Jag Panzer

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jag Panzer
Základní informace
PůvodUSA Colorado Springs, Colorado, USA
ŽánryHeavy metal, Power metal
Aktivní roky1981–1988, 1994–2011,
2013–dosud
VydavateléCentury Media, SPV
Příbuzná témataMegadeth, Nevermore
Webwww.jagpanzer.com
Současní členové
Mark Briody
John Tetley
Harry "The Tyrant" Conklin
Rikard Stjernquist
Dřívější členové
Chris Broderick
Joey Tafolla
Rick Hilyard
Bob Parduba
Reynold 'Butch' Carlson
Daniel J. Conca
Chris Kostka (Hostka)
Christian Lasegue
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Jag Panzer je americká metalová skupina z Colorado Springs.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Kapela byla založena koncem roku 1981 pod názvem Tyrant. Brzy však musela změnit své jméno, protože již existovala skupina se shodným názvem. Inspirována byla náporem nové vlny britského heavy metalu. Původní line-up se skládal z Harryho Conklina (zpěv), Marka Briodyho (kytara), Johna Tetleyho (baskytara) a Ricka Hilyarda (bicí).

Jednoho dne narazili muzikanti na plakát tanku Jagdpanzer, po kterém se rozhodli svou skupinu pojmenovat. Kvůli snadnější výslovnosti vypustili písmeno "d" z názvu a pojmenovali se Jag Panzer. V roce 1983 vznikla první nahrávka, EP později známé jako "Tyrants". Na počátku roku 1984 skupina přijala Joeyho Tafolla jako hlavního kytaristu a nahrála své první album "Ample Destruction".

Po vydání Ample Destruction se kapela přestěhovala do jižní Kalifornie. V roce 1985 Tafolla s Hilyardem opouští kapelu, zatímco Conklin krátce zpívá s Riot, poté zakládá vlastní skupinu Titan Force. Novými členy se stali zpěvák Bob Pardub, kytarista Christian Lasegue a bubeník Reynold Carlson.

V roce 1986 je Carlson na postu bubeníka nahrazen Rikardem Stjernquistem. Na konci roku 1987 kapela nahrává své druhé LP, které však nikdy nebylo oficiálně vydáno. O rok později se skupina rozpadla, aby se v roce 1994 opět dala dohromady.

Tentokrát v sestavě Daniel J. Conca - zpěv, Mark Briody - kytara, Chris Kostka - kytara, John Tetley - baskytara, Rikard Stjernquist - bicí. Téměř 10 let po jejím debutu vychází kapele druhé oficiální LP "Disident Alliance".

Další album "The Fourth Judgement" vyšlo na konci roku 1997. Daniela J. Concu na něm nahrazuje Harry Conklin a Chrise Kostku Joey Tafolla, který však po vydání alba ze skupiny odchází a přichází Cris Broderick. V této sestavé nahrává skupina "Age of Mastery" (1998), "Thane to the Throne" (2000), "Mechanized Warfare" (2001) a "Casting the Stones" (2004). Album "Thane to the Trone" je konceptuální album

o Macbethovi.

V roce 2008 Chris Broderick opouští kapelu, připojuje se k Megadeth, a je nahrazen Christianem Laseguem.

Poslední album, "The Scourge of the Light", bylo vydáno 8. března 2011. Dne 25. července 2011 skupina oznámila ukončení své činnosti.

Členové skupiny[editovat | editovat zdroj]

Poslední sestava[editovat | editovat zdroj]

Bývalí členové[editovat | editovat zdroj]

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Studiová alba[editovat | editovat zdroj]

Další nahrávky[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]