CompactFlash: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
YurikBot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: bg, de, es, fi, he, hu, it, ja, nl, pl, pt, ru, sv, zh
m +obrázek
Řádek 1: Řádek 1:
[[Image:Compactflash.jpg|right|thumb|32MB karta typu CompactFlash]]
CompactFlash (CF) bylo původně typ zažízení pro ukládání dat používané v přenosných elektronických zařízeních. Jako záznamové médium používá [[flash paměť]] ve standardizovaném pouzdru. Poprvé bylo specifikováno a vyrobeno společností SanDisk Corporation v roce 1994. Fyzický formát je dnes používán pro mnoho zařízení. Existují dva typy CF karet: Type I a trochu tlustší Type II. Specifikovány jsou tři rychlosti karet: CF, CF High Speed (CF+/CF2.0) a CF3.0. Slot Type II je také používán pro [[Microdrive]] a jinými zařízeními.

'''CompactFlash''' (CF) bylo původně typ zažízení pro ukládání dat používané v přenosných elektronických zařízeních.

Jako záznamové médium používá [[flash paměť]] ve standardizovaném pouzdru. Poprvé bylo specifikováno a vyrobeno společností SanDisk Corporation v roce 1994. Fyzický formát je dnes používán pro mnoho zařízení. Existují dva typy CF karet: Type I a trochu tlustší Type II. Specifikovány jsou tři rychlosti karet: CF, CF High Speed (CF+/CF2.0) a CF3.0. Slot Type II je také používán pro [[Microdrive]] a jinými zařízeními.
{{pahýl}}
{{pahýl}}
[[Kategorie:flash paměti]]
[[Kategorie:flash paměti]]

Verze z 26. 7. 2006, 20:53

32MB karta typu CompactFlash

CompactFlash (CF) bylo původně typ zažízení pro ukládání dat používané v přenosných elektronických zařízeních.

Jako záznamové médium používá flash paměť ve standardizovaném pouzdru. Poprvé bylo specifikováno a vyrobeno společností SanDisk Corporation v roce 1994. Fyzický formát je dnes používán pro mnoho zařízení. Existují dva typy CF karet: Type I a trochu tlustší Type II. Specifikovány jsou tři rychlosti karet: CF, CF High Speed (CF+/CF2.0) a CF3.0. Slot Type II je také používán pro Microdrive a jinými zařízeními.