Vodní lyžování: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Řádek 25: Řádek 25:
'''Vodní lyžování''' je [[individuální sport|individuální]] [[vodní sport]] prováděný na speciálních [[Lyže (vodní lyžování)|lyžích]]. Hnací silou lyžaře je tažný člun nebo speciální vlek. Pro úspěch je nutná výborná koordinace, rovnováha a schopnost předvídat.
'''Vodní lyžování''' je [[individuální sport|individuální]] [[vodní sport]] prováděný na speciálních [[Lyže (vodní lyžování)|lyžích]]. Hnací silou lyžaře je tažný člun nebo speciální vlek. Pro úspěch je nutná výborná koordinace, rovnováha a schopnost předvídat.
'''40 let vodního lyžování v ČR''' velmi kvalitní souhrn o historii sportu ve světě, Evropě ale přeevším u nás naleznete na stránkách Českého svazu vodního lyžování ve formátu .doc zde [http://www.cwsf.cz/cwsf/main/about/what/mainColumnParagraphs/00/document/40_let_vl.doc/ 40 let vodního lyžování v ČR]

== Úspěchy našich lyžařů v roce 2009 ==
== Úspěchy našich lyžařů v roce 2009 ==
''05. prosinec 2009''<br />
''05. prosinec 2009''<br />

Verze z 2. 2. 2010, 17:18

Šablona:Infobox Sportovní disciplína

Vodní lyžování je individuální vodní sport prováděný na speciálních lyžích. Hnací silou lyžaře je tažný člun nebo speciální vlek. Pro úspěch je nutná výborná koordinace, rovnováha a schopnost předvídat. 40 let vodního lyžování v ČR velmi kvalitní souhrn o historii sportu ve světě, Evropě ale přeevším u nás naleznete na stránkách Českého svazu vodního lyžování ve formátu .doc zde 40 let vodního lyžování v ČR

Úspěchy našich lyžařů v roce 2009

05. prosinec 2009
Adam Sedlmajer (WSC Neratovice) byl Evropskou federací nominován na lyžaře roku regionu Evropa, Afrika a blízký východ, kde jako vítěz kategorie Tournament bude bojovat o první místo. Celková nominace je zde [1] v záložce "ADMINISTRATIVE COMMITTEE".
Adam Sedlmajer také obhájil své postavení v evropském žebříčku, kde okupuje první místo v kombinaci. Je poměrně vysoko i v jednotlivých disciplínách. Stejně si vede i Daniel Odvarko, který je devátý ve slalomu, kdy jeho nejlepší dva výkony jsou na laně 10/25m. Petr Veselý je na 22. místě. Martin Kolman je na desátém místě v trikách a kombinaci. Martina Zlatohlávková obsadila v trikách 11. místo. Podrobnější průzkum můžete provést zde [2].

01. listopad 2009
Mistrovství světa do 21 let Chapala, Mexico
Martin Kolman jako jediný reprezentant ČR na MS-21 zakončil letošní medailový rok opravdu stylově. V nabité konkurenci, kdy se nedokázal prosadit ve slalomu ani skoku zafinišoval v jediné finálové jízdě kterou měl a přetavil jí v bronzovou medaili v trikách v novém osobním rekordu 10080b. Toto zlepšení mu také vyneslo stříbrnou medali v kombinaci, když se protáhnul po zlepšení v trikách na druhé místo ze čtvrté pozice. Nakonec druhé, třetí a čtvrté místo dělilo pouhých 16 kombinačních bodů. Z vítěztví se podle očekávání radoval američan Zack Worden, který svůj slabší trikový výkon dokázal nahradit famózním výkonem ve skoku, ve kterém získal první místo za 66,5m.

30. srpen 2009
ME do 14 a 17 let - Francie, Orthez
ME dofénů a juniorů přineslo pro ČR další medailové sklizně v této nadmíru úspěšné sezóně. Martin Kolman ( Klub VL Přelouč ) se stal králem šampionátu, když získal v každé individuální disciplíně medaily. Stal se mistrem Evropy v kombinaci a trikové jízdě a bronzové medaile získal i ve slalomu a skoku. Další medaile přidala dofénka Anna Češpivová (WSC Neratovice), které se stala mistryní Evropy v kombinaci a skoku. V trikách obsadila 6. místo a ve slalomu byla pátá. Za zmínku jistě stojí 4. místo Barbory Klementové (WSC Neratovice) v trikové jízdě, pro níž to byla reprezentační premiéra.

23. srpen 2009
Adam Sedlmajer mistrem Evropy
Adam Sedlmajer pokračuje ve své spanilé jízdě letošní sezónou. Po tom, co z kraje roku vylepšoval české rekordy takřka na požádání a začal jezdit velmi vyrovnané výsledky na špičkové světové úrovni, se v druhé polovině roku rozhodl sklidit ovoce po tvrdé přípravě. To se také stalo. Po zisku titulu vícemistra světa v Kanadě dokráčel k titulu mistra Evropy v Dánsku. Ke zlatu a stříbru přidal navrch bronzovou medaili ze slalomu a dvě šestá místa z triků a skoku.

12. srpen 2009
Titul pro Martina Kolmana na ME do 21 let - Norsko, Skarnes
Martin Kolman potvrdil výbornou formu a získal zlatou medaili v kombinaci! Ve finále ve skokách se dokázal zlepšit o další 3 metry na neuvěřitelných 56,7m. Svoji sbírku medailí rozšířil také Zdeněk Kolman, jehož výkon 8890 znamenal 3.místo ve figurální jízdě. Martin nezopakoval osobní rekord 10040 z rozjížďek a obsadil 5.místo s výkonem 8490.

09. srpen 2009
MS Calgary - Kanada 2009 Adam Sedlmajer na stupních vítězů
Adam Sedlmajer (WSC Neratovice) plynule navázal na své úspěchy z mládežnických kategorií a vstoupil mezi světovou elitu ve velkém stylu. Na MS vybojoval pro ČR stříbrnou medaili v kombinaci a navázal tak na úspěchy, které získával v sedmdesátých letech minulého století legendární František Stehno. Adama dokázal zdolat pouze argentinec Javier Julio, který dokázal ve finálovém dni vylepšit jak své triky tak následně i skok a dostal se před Adama o pohopouhých 15 kombinačních bodů. Při stejném výsledku ze slalomu, měl Javier lepší triky o 120 b a skok o 20 cm. Na třetím místě skončil mocně finišující kanaďan Jaret Llewellyn. Výsledky z MS zde [3].

10. leden 2009
Martin Kolman z klubu VL Přelouč získal tituly mistra světa do 21 let
Martin Kolman z klubu VL Přelouč získal titul mistra světa v trikách, když porazil o 190b největšího favorita Adama Pickose z USA a zvítězil v závodě trikařů výkonem 8930b. Dokázal se zlepšit o proti rozjížďkové jízdě o 390b a vylepšil tím i svůj bodový zisk pro kombinaci.

Doplnil water-ski Davle za použití zdroje Alessi WSC Neratovice

Externí odkazy

Šablona:Pahýl - sport