Joss Whedon: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
EmausBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.2+) (Robot: Upravuji ko:조스 웨던
Bez shrnutí editace
Řádek 4: Řádek 4:
== Online ==
== Online ==
* Od 15. do 20. července 2008 byl volně ke stažení muzikál ''[[Dr. Horrible's Sing-Along Blog]]''. Muzikál byl vytvořen během stávky amerických scenáristů.
* Od 15. do 20. července 2008 byl volně ke stažení muzikál ''[[Dr. Horrible's Sing-Along Blog]]''. Muzikál byl vytvořen během stávky amerických scenáristů.

'''Režie filmu The Avengers'''
Joss Whedon dostal nabídku od studia Marvel, aby režíroval komikovými fanoušky velmi očekávaný filmový projekt The Avengers. Whedon nabídku přijal a kromě režie napsal k filmu i scénář. Rovněž zrežíroval pod-titulkovou scénu z filmu Thor, která naznačila, o co v jeho samotném filmu půjde.
Natáčení filmu probíhalo na jaře a v létě roku 2011 a jeho premiéra proběhla v květnu o rok později. The Avengers se setkal s nadšeným přijetím jak ze strany diváků, tak kritiky a samozřejmě i se zaslouženým komerčním úspěchem. Jen za první víkend vydělal snímek $207,438,708 a do srpna roku 2012 dokonce neuvěřitelných $1,491,814,000 díky čemuž se The Avengers stal nejen bezkonkurenčně nejúspěšnějším filmem studia Marvel ale i jedním z nejúspěšnějších filmů celé historie.

{{Marvel Studios}}
{{Marvel Studios}}
{{Pahýl}}
{{Pahýl}}

Verze z 26. 8. 2012, 23:57

Joss Whedon na premiéře Serenity (2005)

Joss Hill Whedon (23. června 1964, New York) je americký scenárista a režisér. Proslavil se scénáři k několika úspěšným celovečerním filmům (např. Vetřelec: Vzkříšení) a především jako autor televizních seriálů Buffy, přemožitelka upírů (7 sérií), Angel (5 sérií), Firefly (1 série) a Dům loutek (2 série). Kromě toho je také autorem scénářů k několika komiksům (např. Fray, Serenity: Those Left Behind, Astonishing X-Men).

Online

  • Od 15. do 20. července 2008 byl volně ke stažení muzikál Dr. Horrible's Sing-Along Blog. Muzikál byl vytvořen během stávky amerických scenáristů.

Režie filmu The Avengers Joss Whedon dostal nabídku od studia Marvel, aby režíroval komikovými fanoušky velmi očekávaný filmový projekt The Avengers. Whedon nabídku přijal a kromě režie napsal k filmu i scénář. Rovněž zrežíroval pod-titulkovou scénu z filmu Thor, která naznačila, o co v jeho samotném filmu půjde. Natáčení filmu probíhalo na jaře a v létě roku 2011 a jeho premiéra proběhla v květnu o rok později. The Avengers se setkal s nadšeným přijetím jak ze strany diváků, tak kritiky a samozřejmě i se zaslouženým komerčním úspěchem. Jen za první víkend vydělal snímek $207,438,708 a do srpna roku 2012 dokonce neuvěřitelných $1,491,814,000 díky čemuž se The Avengers stal nejen bezkonkurenčně nejúspěšnějším filmem studia Marvel ale i jedním z nejúspěšnějších filmů celé historie.

Šablona:Marvel Studios

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Joss Whedon na Wikimedia Commons