnal, když jeho výzkum skončil.
Mimo [[Sheldon Cooper|Sheldona]] a Raje se mezi jeho přátele řadí [[Leonard Hofstadter|Leonard]] a [[Penny (Teorie velkého třesku)|Penny]].<br />
Mimo [[Sheldon Cooper|Sheldona]] a Raje se mezi jeho přátele řadí [[Leonard Hofstadter|Leonard]] a [[Penny (Teorie velkého třesku)|Penny]].<br />
Howard má alergii na arašídy a když je sní, napuchne mu obličej a dýchat může jen s obtížemi. V těle má jen 3% tuku, a proto mu [[Rajesh Koothrappali|Koothrappali]] někdy přezdívá "lidské kuřecí křidélko".<br />
Howard má alergii na arašídy a když je sní, napuchne mu obličej a dýchat může jen s obtížemi. V těle má jen 3% tuku, a proto mu [[Rajesh Koothrappali|Koothrappali]] někdy přezdívá "lidské kuřecí křidélko".<br />

Verze z 30. 7. 2013, 10:37

Šablona:Infobox postava

Howard Joel Wolowitz je fiktivní postava z televizního seriálu Teorie velkého třesku. Hraje ho herec Simon Helberg.

Osobnost

Nejdradši při představení používá hlášku: Je to a najednou bééém Howard Wolowitz''.Howard se narodil roku 1981, není známo kde. Je židovské národnosti a pracuje s Rajeshem jako letecký inženýr na Kalifornském technickém institutu v oddělení aplikované fyziky. Později pracuje společně s Sheldonem, který jej zaměstnal, když jeho výzkum skončil.

Mimo Sheldona a Raje se mezi jeho přátele řadí Leonard a Penny.
Howard má alergii na arašídy a když je sní, napuchne mu obličej a dýchat může jen s obtížemi. V těle má jen 3% tuku, a proto mu Koothrappali někdy přezdívá "lidské kuřecí křidélko".
V přítomnosti žen je Howardovo ucho často zásobováno poznámkami jeho nejlepšího přítele Rajeshe, které pak Wolowitz tlumočí okolí. Své panictví ztratil se sestřenicí Jenny na pohřbu strýce, když se jejich pohledy setkaly nad mísou zavináče, od té doby Howard bývá vždy vzrušený když jsou v blízkosti zavináče.

Práce

Na rozdíl od Rajeshe, Sheldona a Leonarda nemá titul Ph.D., ale magisterský titul z Massachusettského technologického institutu.[1] Zejména Sheldon si jej mnohokrát dobírá, že jako jediný z party (kromě Penny) nemá doktorát. V seriálu bývá často vyobrazen, že dělá na své významné vědecké práci spolupráce s NASA na vypuštění satelitu, snímkujícího povrch Jupiterových měsíců.

Vztahy

Howard je v seriálu asi ten, který se pokouší sbalit nejvíce holek, ale ty ho většinou ihned odmítnou. Velký zájem projevuje o Penny, které je však velmi nesympatický. Na okouzlování dívek mu nestačí pouze angličtina, ale používá zpočátku i ruštinu, francouzštinu a dokonce i mandarínštinu. Dále se často pokouší o magii nebo karetní triky, obvykle se však při nich ztrapní ještě více. V průběhu 3. série Howard apeluje na dohodu, kterou uzavřel s Leonardem. Ta zní, že když si jeden z nich najde holku, tak toho druhého seznámí s její kamarádkou. To se stane a Penny Howarda seznámí s dívkou Bernadette - mikrobioložkou. Zpočátku si s Howardem nerozumí, ale časem najdou společnou řeč. Svůj vztah udržují po celou dobu 3. a 4. série. Ve 4. sérii Howard Bernadettu požádá o ruku, ona souhlasí. Na konci páté série je celá parta oddá na střeše domu kde bydlí Leonard a Penny, těsně před Howardovým odletem do vesmíru - tak aby to vyfotil snímač Google Earth. Jednou využil k vlastnímu uspokojení speciální rameno NASA určené pro operace v kosmu.[2]

Rodina

Howard bydlí u své matky, která se v seriálu ani jednou neobjeví, pouze se mnohokrát ozve její hlas. Zachází s Howardem jako by byl ještě dítě a to mu občas doma zhoršuje vztahy s přítelkyněmi.
Howarda opustil otec, když mu bylo 11 let. Má strýce Lewieho, tetu Barberu, bratrance Jeanieho a mrtvého strýce Murraye.

Odkazy

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Howard Wolowitz (The Big Bang Theory) na anglické Wikipedii.

  1. Teorie Velkého třesku, Série 3, epizoda 9: Formulace odplaty, v čase 04:52
  2. Teorie Velkého třesku, Série 4, epizoda 1: Robotická manipulace