Wikipedista:Lakky

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
O mně
Tento uživatel působí na Wikipedii
9 let a 253 dní.
Vy/Ty Lakky soudí, že tykání je pro přátele a děti. Přednostně vyká. Vykáte-li, vyká. Tykáte-li, může přistoupit na tykání.
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
de-N Dieser Benutzer spricht Deutsch als Muttersprache.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
it-1 Questo utente può contribuire con un livello elementare in italiano.
ru-1 Этот участник владеет русским языком на начальном уровне.
sk-3 Tento užívateľ má pokročilé znalosti slovenčiny.
Wikipedisté podle jazyka

O mně[editovat | editovat zdroj]

Jako wikipedista jsem se registroval 20. července 2014. Po tvůrčí přestávce v letech 2016 a 2017 jsem od října 2017 opět aktivní.

Zajímám se o různé oblasti: od těch serióznějších jako je právo (obor mého vzdělání), bankovnictví a finance, programování (C++) a webdesign (XHTML, CSS, JS, PHP) až po takové spíše legrácky jako dálniční a silniční sítě evropských zemí a systémy registračních značek pro vozidla v jednotlivých evropských zemích.

Tvorba[editovat | editovat zdroj]

Do společného projektu Wikipedie se snažím přispět svou trochou vědění tím, že doplňuji již existující články o další informace, jakož i tím, že vytvářím nové, dosud chybějící články. S tím samozřejmě souvisí i tvorba šablon, nakolik mi to mé schopnosti a notná dávka štěstí dovolí. Při tvorbě obojího se rád inspiruji i na jiných jazykových verzích Wikipedie (zvláště německé).

Svou tvorbu beru jako relaxaci a odpočinutí při tvorbě odborných právních článků a knih, ale také jako možnost podělit se s ostatními o nějakou zajímavou informaci. Každý článek se snažím koncipovat tak, aby byl obsahově vyčerpávající, a to i za cenu větších podrobností (i v tomto se inspiruji na německé Wikipedii).

Pro své zaměření se účastním WikiProjektu Silnice.

Články[editovat | editovat zdroj]

Průběžně doplňovaný přehled článků, které jsem vytvořil nebo na nichž jsem se podílel. Název článku je vždy doplněn signaturou charakterizující můj vztah k článku:

  • N - nový článek, tj. článek mnou založený a vytvořený
  • P - podstatné nebo úplné přepracování již existujícího článku (zpravidla pahýlu)

Články o dálnicích a silnicích obecně[editovat | editovat zdroj]

Mimoúrovňová křižovatkaP

Články o českých dálnicích[editovat | editovat zdroj]

Dálnice D2PDálnice D7PDálnice D10PDálnice D46PDálnice D56P

Články o německých dálničních křižovatkách[editovat | editovat zdroj]

Dálniční křižovatka Bayerisches VogtlandNDálniční křižovatka Bremer KreuzNDálniční křižovatka DeggendorfNDálniční křižovatka FrankenthalNDálniční křižovatka Frankfurter KreuzNDálniční křižovatka Gambacher KreuzNDálniční křižovatka HeidelbergNDálniční křižovatka Hermsdorfer KreuzNDálniční křižovatka HochfrankenNDálniční křižovatka HolledauNDálniční křižovatka KaiserslauternNDálniční křižovatka Kamener KreuzNDálniční křižovatka KarlsruheNDálniční křižovatka MannheimNDálniční křižovatka Oberpfälzer WaldNDálniční křižovatka WalldorfNDálniční křižovatka WeinheimNDálniční křižovatka WeinsbergN

Články o dálnicích v jiných zemích[editovat | editovat zdroj]

Dálnice v SrbskuN

Články o německých spolkových zemích, městech a obcích[editovat | editovat zdroj]

PfreimdP

Články o státních poznávacích značkách[editovat | editovat zdroj]

Státní poznávací značky v MaďarskuP

Šablony[editovat | editovat zdroj]

Průběžně doplňovaný přehled šablon, které jsem vytvořil nebo na nichž jsem se podílel. Název šablony je vždy doplněn signaturou charakterizující můj vztah k ní:

  • N - nová šablona, tj. šablona mnou založená a vytvořená
  • P - podstatné nebo úplné přepracování již existující šablony (zpravidla nepoužívané)
  • R - rozšíření již existující šablony o nové možnosti

Šablony infoboxů[editovat | editovat zdroj]

Infobox - dálnicePInfobox - dálniční křižovatkaNPrůběh dálniceN

Šablony seznamu německých dálnic a německých dálničních křižovatek[editovat | editovat zdroj]

Dálnice v NěmeckuPDálniční křižovatky dálnice A1 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A2 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A3 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A4 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A5 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A6 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A8 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A9 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A27 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A60 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A61 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A63 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A66 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A67 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A70 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A72 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A81 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A92 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A93 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A656 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A659 (Německo)NDálniční křižovatky dálnice A661 (Německo)N

Plány[editovat | editovat zdroj]

Ačkoliv zatím vypadám jako méně aktivní přispěvatel, tak mám v plánu mnoho dalších příspěvků, a to jako nových článků, tak i výrazná doplnění a rozšíření některých již existujících článků. Vzhledem k tomu, že je tato tvorba pro mě relaxací, jsou všechny mé plánované příspěvky právě z oblasti oněch legrácek. Mým aktuálním středem pozornosti jsou články o německé a české dálniční síti, které bych rád obsahem a zpracováním přiblížil německé Wikipedii, jakož i o místopisu v okolí Mannheimu a Heidelbergu.

Těším se na spolupráci s Vámi. V případě dotazů mne neváhejte kontaktovat v diskuzi.