Lepší pozdě nežli později: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
TjBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.2) (Robot: Přidávám hr:Ljubav nema pravila (2003.)
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 19 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q584766)
Řádek 45: Řádek 45:
[[Kategorie:Filmy odehrávající se v Paříži]]
[[Kategorie:Filmy odehrávající se v Paříži]]
[[Kategorie:Filmy studia Warner Bros.]]
[[Kategorie:Filmy studia Warner Bros.]]

[[bg:Невъзможно твой]]
[[ca:Quan menys t'ho esperes]]
[[de:Was das Herz begehrt]]
[[en:Something's Gotta Give (film)]]
[[es:Something's Gotta Give]]
[[fi:Jotain annettavaa]]
[[fr:Tout peut arriver (film, 2003)]]
[[hr:Ljubav nema pravila (2003.)]]
[[hu:Minden végzet nehéz]]
[[it:Tutto può succedere - Something's gotta give]]
[[ja:恋愛適齢期]]
[[no:Når du minst venter det..]]
[[pl:Lepiej późno niż później]]
[[pt:Alguém Tem que Ceder]]
[[ru:Любовь по правилам и без]]
[[sv:Galen i kärlek]]
[[tr:Aşkta Herşey Mümkün]]
[[uk:Кохання за правилами... і без]]
[[zh:爱是妥协]]

Verze z 5. 4. 2013, 22:35

Šablona:Infobox film

Lepší pozdě nežli později (Something's Gotta Give) je americký hraný film z roku 2003, který režírovala Nancy Meyers podle vlastního scénáře.

Děj

Šablona:Spoiler Harry Sanborn je stárnoucí hudební producent, který tráví svůj dosavadní život jen v krátkodobých vztazích. Jeho poslední objev je mladá Marin, která s ním jede do plážového domu své matky, kde chtějí stráví svůj první víkend. Jsou zde neočekávaně překvapeni Marinou matkou Ericou, divadelní dramatičkou a její sestrou Zoe, ale rozhodnou se strávit víkend všichni společně. Hned první večer Harry utrpí srdeční infarkt a musí být odvezen do nemocnice. Tam ženy narazí na mladého lékaře Juliana Mercera, který je obdivovatelem divadelních her Ericy. Harry odmítá zůstat v nemocnici a tak stráví několik dní v domě na pláži v péči Ericy. Po několika dnech se Harry rozejde s Marin. Julian využívá návštěv pacienta k tomu, aby se sblížil s Ericou. Také Harry se chce přiblížit dramatičce a při dočasném soužití se mezi nimi vyvine vztah. Ale poté, co se Harry zotaví, ho Erica uvidí s mnohem mladší ženou v restauraci a tak se s ním rozejde. Odděluje se od Harryho, který se na ni nechce vázat a zpracuje své pocity v romantické divadelní komedii. Do jejího života opět vstoupí Julian. O šest měsíců dojde k ke společnému setkání v Paříži. Julian a Erica slaví v restauraci její narozeniny a objeví se zde i Harry, který je požádán, aby zůstal. V průběhu společného večera se ukazuje, že mezi ním a Ericou je víc než jen přátelství. Uznává to i Julian, který jim dá čas, aby si uvědomili své pocity. Harry nakonec Erice přizná svou lásku. Šablona:Endspoiler

Ocenění

Diane Keaton obdržela za svůj výkon Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon v komedii a byla nominována na cenu Oscar za nejlepší herečku v hlavní roli. Jack Nicholson byl nominován na Zlatý glóbus.

Externí odkazy