Michael J. Benton: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: '''Michael J. Benton''' je britský paleontolog a profesor vertebrátní paleontologie na Univerzitě v Bristolu. Zaměřuje se zejména na [[evoluc...
 
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 5 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q639455)
Řádek 7: Řádek 7:


[[Kategorie:Britští paleontologové]]
[[Kategorie:Britští paleontologové]]

[[de:Michael J. Benton]]
[[en:Michael Benton]]
[[fr:Michael Benton]]
[[la:Michael Benton]]
[[pl:Michael J. Benton]]

Verze z 4. 4. 2013, 20:34

Michael J. Benton je britský paleontolog a profesor vertebrátní paleontologie na Univerzitě v Bristolu. Zaměřuje se zejména na evoluci triasových plazů (archosaurů), zabývá se však také velkými vymíráními v geologické minulosti Země. Publikoval rovněž mnoho popularizačních knih o pravěku a působil jako odborný poradce při natáčení vědeckého dokumentu Putování s dinosaury.

Zdroje

  • Sahney, S., Benton, M.J. and H.J. Falcon Lang 2010. Rainforest collapse triggered Pennsylvanian tetrapod diversification. Geology. 38: 1079-1082.
  • Sahney, S., Benton, M.J. and Paul Ferry 2010. "Links between global taxonomic diversity, ecological diversity and the expansion of vertebrates on land." Biology Letters.
  • Benton, J. 2009. "The Red Queen and the Court Jester: species diversity and the role of biotic and abiotic factors through time." Science 323, 728-732.