Parazitoid: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
MerlIwBot (diskuse | příspěvky)
m Robot: Přidávám pt:Parasitoide
m napřímení odkazu
Řádek 1: Řádek 1:
'''Parazitoid''' je organizmus, který se vyvíjí v těle nebo buňkách jiného organismu a na konci tohoto vývoje svého [[hostitel]]e usmrcuje. Liší se tak od klasického [[parazit]]a tím, že svého hostitele usmrtí. Klasičtí parazité většinou mají z hostitele požitek a je pro ně nevýhodné o něho přijít. Parazitoidů se využívá v [[Integrovaná ochrana rostlin#biologické metody|biologické ochraně rostlin]].
'''Parazitoid''' je organizmus, který se vyvíjí v těle nebo buňkách jiného organismu a na konci tohoto vývoje svého [[hostitel]]e usmrcuje. Liší se tak od klasického [[Parazitismus|parazit]]a tím, že svého hostitele usmrtí. Klasičtí parazité většinou mají z hostitele požitek a je pro ně nevýhodné o něho přijít. Parazitoidů se využívá v [[Integrovaná ochrana rostlin#biologické metody|biologické ochraně rostlin]].


{{Pahýl}}
{{Pahýl}}

Verze z 10. 12. 2012, 12:38

Parazitoid je organizmus, který se vyvíjí v těle nebo buňkách jiného organismu a na konci tohoto vývoje svého hostitele usmrcuje. Liší se tak od klasického parazita tím, že svého hostitele usmrtí. Klasičtí parazité většinou mají z hostitele požitek a je pro ně nevýhodné o něho přijít. Parazitoidů se využívá v biologické ochraně rostlin.