Étienne Lenoir: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 21 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q12935)
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m robot odstranil interwiki, které je na Wikidatech: nl, ru
Řádek 16: Řádek 16:
[[Kategorie:Úmrtí 1900]]
[[Kategorie:Úmrtí 1900]]
[[Kategorie:Muži]]
[[Kategorie:Muži]]

[[nl:Étienne Lenoir]]
[[ru:Ленуар, Этьен]]

Verze z 15. 4. 2013, 19:59

Lenoirův motor v Musée des arts et métiers v Paříži

Jean Joseph Étienne Lenoir (12. ledna 1822, Mussy-la-Ville, Lucembursko, po roce 1839 Belgie - 7. srpna 1900, La Varenne u Paříže, Francie) byl francouzský vynálezce a obchodník belgického původu. Během svého života podal k patentování 80 svých vynálezů, z nichž nejznámějším je první úspěšný stacionární plynový spalovací motor.

Lenoir počátkem 50. let 19. století emigroval do Francie, usídlil se v Paříži. První motor na svítiplyn vyvíjel v průběhu roku 1859, patent na něj získal 10. listopadu tohoto roku. 23. ledna 1860 jej představil asi dvacetičlennému obecenstvu. V tomto roce se také začal zabývat stavbou vozu s tímto motorem, vůz měl zásobu stlačeného plynu v nádrži. O tři roky později vykonal Lenoir s tímto vozem první jízdu na trase Paříž–Joinville-le-Pont a zpátky. Trasu o délce 18 kilometrů zvládl jeho vůz údajně za tři hodiny.

V roce 1866 postavil Lenoir loď poháněnou plynovým motorem. Celkem vyrobil přes 400 exemplářů tohoto motoru. Plány k motoru prodal mimo jiné i německému vynálezci Nikolausi Ottovi, který jeho původní dvoutaktní motor nejprve vylepšoval a jím inspirován později vyrobil i první čtyřtaktní spalovací motor.

Lenoir byl rytířem Řádu čestné legie (Chevalier de la Légion d’Honneur) a získal francouzské státní občanství.