Noční show Davida Lettermana: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Bez shrnutí editace
m Stránka Late Show with David Letterman přemístěna na stránku Noční show Davida Lettermana: počeštění (jelikož je článek znám i pod českým názvem)
(Žádný rozdíl)

Verze z 27. 8. 2009, 19:15

Šablona:Infobox Televizní pořad Noční show Davida Lettermana (anglicky Late Show with David Letterman) je americká talk show uváděná Davidem Lettermanem na CBS. V České republice ji v současnosti vysílá AXN. Premiéru měla 30. srpna 1993. Producentem této show je Lettermanova společnost Worldwide Pants Incorporated.

Přehled

Každá show začíná znělkou, ve které je možno vidět různé záběry z New Yorku. Během znělky oznámí hlas: "From New York: the greatest city in the world! It's the Late Show with David Letterman!" (v překladu: "z New Yorku: největšího města na světě! Zde je Noční show David Lettermana!"). Následuje příchod Lettermana, jenž zahájí svůj monolog. Ten má obvykle vztah k něčemu, co slyšel od publika ještě před zahájením show. Poté představí CBS Orchestra a Paula Shaffera. Následují různé sketche v podobě různých videoklipů, apod. Po reklamě pak obvykle Letterman čte svůj žebříček Top Ten. Občas je Top Ten udělaný ve spolupráci s nějákou celebritou nebo politikem, jenž ho pak i přečte. Teď přichází na řadu první host. Po reklamě přichází na řadu i druhý host. Celkově zde můžeme vidět tři až čtyři reklamy.

Hlavními scenáristy jsou pak Justin Stangel a Eric Stangel.

Předchůdkyní Late Show byla Late Night with David Letterman, která běžela na stanici NBC od 1982 do 1993.

Late Show se natáčí v Ed Sullivan Theater v New Yorku.

Vysílání v České republice

Kanál Den Vysílací čas Aktuální status
AXN Každý všední den 00:00-00:48 vysílá se