Melissa a Joey

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Melissa a Joey
Logo seriálu
Logo seriálu
Základní informace
Původní názevMelissa & Joey
Žánrsitcom
Formátseriál
DramaturgieDavid Kendall
Bob Young
HrajíMelissa Joan Hartová
Joey Lawrence
Taylor Spreitler
Nick Robinson
Skladatel znělkyJoey Lawerence
Matthew Gerrard
Úvodní znělka"Stuck with Me"
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad4
Počet dílů104
Obvyklá délka22 minut
Produkce a štáb
Výkonný
producent
David Kendall
Bob Young
Melissa Joan Hart
Joey Lawrence
Paula Hart
John Ziffren
Seth Kurland
ProducentKen Ornstein
Sarah Jane Cunningham
Suzie V. Freeman
David Hartle
Brenda Hsueh
Kameramulti-camera
Produkční
společnost
Hartbreak Films
JL Vertias
DistributorDisney–ABC Domestic Television
Hulu
Disney+
Premiérové vysílání
StaniceABC Family
Vysíláno17. srpna 2010 – 5. srpna 2015
Melissa a Joey na ČSFD, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Melissa a Joey (v anglickém originále Melissa & Joey) je americký televizní seriál s hlavními hvězdami v podobě Melissy Joan Hartové a Joeyho Lawrence, vysílaný stanicí ABC Family od 17. srpna 2010 do 5. srpna 2015.

Seriál sleduje život Mel Burke (Melissa Joan Hartová) a Joea Longa (Joey Lawrence), kterého Mel najme, aby se staral o její neteř (Taylor Spreitler) a synovce (Nick Robinson).

Děj[editovat | editovat zdroj]

Mel je místní politička pocházející z politické rodiny. Když její rodinou otřese skandál, který nechává její neteř Lennox a synovce Rydera bez rodičů, Mel se jich ujímá. Zatímco Joe bývalý obchodník zbankrotoval a nyní hledá novou práci. Když Mel přijde na to, že starat se o rodinu a mít vlastní život není jednoduché, najímá Joeho jako novou chůvu.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Hlavní role[editovat | editovat zdroj]

  • Melissa Joan Hart jako Melanie Alison "Mel" Longová (rozená Burkeová) – je nejmladší radní v historii města Toledo ve státě Ohio. Je dcerou senátora Russella Burkeho. S Joem má vztah založený na přátelství a pochopení druhého. Ve třetí sérii si uvědomila své city k Joemu, začala s ním chodit a později přijala nabídku sňatku. Ve čtvrté sérii zjištila, že je těhotná a čeká dvojčata, přesně ve stejnou dobu, kdy se věnovala volební kampani do Kongresu. Nakonec se rozhodla za podpory své rodiny přijmout obě velké změny svého dosavadního života.
  • Joey Lawrence jako Joseph Paul "Joe" Longo – je bývalý úspěšný obchodník s MBA, který přišel o práci, peníze a manželství a skončil tak, že byl nucen žít ve svém vlastním autě. Narodil se v nemocnici americké armády v Uijeongbu v Jižní Koreji, a vyrůstal v Secaucus,v New Jersey. Má bratra jménem Tony a sestru Teresa. Ukázalo se, že má 13letou dceru Dani s ženou jménem Felicia. Později si po návštěvě domova a posledním rozloučení s babičkou Nonou dal dohromady, co k Mel cítí a začali spolu vážnější vztah. Později se vzali a ve čtvrté sérii se dozvěděl, že s Mel čekají dítě. Napsal vlastní knihu, která byla potom v poslední sérii přijata a měl by se s ní vydat na knižní turné.
  • Taylor Spreitler jako Lennox Elizabeth Scanlon
  • Nick Robinson jako Ryder David Scanlon

Vedlejší role[editovat | editovat zdroj]

Vysílání[editovat | editovat zdroj]

Seriál měl premiéru v jihovýchodní Asii na stanici STAR World v roce 2011. Ve Velké Británii měl seriál premiéru na Sky On Demand 1. července 2014 a na stanici E4 28. července 2014.[1]

Vývoj a produkce[editovat | editovat zdroj]

Obsazení a crew: David Kendall, Taylor Spreitler, Joey Lawrence, Melissa Joan Hart, Nick Robinson, Paula Hart.

Po televizním filmu stanice ABC Family z roku 2009 Moje falešná svatba se podruhé setkávají Joey Lawrence a Melissa Joan Hart.

Původně byl pro seriál navržen pouze pilotní díl a následujících 12 dílů, poté, vzhledem k úspěchu show, ABC Family prodloužilo první řadu o 18 dílů. ABC Family v červenci 2011 objednala druhou řadu.[2] Dne 17. srpna 2012 byla objednána třetí série.[3]

Jak Melissa tak Joey režírovali díly ve druhé řadě. Joeyův díl se jmenoval „Wherefore Art Thou Lennox“. Melissa se stala první ženou, které režírovala jeden díl v seriálu.

9. února 2015 ABC Family oznámilo ukončení seriálu po odvysílání čtvrté řady.[4]

Ocenění a nominace[editovat | editovat zdroj]

Rok Ocenění Kategorie Nominováni Výsledek
2013 People's Choice Award Nejoblíbenější kabelová televizní komedie Melissa a Joey nominace
2014 People's Choice Award nominace
2015 People's Choice Award vítězství
2015 Women's Image Network Awards Nejlepší seriálová herečka: komedie Melissa Joan Hart nominace
2015 Young Artist Awards Nejlepší seriálová herečka v hostující roli: drama (věk 14–16 let) Johnnie Ladd
vítězství

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Melissa & Joey na anglické Wikipedii.

  1. MUNN, Patrick. E4 Acquires ABC Family’s ‘Melissa & Joey’, Sets Premiere For July 28th. TVWise [online]. 2014-07-16 [cit. 2021-08-31]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-09-21. (anglicky) 
  2. NG, Philiana. ABC Family Renews ‘Melissa & Joey’. The Hollywood Reporter [online]. 2011-07-11 [cit. 2021-08-31]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. ABC Family Orders a Third Season of Melissa & Joey [online]. ABC Family, 2012-08-17 [cit. 2021-08-31]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2012-08-20. (anglicky) 
  4. NEDEDOG, Jethro. ‘Melissa & Joey’ Canceled after 4 Seasons (Exclusive). The Wrap [online]. 2015-02-09 [cit. 2021-08-31]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]