Smoke test: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m Robot: Upravuji šablonu: Ověřit
m úprava úvodu
Řádek 1: Řádek 1:
{{Neověřeno}}
{{Neověřeno}}
Občas se do češtiny nesprávně překládá jako „zahořovací test“. Kategorie Smoke testů se využívá v okamžiku, kdy je dokončen vývoj aplikace a lze ji spustit. Tedy na konci úrovně integračního testování. Jedná se o krátký test, který slouží jako rychlé ověření, zda je vyvíjená aplikace připravena pro další fázi testování. Obvykle se provede jen jednoduché ověření, že všechny části aplikace jsou implementovány, nainstalovány a spuštěny. Smoke testy se zaměřují pouze na hlavní funkce programu, které nebývají příliš často upravovány. Často se také kombinují s kategorií testů splněním. Jelikož je rozsah smoke testů menší než tomu bývá u ostatních kategorií a pokrývají pouze hlavní funkce, jsou velmi často automatizovány. Pokud nejsou automatizovány v plném rozsahu, zbytek testů je prováděn manuálně. Úspěšné provedení smoke testů je podmínkou pro vstup do systémové úrovně testování. Proto jsou velmi důležité. U menších projektů, kde je testování software opomíjeno nebo není příliš organizováno, se provádí pouze smoke testy.
'''Smoke test''' se občas do češtiny nesprávně překládá jako „zahořovací test“. Kategorie smoke testů se využívá v okamžiku, kdy je dokončen vývoj aplikace a lze ji spustit. Tedy na konci úrovně integračního testování. Jedná se o krátký test, který slouží jako rychlé ověření, zda je vyvíjená aplikace připravena pro další fázi testování. Obvykle se provede jen jednoduché ověření, že všechny části aplikace jsou implementovány, nainstalovány a spuštěny. Smoke testy se zaměřují pouze na hlavní funkce programu, které nebývají příliš často upravovány. Často se také kombinují s kategorií testů splněním. Jelikož je rozsah smoke testů menší než tomu bývá u ostatních kategorií a pokrývají pouze hlavní funkce, jsou velmi často automatizovány. Pokud nejsou automatizovány v plném rozsahu, zbytek testů je prováděn manuálně. Úspěšné provedení smoke testů je podmínkou pro vstup do systémové úrovně testování. Proto jsou velmi důležité. U menších projektů, kde je testování software opomíjeno nebo není příliš organizováno, se provádí pouze smoke testy.
== Zdroj ==
== Zdroj ==
http://testovanisoftwaru.cz - Testování softwaru. manuální i automatizované testování. Selenium testy
http://testovanisoftwaru.cz - Testování softwaru. manuální i automatizované testování. Selenium testy

Verze z 26. 5. 2012, 11:41

Smoke test se občas do češtiny nesprávně překládá jako „zahořovací test“. Kategorie smoke testů se využívá v okamžiku, kdy je dokončen vývoj aplikace a lze ji spustit. Tedy na konci úrovně integračního testování. Jedná se o krátký test, který slouží jako rychlé ověření, zda je vyvíjená aplikace připravena pro další fázi testování. Obvykle se provede jen jednoduché ověření, že všechny části aplikace jsou implementovány, nainstalovány a spuštěny. Smoke testy se zaměřují pouze na hlavní funkce programu, které nebývají příliš často upravovány. Často se také kombinují s kategorií testů splněním. Jelikož je rozsah smoke testů menší než tomu bývá u ostatních kategorií a pokrývají pouze hlavní funkce, jsou velmi často automatizovány. Pokud nejsou automatizovány v plném rozsahu, zbytek testů je prováděn manuálně. Úspěšné provedení smoke testů je podmínkou pro vstup do systémové úrovně testování. Proto jsou velmi důležité. U menších projektů, kde je testování software opomíjeno nebo není příliš organizováno, se provádí pouze smoke testy.

Zdroj

http://testovanisoftwaru.cz - Testování softwaru. manuální i automatizované testování. Selenium testy