Černý Most (stanice metra): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m napřímení redirectu šablony (data od Dannyho B.); kosmetické úpravy
CarsracBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.2) (Robot: Odebírám en:Černý Most
Řádek 21: Řádek 21:
[[Kategorie:Černý Most]]
[[Kategorie:Černý Most]]


[[en:Černý Most]]
[[nl:Černý Most (metrostation)]]
[[nl:Černý Most (metrostation)]]
[[pl:Černý Most (stacja metra praskiego)]]
[[pl:Černý Most (stacja metra praskiego)]]

Verze z 31. 12. 2012, 03:00

Stanice metra Černý Most, pohled zvenku
Stanice metra Černý Most

Stanice metra Černý Most leží u stejnojmenného sídliště na východě Prahy, nedaleko obchodního Centra Černý Most. Byla otevřena s úsekem IV.B 8. listopadu 1998 a je dlouhodobě konečná linky B.

Stanice metra Černý Most v noci

Stanice je povrchová, nemá tedy vestibuly; jelikož trať je do ní vedena nadzemním tubusem, je kolejiště uprostřed, dvě oddělená boční nástupiště jsou spojena nadchodem. Za stanicí je možno v odstavných kolejích provádět jednoduché opravy vlaků. Stanice je obložena bílými dlaždicemi. Na jižní straně stanice se nachází rozlehlé autobusové stanoviště zajišťující návaznou dopravu na severovýchod Prahy, do přilehlé příměstské oblasti a sloužící rovněž jako autobusové nádraží pro meziměstskou dopravu na severovýchod Čech, např. do Liberce.

Stanice metra pod sněhem

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Černý Most na Wikimedia Commons

← směr Černý Most Metro v Praze směr Zličín
· · · ·
{{{předchozí}}} Černý Most {{{následující}}}
Černý Most Bezbariérový přístupRajská zahrada Praha-Rajská zahrada (železniční zastávka) Bezbariérový přístupHloubětín Bezbariérový přístupKolbenova Bezbariérový přístupVysočanská Praha-Vysočany (nádraží) Bezbariérový přístupČeskomoravskáPalmovka Bezbariérový přístupInvalidovnaKřižíkovaFlorenc  Bezbariérový přístupNáměstí Republiky Praha Masarykovo nádražíMůstek  Bezbariérový přístupNárodní třída Bezbariérový přístupKarlovo náměstí Bezbariérový přístupAnděl Bezbariérový přístupSmíchovské nádraží Praha-Smíchov (nádraží) Bezbariérový přístupRadlickáJinoniceNové Butovice Bezbariérový přístupHůrka Bezbariérový přístupLužiny Bezbariérový přístupLuka Bezbariérový přístupStodůlky Bezbariérový přístupZličín Bezbariérový přístup

Externí odkazy

Šablona:Geo cz