Trinité – d'Estienne d'Orves (stanice metra v Paříži): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
založení článku
(Žádný rozdíl)

Verze z 6. 10. 2009, 15:57

Tabule s názvem stanice na nástupišti

Trinité – d'Estienne d'Orves je nepřestupní stanice pařížského metra na lince 12 v 9. pařížském arrondissementu. Nachází se na ulici Rue de Châteaudun.

Historie

Stanice byla otevřena 5. listopadu 1910, kdy byla otevřena Linka A, kterou provozovala Compagnie Nord-Sud. Tento první úsek vedl od Porte de Versailles do Notre-Dame de Lorette. V roce 1930 převzala dráhu od Compagnie Nord-Sud společnost Compagnie du Métropolitain de Paris a Linka A se stala linkou s pořadovým číslem 12.

Název

Jméno stanice se skládá ze dvou částí. Trinité neboli Nejsvětější Trojice je název nedalekého kostela Nejsvětější Trojici vystavěný v letech 1861-1867.

Honoré d'Estienne d'Orves (1901-1941) byl námořní důstojník, po němž bylo pojmenováno náměstí před kostelem. Byl vyslán do okupované Francie, po vyzrazení byl zatčen a popraven 29. srpna 1941.

Zajímavosti v okolí

  • Église de la Sainte-Trinité (Kostel Nejsvětější Trojice)


Logo Wikimedia Commons Galerie Trinité – d'Estienne d'Orves (stanice metra v Paříži) na Wikimedia Commons V tomto článku byl použit překlad textu z článku Trinité - d'Estienne d'Orves (métro de Paris) na francouzské Wikipedii.

← směr Mairie d'Aubervilliers Metro v PařížiLinka 12 směr Mairie d'Issy
Trinité – d'Estienne d'Orves

Mairie d'AubervilliersAimé CésaireFront PopulairePorte de la ChapelleMarx DormoyMarcadet – PoissonniersJules JoffrinLamarck – CaulaincourtAbbessesPigalleSaint-GeorgesNotre-Dame-de-LoretteTrinité – d'Estienne d'OrvesSaint-LazareMadeleineConcordeAssemblée nationaleSolférinoRue du BacSèvres – BabyloneRennesNotre-Dame-des-ChampsMontparnasse – BienvenüeFalguièrePasteurVolontairesVaugirardConventionPorte de VersaillesCorentin CeltonMairie d'Issy

Šablona:Geo dms