Café des 2 Moulins: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m restaurace (pohostinství)
EmausBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.2+) (Robot: Přidávám nl:Café des 2 Moulins
Řádek 24: Řádek 24:
[[id:Café des 2 Moulins]]
[[id:Café des 2 Moulins]]
[[it:Café des 2 Moulins]]
[[it:Café des 2 Moulins]]
[[nl:Café des 2 Moulins]]
[[pl:Des 2 Moulins]]
[[pl:Des 2 Moulins]]
[[ru:Две Мельницы (кафе)]]
[[ru:Две Мельницы (кафе)]]

Verze z 3. 9. 2012, 18:02

Vstup do kavárny

Café des 2 Moulins (česky Kavárna u dvou mlýnů) je kavárna-restaurace na Montmartru v Paříži, kterou proslavil v roce 2001 film Amélie z Montmartru. Restaurace má ve filmu velmi významnou úlohu, neboť hlavní hrdinka zde pracuje jako servírka. Název podniku odkazuje na nedaleký Moulin Rouge a Moulin de la Galette.

Nachází se v 18. obvodu v ulici Rue Lepic č. 15 na rohu s ulicí Rue Cauchois. Po úspěchu filmu se stala turistickou atrakcí a v interiéru byl vyvěšen filmový plakát. Nedaleko se nachází další lokalita z filmu - zelinářství pana Collignona na Rue des Trois Frères. Krátce po natočení filmu změnil v roce 2002 podnik majitele, který nechal trafiku uvnitř restaurace, ve které pracovala Georgetta (Isabelle Nanty), uzavřít a restauraci rozšířit.

Podnik byl otevřen již na počátku 20. století, ale své současné jméno získal až v 50. letech. Zapsán byl do obchodního rejstříku v roce 1964. Současným majitelem je Marc Fougedoire. Restaurace sloužila už před Amélií k natočení dvou jiných filmů.

Reference

Externí odkazy

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Café des 2 Moulins na Wikimedia Commons

Šablona:Geo dms