Michael Corleone: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Řádek 2: Řádek 2:


==Charakteristika==
==Charakteristika==
Michael se na rozdíl od svých bratrů rozhodl jít na univerzitu a nevstoupit do rodinného podniku. Po [[Útok na Pearl Harbor|útoku na Pearl Harbor]] nastoupil k [[USMC|námořní pěchotě]]. Byl nasazen v Tichomoří, dosáhl hodnosti poručíka, ale byl raněn. Rodina s podivem přijala fakt, že si našel americkou dívku Kay. S tou plánoval svatbu, ale když byl jeho otec [[Don Corleone]] postřelen a on sám zraněn zkorumpovaným policistou McCloskeym, rozhodl se jednat: zavraždil drogového mafiána Solloza, který zosnoval útok na jeho otce, a zaprodance McCloskeyho; pak musel na rok uprchnout na [[Sicílie|Sicílii]]. Tam se zamiloval do mladé [[Apollonia Vitelliová|Apollonie Vitelliové]] a oženil se s ní. Po bombovém útoku, který Apollonie nepřežila, se rozhodl vrátit do [[Spojené státy americké|USA]]. Tam si vzal za ženu svou první lásku [[Kay Adamsová|Kay Adamsovou]] a měli spolu dvě děti. Když znepřátelená mafiánská rodina Barziniů podnikla smrtící útok na jeho staršího, prchlivého bratra Sonnyho, stal se Michael nástupcem svého otce. Jeho povaha byla krutá a bez potíží nechal zabít svého staršího bratra. S přibívajícím věkem ovšem začíná upouštěn od svých mafiánských praktik a věnuje spoustu peněz na charitu.
Michael se na rozdíl od svých bratrů rozhodl jít na univerzitu a nevstoupit do rodinného podniku. Po [[Útok na Pearl Harbor|útoku na Pearl Harbor]] nastoupil k [[USMC|námořní pěchotě]]. Byl nasazen v Tichomoří, dosáhl hodnosti poručíka, ale byl raněn. Rodina s podivem přijala fakt, že si našel americkou dívku Kay. S tou plánoval svatbu, ale když byl jeho otec [[Don Corleone]] postřelen a on sám zraněn zkorumpovaným policistou McCloskeym, rozhodl se jednat: zavraždil drogového mafiána Solloza, který zosnoval útok na jeho otce, a zaprodance McCloskeyho; pak musel na rok uprchnout na [[Sicílie|Sicílii]]. Tam se zamiloval do mladé [[Apollonia Vitelliová|Apollonie Vitelliové]] a oženil se s ní. Po bombovém útoku, který Apollonie nepřežila, se rozhodl vrátit do [[Spojené státy americké|USA]]. Tam si vzal za ženu svou první lásku [[Kay Adamsová|Kay Adamsovou]] a měli spolu dvě děti. Když znepřátelená mafiánská rodina Barziniů podnikla smrtící útok na jeho staršího, prchlivého bratra Sonnyho, stal se Michael nástupcem svého otce. Jeho povaha byla krutá a bez potíží nechal zabít svého švagra. S přibívajícím věkem ovšem začíná upouštěn od svých mafiánských praktik a věnuje spoustu peněz na charitu.


==Rodina==
==Rodina==

Verze z 10. 10. 2011, 19:30

Don Michael Corleone je fiktivní postava z románu Kmotr od Maria Puza. Ve filmu jej hrál Al Pacino.

Charakteristika

Michael se na rozdíl od svých bratrů rozhodl jít na univerzitu a nevstoupit do rodinného podniku. Po útoku na Pearl Harbor nastoupil k námořní pěchotě. Byl nasazen v Tichomoří, dosáhl hodnosti poručíka, ale byl raněn. Rodina s podivem přijala fakt, že si našel americkou dívku Kay. S tou plánoval svatbu, ale když byl jeho otec Don Corleone postřelen a on sám zraněn zkorumpovaným policistou McCloskeym, rozhodl se jednat: zavraždil drogového mafiána Solloza, který zosnoval útok na jeho otce, a zaprodance McCloskeyho; pak musel na rok uprchnout na Sicílii. Tam se zamiloval do mladé Apollonie Vitelliové a oženil se s ní. Po bombovém útoku, který Apollonie nepřežila, se rozhodl vrátit do USA. Tam si vzal za ženu svou první lásku Kay Adamsovou a měli spolu dvě děti. Když znepřátelená mafiánská rodina Barziniů podnikla smrtící útok na jeho staršího, prchlivého bratra Sonnyho, stal se Michael nástupcem svého otce. Jeho povaha byla krutá a bez potíží nechal zabít svého švagra. S přibívajícím věkem ovšem začíná upouštěn od svých mafiánských praktik a věnuje spoustu peněz na charitu.

Rodina