Tereza Maxová: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 25: Řádek 25:
*[http://www.terezamaxovadetem.cz Nadace Terezy Maxové dětem]
*[http://www.terezamaxovadetem.cz Nadace Terezy Maxové dětem]
*[http://www.terezamaxova.cz Oficiální stránka Terezy Maxové]
*[http://www.terezamaxova.cz Oficiální stránka Terezy Maxové]

*[http://www.tiscali.cz/wome/wome_center_wom_TE.837815.html Tiscali + Nadace Terezy Maxové 2005]


[[Kategorie:České modelky|Maxová, Tereza]]
[[Kategorie:České modelky|Maxová, Tereza]]

Verze z 9. 10. 2009, 12:09

Tereza Maxová (* 31. srpna 1971, Pardubice) je česká modelka s mnoha mezinárodními kontakty, která žije střídavě v Praze a Monaku.

V roce 1975 se s rodinou přestěhovala do Ústí nad Labem, kde v roce 1985 ukončila základní školu se sportovně-atletickým zaměřením. Po úspěšných přijímacích zkouškách nastoupila na Gymnázium Budějovická v Praze. Po maturitě v roce 1989 byla přijata ke studiu na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Tu se rozhodla po 2 letech individuálního studia ukončit.

S vidinou cestování a nových zkušeností se zúčastnila ve svých sedmnácti letech, v době stále panujícího komunismu, konkurzu francouzské modelingové agentury. Její profesionální kariéra začala v roce 1989, kdy krátce po Sametové revoluci odjela do Paříže.

Během své kariéry už spolupracovala s téměř všemi velkými fotografy od Patrika Demarcheliera, až po Maria Testina a Petera Lindberga. Její tvář byla titulní straně britského Vogue, stejně jako na předních stranách Elle, Marie Claire a Glamouru. Prošla po všech významných přehlídkových molech – Dior, Chanel, Prada, Gucci, YSL, Ralph Lauren a byla tváří pro reklamní kampaně takových značek jako jsou Karl Lagerfeld, Donna Karan, Hermés, La Perla, Vichy a L´Oreal.

18. března 2000 se v Dánsku provdala za tamního předního tenistu, Frederika Fetterleina.

9. září 2000 se jim narodil syn, Tobias Joshua Fetterlein.

Výška: 179 cm, její míry jsou 84-62-91 cm; má hnědé vlasy a modré oči.

Nadace Terezy Maxové dětem

Ani na vrcholu své kariéry však neztratila kontakt se skutečným světem. Její návštěva Pražského kojeneckého ústavu v roce 1996 se změnila v dlouhotrvající pomoc opuštěným dětem.

Před dvanácti lety začala se svojí charitativní činností v rámci Nadace Terezy Maxové, která pomáhá všem opuštěným dětem ve více než 200 dětských domovech, kojeneckých ústavech a dětských centrech. Nyní má Nadace Terezy Maxové dětem pod patronátem více než 24 000 tisíc dětí vyrůstajících v ústavní a nahradní rodinné péči, stejně jako v sociálně slabých rodinách v ČR.

Patří k etablovaným profesionálním subjektům českého neziskového sektoru. Je aktivním členem asociace nadací, Fóra dárců. Za svou dosavadní činnosti přerozdělila Nadace Terezy Maxové desítky milionů Kč.

Externí odkazy