Siréna (film): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Liska8006 (diskuse | příspěvky)
m + kat. Filmy Karla Steklého
m iw
Řádek 33: Řádek 33:
| fdb =
| fdb =
}}
}}
'''Siréna''' je český [[film]] natočený v roce [[1947]] o délce 85 minut, režisérem je [[Karel Steklý]]. Jedná se o dramatické zpracování stejnojmenného románu od umělkyně [[Marie Majerová|Marie Majerové]]. Příběh pojednává o životě dělnické rodiny v roce [[1889]], během hornické stávky. Film se prezentoval a získal ocenění v [[Benátky|Benátkách]]. Ve filmu se objevili herci, jako je [[Ladislav Boháč]], [[Marie Vášová]], [[Oleg Reif]], [[Naděžda Gajerová]], [[Josef Bek]].
'''Siréna''' je český [[film]] natočený v roce [[1947]] o délce 85 minut, režisérem je [[Karel Steklý]]. Jedná se o dramatické zpracování stejnojmenného románu od spisovatelky [[Marie Majerová|Marie Majerové]]. Příběh pojednává o životě dělnické rodiny v roce [[1889]], během hornické stávky. Film se prezentoval a získal ocenění v [[Benátky|Benátkách]]. Ve filmu se objevili herci, jako je [[Ladislav Boháč]], [[Marie Vášová]], [[Oleg Reif]], [[Naděžda Gajerová]], [[Josef Bek]].


{{Pahýl - film}}
{{Pahýl - film}}
Řádek 41: Řádek 41:
[[Kategorie:Filmy roku 1947]]
[[Kategorie:Filmy roku 1947]]
[[Kategorie:Filmy Karla Steklého]]
[[Kategorie:Filmy Karla Steklého]]

[[en:Siréna]]
[[fr:Siréna]]
[[it:Sirena (film 1947)]]

Verze z 25. 12. 2011, 16:56

Šablona:Infobox film Siréna je český film natočený v roce 1947 o délce 85 minut, režisérem je Karel Steklý. Jedná se o dramatické zpracování stejnojmenného románu od spisovatelky Marie Majerové. Příběh pojednává o životě dělnické rodiny v roce 1889, během hornické stávky. Film se prezentoval a získal ocenění v Benátkách. Ve filmu se objevili herci, jako je Ladislav Boháč, Marie Vášová, Oleg Reif, Naděžda Gajerová, Josef Bek.

Šablona:Pahýl - film