Jim Parsons: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 38 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q190972)
Řádek 31: Řádek 31:


== Životopis ==
== Životopis ==
Narodil se a vyrůstal v [[Houston]]u v [[Texas]]u. V roce [[1991]] vystudoval [[Klein Oak High School]]. Herectví vystudoval na [[University of Houston]]. V současnosti žije v [[Los Angles]]u v [[Kalifornii]]u. Rád hraje na [[klavír]], sleduje různé sporty, hlavně [[tenis]], [[baseball]] a [[basketbal]].
Narodil se a vyrůstal v [[Houston]]u v [[Texas]]u. V roce [[1991]] vystudoval [[Klein Oak High School]]. Herectví vystudoval na [[University of Houston]]. V současnosti žije v [[Los Angeles]]u v [[Kalifornii]]u. Rád hraje na [[klavír]], sleduje různé sporty, hlavně [[tenis]], [[baseball]] a [[basketbal]].


Již od roku [[2009]] se vedly dohady o jeho [[sexuální orientace|sexuální orientaci]]. V květnu [[2012]] v rozhovoru pro deník [[The New York Times]] uvedl, že je [[gay]] a již 10 let žije se svým partnerem,<ref>{{Citace elektronického periodika
Již od roku [[2009]] se vedly dohady o jeho [[sexuální orientace|sexuální orientaci]]. V květnu [[2012]] v rozhovoru pro deník [[The New York Times]] uvedl, že je [[gay]] a již 10 let žije se svým partnerem,<ref>{{Citace elektronického periodika

Verze z 30. 3. 2013, 17:51

Šablona:Infobox Herec James Joseph "Jim" Parsons (* 24. března 1973, Houston, Texas, USA) je americký herec známý především jako Sheldon Cooper, Ph.D., M.Sc. ze sitcomu Teorie velkého třesku.

Životopis

Narodil se a vyrůstal v Houstonu v Texasu. V roce 1991 vystudoval Klein Oak High School. Herectví vystudoval na University of Houston. V současnosti žije v Los Angelesu v Kaliforniiu. Rád hraje na klavír, sleduje různé sporty, hlavně tenis, baseball a basketbal.

Již od roku 2009 se vedly dohady o jeho sexuální orientaci. V květnu 2012 v rozhovoru pro deník The New York Times uvedl, že je gay a již 10 let žije se svým partnerem,[1] Toddem Spiewakem.[zdroj⁠?]

Kariéra

Hrál postavu Tima ve filmu Procitnutí v Garden State. Pravidelně účinkoval v seriálu Soudkyně Amy jako Rob Holbrook. V současnosti je populární díky roli geniálního teoretického fyzika Sheldona Coopera v americkém sitcomu Teorie velkého třesku. Byl vidět i ve filmu School for Scoundrels (Škola svádění) ve třídě Dr. P.

Odkazy

Reference

V tomto článku byly použity překlady textů z článků Jim Parsons na anglické Wikipedii a Jim Parsons na slovenské Wikipedii.

  1. HEALY, Patrick. Stalked by Shadows (and a Rabbit). New York Times [online]. 23. 5. 2012 [cit. 2013-01-16]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy