Point-and-click: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Rashack (diskuse | příspěvky)
m kat
Liches (diskuse | příspěvky)
mBez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
'''Point and click''' - termín užívaný v [[terminologie|terminologii]] počítačových her, tzv. grafických [[adventure]] hrách(česky: adventůra, adventura), kdy se pomocí kurzoru myši(point) udá příkaz(click), ovládanému virtuálnímu charakteru([[avatar]]u), který jej na základě programového principu vykoná. Point and click se dá volně přeložit jako urči a rozkaž. Mezi grafické 'Point and click' adventury řadíme např.: [[Beneath a Steel Sky]], [[Broken Sword]], [[Legend of Kyrandia]], [[Indiana Jones and the Fate of the Atlantis]], [[Sanitarium]], [[Dementia]], [[Discworld]], [[Igor: Objective Uikokahonia]]...aj.
'''Point and click''' - termín užívaný v [[terminologie|terminologii]] počítačových her, tzv. grafických [[adventure]] hrách(česky: adventůra, adventura), kdy se pomocí kurzoru myši(point) udá příkaz(click), ovládanému virtuálnímu charakteru([[avatar]]u), který jej na základě programového principu vykoná. Point and click se dá volně přeložit jako urči a rozkaž. Mezi grafické 'Point and click' adventury řadíme např.: [[Beneath a Steel Sky]], [[Broken Sword]], [[Legend of Kyrandia]], [[Indiana Jones and the Fate of Atlantis]], [[Sanitarium]], [[Dementia]], [[Discworld]], [[Igor: Objective Uikokahonia]]...aj.


[[Kategorie:Počítačové hry]]
[[Kategorie:Počítačové hry]]

Verze z 15. 4. 2005, 19:09

Point and click - termín užívaný v terminologii počítačových her, tzv. grafických adventure hrách(česky: adventůra, adventura), kdy se pomocí kurzoru myši(point) udá příkaz(click), ovládanému virtuálnímu charakteru(avataru), který jej na základě programového principu vykoná. Point and click se dá volně přeložit jako urči a rozkaž. Mezi grafické 'Point and click' adventury řadíme např.: Beneath a Steel Sky, Broken Sword, Legend of Kyrandia, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Sanitarium, Dementia, Discworld, Igor: Objective Uikokahonia...aj.