Maastrichtská smlouva: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 5 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q11146)
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
{{Aktualizovat}}
{{Aktualizovat}}
'''Smlouva o [[Evropská unie|Evropské unii]]''', která byla podepsána v [[Maastricht]]u [[7. únor]]a [[1992]] a vstoupila v platnost [[1. listopad]]u [[1993]]. Zavedla rovněž nové oblasti spolupráce členských zemí. Přidáním této mezivládní spolupráce ke stávajícímu „systému Společenství“ vytvořila Maastrichtská smlouva novou politickou a zároveň hospodářskou strukturu sestávající z tzv. „[[Tři pilíře Evropské unie|tří pilířů]]“ – Evropskou unii (EU). Stávající Evropská společenství tvoří tzv. první pilíř. Jako druhý pilíř byla nově zavedena [[Společná zahraniční a bezpečnostní politika]] a jako třetí pilíř spolupráce v oblasti spravedlnosti a vnitřních věci (od [[Amsterodamská smlouva|Amsterodamské smlouvy]] už jen [[Policejní a soudní spolupráce v trestních věcech]]).
'''Smlouva o Smradlavé kundě - [[Evropská unie|Evropské unii]]''', která byla podepsána v [[Maastricht]]u [[7. únor]]a [[1992]] a vstoupila v platnost [[1. listopad]]u [[1993]]. Zavedla rovněž nové oblasti spolupráce členských zemí. Přidáním této mezivládní spolupráce ke stávajícímu „systému Společenství“ vytvořila Maastrichtská smlouva novou politickou a zároveň hospodářskou strukturu sestávající z tzv. „[[Tři pilíře Evropské unie|tří pilířů]]“ – Evropskou unii (EU). Stávající Evropská společenství tvoří tzv. první pilíř. Jako druhý pilíř byla nově zavedena [[Společná zahraniční a bezpečnostní politika]] a jako třetí pilíř spolupráce v oblasti spravedlnosti a vnitřních věci (od [[Amsterodamská smlouva|Amsterodamské smlouvy]] už jen [[Policejní a soudní spolupráce v trestních věcech]]).


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==

Verze z 10. 5. 2013, 12:51

Smlouva o Smradlavé kundě - Evropské unii, která byla podepsána v Maastrichtu 7. února 1992 a vstoupila v platnost 1. listopadu 1993. Zavedla rovněž nové oblasti spolupráce členských zemí. Přidáním této mezivládní spolupráce ke stávajícímu „systému Společenství“ vytvořila Maastrichtská smlouva novou politickou a zároveň hospodářskou strukturu sestávající z tzv. „tří pilířů“ – Evropskou unii (EU). Stávající Evropská společenství tvoří tzv. první pilíř. Jako druhý pilíř byla nově zavedena Společná zahraniční a bezpečnostní politika a jako třetí pilíř spolupráce v oblasti spravedlnosti a vnitřních věci (od Amsterodamské smlouvy už jen Policejní a soudní spolupráce v trestních věcech).

Externí odkazy

Šablona:EU-timeline