AniFest: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
přidání interních odkazů, změna pahýlu, přidání sekce Externí odkazy
m napřímení odkazu
Řádek 1: Řádek 1:
{{wikifikovat}}
{{wikifikovat}}
Mezinárodní festival animovaných filmů '''AniFest''' je nejvýznamnějším [[festival animovaných filmů|festivalem animovaných filmů]] v [[Česká republika|České republice]]. AniFest vznikl v roce [[2002]] v [[Třeboň|Třeboni]], kde se konalo prvních osm ročníků festivalu, od roku [[2009]] hostí AniFest, [[animace|animaci]] i [[animátor]]y severočeské město [[Teplice]]. Zatímco první ročník festivalu byl pouze národní přehlídkou, již od roku [[2003]] pořádá AniFest mezinárodní [[soutěž]]. V roce [[2011]] měl AniFest 10 soutěžních kategorií, mezi nimi i [[studentský film|studentské filmy]], animované [[reklama|reklamy]], [[videoklip]]y a filmy vytvořené dětmi. Od roku 2002 do roku 2011 se do mezinárodní soutěže AniFestu přihlásilo 8 806 filmů ze 79 zemí světa. Během posledního ročníku (2011) prošlo promítacími sály na 15 000 tisíc diváků a akreditovaly se stovky filmových profesionálů. V umělecké radě festivalu zasedají přední [[osobnost]]i světové animace jako teoretik G. Bendazzi nebo režisérka Michaela Pavlátová, během své historie přivítal AniFest například Raula Servaise, Gary Bardina,Joannu Quinn, Paula Driessena, Jurije Norštejna a stovky dalších osobností světové i české animace. Nadcházející ročník [[2012]] připomene sto let od narození [[Jiří Trnka|Jiřího Trnky]] a motivem festivalu bude filmová [[loutka]].
Mezinárodní festival animovaných filmů '''AniFest''' je nejvýznamnějším [[festival animovaných filmů|festivalem animovaných filmů]] v [[Česko|České republice]]. AniFest vznikl v roce [[2002]] v [[Třeboň|Třeboni]], kde se konalo prvních osm ročníků festivalu, od roku [[2009]] hostí AniFest, [[animace|animaci]] i [[animátor]]y severočeské město [[Teplice]]. Zatímco první ročník festivalu byl pouze národní přehlídkou, již od roku [[2003]] pořádá AniFest mezinárodní [[soutěž]]. V roce [[2011]] měl AniFest 10 soutěžních kategorií, mezi nimi i [[studentský film|studentské filmy]], animované [[reklama|reklamy]], [[videoklip]]y a filmy vytvořené dětmi. Od roku 2002 do roku 2011 se do mezinárodní soutěže AniFestu přihlásilo 8 806 filmů ze 79 zemí světa. Během posledního ročníku (2011) prošlo promítacími sály na 15 000 tisíc diváků a akreditovaly se stovky filmových profesionálů. V umělecké radě festivalu zasedají přední [[osobnost]]i světové animace jako teoretik G. Bendazzi nebo režisérka Michaela Pavlátová, během své historie přivítal AniFest například Raula Servaise, Gary Bardina,Joannu Quinn, Paula Driessena, Jurije Norštejna a stovky dalších osobností světové i české animace. Nadcházející ročník [[2012]] připomene sto let od narození [[Jiří Trnka|Jiřího Trnky]] a motivem festivalu bude filmová [[loutka]].


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==

Verze z 1. 2. 2012, 00:49

Mezinárodní festival animovaných filmů AniFest je nejvýznamnějším festivalem animovaných filmů v České republice. AniFest vznikl v roce 2002 v Třeboni, kde se konalo prvních osm ročníků festivalu, od roku 2009 hostí AniFest, animaci i animátory severočeské město Teplice. Zatímco první ročník festivalu byl pouze národní přehlídkou, již od roku 2003 pořádá AniFest mezinárodní soutěž. V roce 2011 měl AniFest 10 soutěžních kategorií, mezi nimi i studentské filmy, animované reklamy, videoklipy a filmy vytvořené dětmi. Od roku 2002 do roku 2011 se do mezinárodní soutěže AniFestu přihlásilo 8 806 filmů ze 79 zemí světa. Během posledního ročníku (2011) prošlo promítacími sály na 15 000 tisíc diváků a akreditovaly se stovky filmových profesionálů. V umělecké radě festivalu zasedají přední osobnosti světové animace jako teoretik G. Bendazzi nebo režisérka Michaela Pavlátová, během své historie přivítal AniFest například Raula Servaise, Gary Bardina,Joannu Quinn, Paula Driessena, Jurije Norštejna a stovky dalších osobností světové i české animace. Nadcházející ročník 2012 připomene sto let od narození Jiřího Trnky a motivem festivalu bude filmová loutka.

Externí odkazy

www.anifest.cz

Šablona:Pahýl - film