Les Courtilles (stanice metra v Paříži): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
EmausBot (diskuse | příspěvky)
WikitanvirBot (diskuse | příspěvky)
Řádek 35: Řádek 35:
[[de:Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles (Métro Paris)]]
[[de:Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles (Métro Paris)]]
[[en:Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles (Paris Métro)]]
[[en:Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles (Paris Métro)]]
[[es:Estación de Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles]]
[[fr:Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles (métro de Paris)]]
[[fr:Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles (métro de Paris)]]
[[it:Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles (metropolitana di Parigi)]]
[[it:Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles (metropolitana di Parigi)]]

Verze z 6. 4. 2011, 01:58

Nástupiště

Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles je konečná stanice pařížského metra na lince 13. Ve stanici končí severozápadní větev linky. Severovýchodní větev končí ve stanici Saint-Denis – Université. Stanice se nachází mimo území Paříže na hranicích měst Asnières-sur-Seine a Gennevilliers na křižovatce ulic Avenue de la Redoute a Boulevard Intercommunal.

Historie

Stanice byla slavnostně otevřena 14. června 2008 jako 300. stanice pařížského metra. Je součástí nového prodlouženého úseku severozápadní větve ze stanice Gabriel Péri.

Další rozvoj

Toto prodloužení byla první fáze, na kterou by měla navázat druhá fáze s podloužením linky do stanice Port de Gennevilliers. Ta je v současnosti zatím ve stádiu projektu, takže není ještě stanoven termín zprovoznění nového úseku.[1]

V roce 2011 bude ke stanici Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles dovedena tramvajová linka T1, na kterou bude možný přestup.

Název

V projektu měla stanice pracovní název Asnières – Gennevilliers – Le Luth, ale později byla změněna na současnou podobu. Asnières a Gennevilliers jsou města, na jejichž hranicích stanice leží. Le Luth a Les Courtilles jsou názvy čtvrtí ve městě Asnières.

Reference

Externí odkazy

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles (stanice metra v Paříži) na Wikimedia Commons


V tomto článku byl použit překlad textu z článku Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles (métro de Paris) na francouzské Wikipedii.

← směr Les Courtilles
← směr Saint-Denis – Université
Metro v PařížiLinka 13 směr Châtillon – Montrouge
Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles

Les CourtillesLes AgnettesGabriel PériMairie de ClichyPorte de ClichyBrochantSaint-Denis – UniversitéBasilique de Saint-DenisSaint-Denis – Porte de ParisCarrefour PleyelMairie de Saint-OuenGaribaldiPorte de Saint-OuenGuy MôquetLa FourchePlace de ClichyLiègeSaint-LazareMiromesnilChamps-Élysées – ClemenceauInvalidesVarenneSaint-François-XavierDurocMontparnasse – BienvenüeGaîtéPernetyPlaisancePorte de VanvesMalakoff – Plateau de VanvesMalakoff – Rue Étienne DoletChâtillon – Montrouge

Šablona:Geo dms