Sulka: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Stránka Sulky přemístěna na stránku Sulka: jednotné číslo
m +kat + pahýl ** nesprávné linky, mnoho pravopisných chyb
Řádek 1: Řádek 1:
'''Sulka''' je lehký dvoukolý vozík, ve kterém jsou zapřažení [[klusáci]] při [[klusáckých dostizích]]. Jeho průměrná hmotnost je 15 [[kg]].
'''Sulka''' je lehký dvoukolý vozík, ve kterém jsou zapřažení [[Klusák (dostihy)|klusáci]] při [[Klusácký dostih|klusáckých dostizích]]. Jeho průměrná hmotnost je 15 [[kg]].


== Historie ==
== Historie ==


Když [[dostihy]] začínali, používali se jen jednoduché vozíky. I když byla jejich hmotnost velmi rozdílná, všechny vozíky byli hodně těžké a tudíš velice handicapovali koně a omezovali jejich výkon na [[dostizích]]. Tento problém vyřešil téměř revoluční vynález [[sulky]], roku [[1892]].
Když [[dostihy]] začínaly, používali se jen jednoduché vozíky. I když byla jejich hmotnost velmi rozdílná všechny vozíky byly hodně těžké a tudíž velice handicapovaly koně a omezovaly jejich výkon na [[Dostihy|dostizích]]. Tento problém vyřešil téměř revoluční vynález sulky roku [[1892]].

{{Pahýl}}

[[Kategorie:Dostihy]]

Verze z 18. 10. 2009, 21:49

Sulka je lehký dvoukolý vozík, ve kterém jsou zapřažení klusáci při klusáckých dostizích. Jeho průměrná hmotnost je 15 kg.

Historie

Když dostihy začínaly, používali se jen jednoduché vozíky. I když byla jejich hmotnost velmi rozdílná všechny vozíky byly hodně těžké a tudíž velice handicapovaly koně a omezovaly jejich výkon na dostizích. Tento problém vyřešil téměř revoluční vynález sulky roku 1892.