Christo Markov: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Zoner60 (diskuse | příspěvky)
- mezera
EmausBot (diskuse | příspěvky)
m r2.6.4) (robot změnil: en:Khristo Markov
Řádek 44: Řádek 44:
[[bg:Христо Марков]]
[[bg:Христо Марков]]
[[de:Christo Markow]]
[[de:Christo Markow]]
[[en:Hristo Markov]]
[[en:Khristo Markov]]
[[es:Hristo Markov]]
[[es:Hristo Markov]]
[[fi:Hristo Markov]]
[[fi:Hristo Markov]]

Verze z 26. 11. 2011, 03:56

Šablona:Infobox medaile Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka |}

Christo Gančev Markov (bulharsky Христо Ганчев Мaрков) (* 27. ledna 1965, Dimitrovgrad) je bývalý bulharský atlet, jehož specializací byl trojskok.

Kariéra

V roce 1983 se stal v rakouském Schwechatu juniorským mistrem Evropy [1]. Mezi lety 1985 - 1988 postupně získal všechny tituly z velkých atletických šampionátů. V roce 1985 získal zlatou medaili na světových halových hrách (předchůdce halového MS) v Paříži a zlato na halovém ME v Pireusu. O rok později se stal ve Stuttgartu mistrem Evropy. Zlatou medaili získal i na druhém mistrovství světa v atletice v Římě 1987. Sbírku titulů dovršil v roce 1988, kdy se stal olympijským vítězem na letních hrách v Soulu. V též roce skončil na halovém ME v Budapešti na čtvrtém místě. V roce 1990 získal za výkon 17,43 m stříbrnou medaili na evropském šampionátu ve Splitu, když dál skočil jen sovětský trojskokan Leonid Vološin (17,74 m). Na mistrovství světa v Tokiu 1991 a na letní olympiádě v Barceloně 1992 neprošel sítem kvalifikace.

Osobní rekordy

Jeho osobní rekord pod otevřeným nebem ho řadí na čtvrté místo v historických tabulkách [2] . Dál skočili v celé historii jen Američané Willie Banks a Kenny Harrison a držitel světového rekordu Brit Jonathan Edwards.

Reference

Externí odkazy