Halfords

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Halfords
Základní údaje
Datum založení1892
Adresa sídlaRedditch, Spojené království
Charakteristika firmy
Oblast činnostimaloobchod
Identifikátory
Oficiální webwww.halfords.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Halfords Group plc je jedním z největších britských maloobchodních řetězců prodávající jízdní kola, výbavu pro automobily a autodíly a potřeby pro volný čas.

Firmu založil v roce 1892 v Birminghamu F. W. Rushbrooke. Firma je kotována na londýnské burze, má 9 000 zaměstnanců a 402 obchodů ve Velké Británii a Irsku. Obchod samotný je rozdělený na 3 části - Parts (díly na auta a výbava), Ripspeed (tunning pro auta, autodoplňky, pneumatiky a disky) a Bike (jízdní kola a příslušenství). Raritou[zdroj?] těchto obchodů je autoservis, který je přímo součástí prodejny.

V roce 2007 se Halfords poprvé vydal přes kanál do kontinentální Evropy. Jeho cílovou zemí je Česká republika. V červnu 2007 otevřel v Česku svou první velkoplošnou prodejnu a ještě v témže roce otevřel další dvě. Koncem roku 2008 firma otevřela pátou a zatím poslední prodejnu v České republice. Z České republiky hodlá firma expandovat do regionu střední Evropy, kde plánuje vybudování sítě prodejen Halfords.

Koncem roku 2008 je otevřen první obchod mimo ČR a to v polské Wroclawi. Další obchody se plánují opět v ČR. Dle neoficiálních zpráv má být v ČR otevřeno až na 15 obchodů.

6. měsíc roku 2010 Přichází zdrcující zpráva o ukončení kompletní činnosti společnosti Halfords mimo UK. Do 2 měsíců byly ukončeny aktivity všech obchodů . Poté obchody převzala (avšak bez závazků a jakékoli spojitosti) společnost Fast Box.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]