Root.cz: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bebuce (diskuse | příspěvky)
Nový vzhled
m -neencyklopedické informace o změně designu
Řádek 4: Řádek 4:


==Komunita a „folklór“==
==Komunita a „folklór“==
Mnoho čtenářů má k Root.cz podstatně citovější vztah než k běžnému internetovému médiu. Server je vnímán jako médium české [[linux]]ové komunity, a některé osoby spojené s Root.cz se staly svého druhu celebritami – specielně Drahomíra „Johanka“ Doležalová (šéfredaktorka, dříve korektorka Root.cz).
Mnoho čtenářů má k Root.cz podstatně citovější vztah než k běžnému internetovému médiu. Server je vnímán jako médium české [[linux]]ové komunity, a některé osoby spojené s Root.cz se staly svého druhu celebritami – zvláště Drahomíra „Johanka“ Doležalová (šéfredaktorka, dříve korektorka Root.cz).


K vizuální identitu Root.cz provází všemi změnami (za 6 let existence jen jedna, a to 31.1.2005) tvář muže s tmavými brýlemi, v kterých se odráží pravděpobně textový výstup nějakého programu. Je tajmstvím blízkých spolupracovníků, komu tvář patří.
K vizuální identitě Root.cz patří tvář muže s tmavými brýlemi, ve kterých se odráží pravděpodobně [[CUI|textový výstup]] nějakého programu. Je tajemstvím blízkých spolupracovníků, komu tvář patří.


== Externí odkaz ==
== Externí odkaz ==

Verze z 2. 2. 2005, 17:55

Root.cz je český internetový server věnovaný převážně Linuxu a svobodnému software. Server založili bratři Tomáš Krause a Michal Krause. První články na Root.cz vyšly na přelomu ledna a února 1999.

V současnosti je vydavatelem Root.cz společnost Internet Info, s.r.o.

Komunita a „folklór“

Mnoho čtenářů má k Root.cz podstatně citovější vztah než k běžnému internetovému médiu. Server je vnímán jako médium české linuxové komunity, a některé osoby spojené s Root.cz se staly svého druhu celebritami – zvláště Drahomíra „Johanka“ Doležalová (šéfredaktorka, dříve korektorka Root.cz).

K vizuální identitě Root.cz patří tvář muže s tmavými brýlemi, ve kterých se odráží pravděpodobně textový výstup nějakého programu. Je tajemstvím blízkých spolupracovníků, komu tvář patří.

Externí odkaz