Participativní demokracie: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Stránka Účastnická demokracie přemístěna na stránku Participativní demokracie s výměnou přesměrování: Přesun dle návrhu
úpravy po přesunu
Řádek 1: Řádek 1:
'''Participativní demokracie''' (také '''účastnická demokracie''') je typ [[demokracie]], který se – narozdíl od [[zastupitelská demokracie|zastupitelské demokracie]] – snaží o maximální zapojení občanů do politického a veřejného života společnosti. Usiluje o návrat k původnímu významu slova ''demokracie'' (řecky ''demos'' = lid, ''Kratos'' = vláda).
{{Přejmenovat|Participativní demokracie}}
'''Účastnická demokracie''' (také '''Participativní demokracie''') je typ demokracie, který se – narozdíl od [[zastupitelská demokracie|zastupitelské demokracie]] – snaží o maximální zapojení občanů do politického a veřejného života společnosti. Usiluje o návrat k původnímu významu slova ''demokracie'' (řecky ''demos'' = lid, ''Kratos'' = vláda).


{{pahýl - politika}}
{{pahýl - politika}}

Verze z 21. 8. 2011, 09:26

Participativní demokracie (také účastnická demokracie) je typ demokracie, který se – narozdíl od zastupitelské demokracie – snaží o maximální zapojení občanů do politického a veřejného života společnosti. Usiluje o návrat k původnímu významu slova demokracie (řecky demos = lid, Kratos = vláda).

Šablona:Pahýl - politika