Černý Most (stanice metra): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
zkratka, formát, formulace, odkazy, galerie
Addbot (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 3 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:q3491244)
Řádek 25: Řádek 25:
[[Kategorie:Stanice metra v Praze]]
[[Kategorie:Stanice metra v Praze]]
[[Kategorie:Černý Most]]
[[Kategorie:Černý Most]]

[[en:Černý Most (Prague Metro)]]
[[nl:Černý Most (metrostation)]]
[[pl:Černý Most (stacja metra praskiego)]]

Verze z 8. 3. 2013, 17:28

Stanice metra Černý Most
Stanice metra Černý Most, pohled zvenku

Černý Most (zkratka CM[1]) je stanice metra ležící u stejnojmenného sídliště na východě Prahy, nedaleko obchodního Centra Černý Most. Byla otevřena s úsekem IV.B 8. listopadu 1998 a je dlouhodobě konečná linky B.

Stanice je povrchová, nemá tedy vestibuly; jelikož trať je do ní vedena nadzemním tubusem, je kolejiště uprostřed, dvě oddělená boční nástupiště jsou spojena nadchodem. Za stanicí je možno v odstavných kolejích provádět jednoduché opravy vlaků. Stanice je obložena bílými dlaždicemi. Na jižní straně stanice se nachází rozlehlé autobusové stanoviště zajišťující návaznou dopravu na severovýchod Prahy, do přilehlé příměstské oblasti a sloužící rovněž jako autobusové nádraží pro meziměstskou dopravu na severovýchod Čech, např. do Liberce.

Fotogalerie

Odkazy

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Černý Most na Wikimedia Commons

Reference

Externí odkazy


← směr Černý Most Metro v Praze směr Zličín
· · · ·
{{{předchozí}}} Černý Most {{{následující}}}
Černý Most Bezbariérový přístupRajská zahrada Praha-Rajská zahrada (železniční zastávka) Bezbariérový přístupHloubětín Bezbariérový přístupKolbenova Bezbariérový přístupVysočanská Praha-Vysočany (nádraží) Bezbariérový přístupČeskomoravskáPalmovka Bezbariérový přístupInvalidovnaKřižíkovaFlorenc  Bezbariérový přístupNáměstí Republiky Praha Masarykovo nádražíMůstek  Bezbariérový přístupNárodní třída Bezbariérový přístupKarlovo náměstí Bezbariérový přístupAnděl Bezbariérový přístupSmíchovské nádraží Praha-Smíchov (nádraží) Bezbariérový přístupRadlickáJinoniceNové Butovice Bezbariérový přístupHůrka Bezbariérový přístupLužiny Bezbariérový přístupLuka Bezbariérový přístupStodůlky Bezbariérový přístupZličín Bezbariérový přístup

Šablona:Geo cz