Poochie

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poochie
SérieSimpsonovi
První výskytPředstavují se Itchy, Scratchy a Poochie
NamluviliČeský dabing: Vlastimil Bedrna
Anglický dabing: Dan Castellaneta
Informace o postavě
Povolánípostava v seriálu Itchy a Scratchy
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Poochie je fiktivní postava z amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Jde o psa, který je součástí seriálu Itchy a Scratchy.

Když se v dílu Představují se Itchy, Scratchy a Poochie vedení televize rozhodlo, že show Itchy a Scratchy potřebuje inovaci, aby si udržela zájem diváků, vymyslelo Poochieho, kresleného psa. Po rozsáhlém konkurzu byl pro hlas Poochieho vybrán Homer Simpson. Jakmile nespokojení diváci zaplavili televizi dopisy, v nichž žádali okamžité odstranění Poochieho, ne-li jeho smrt, rozhodlo se vedení televize postavy zbavit. Homer prosil o další šanci a trval na tom, že Poochie divákům přiroste k srdci; tento argument neměl velkou váhu, dokud herečka, která Itchymu a Scratchymu propůjčila hlas, nevyjádřila svou podporu i Poochiemu. Homer byl však šokován, když se vysílal další kreslený film: obsahoval narychlo animovanou, upravenou část, v níž se uvádělo, že se Poochie rozhodl vrátit na svou „domovskou planetu“ a že cestou tam zemřel.[1]

Od té doby byl Poochie jednou viděn na pohřbu v Itchym a Scratchym v dílu Malá velká máma.[2] Ve Speciálním čarodějnickém dílu 10. řady jezdí na skateboardu po silnici a Scratchy ho přejede autem.[3] Přežije, nicméně z nebe spadne skateboard a zasáhne ho do hlavy. Nadále se objevuje na zboží souvisejícím s Itchym a Scratchym, například na tričkách v dílu Komiksák a chlapeček. Matrix Poochie se objevuje v epizodě Kill Gil – první a druhý díl během pořadu Krusty on Ice a balónek Poochieho se objevuje v Pohřbu nepřítele. Poochie je rovněž součástí videohry The Simpsons Game jako boss v úrovni Grand Theft Scratchy.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku List of recurring The Simpsons characters na anglické Wikipedii.

  1. GAERTNER, Patrick D. S08 E14 – The Itchy & Scratchy & Poochie Show [online]. 2016-03-23 [cit. 2022-08-17]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Omine, Carolyn; Kirkland, Mark (14. ledna 2000). "Little Big Mom". The Simpsons. S09E10. Fox.
  3. GAERTNER, Patrick D. S10 E04 – Treehouse of Horror IX [online]. 2016-05-18 [cit. 2022-08-17]. Dostupné online. (anglicky)