Refektář: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
 
Zp (diskuse | příspěvky)
typo
Řádek 1: Řádek 1:
[[Refektář]]
[[Refektář]]
je společná jídelna mnichů v křesťanských klášterech. Některé kláštery, budované především v časech baroka, měly refektář letní a zimní. Refektář nesloužil k pouhému najedení, ale k sérií obřadů, které jídlo provázely. K modlitbám, požehnání a meditaci. Vzhledem ke shromáždění společenstva se zde řešily také některé provozní záležitosti.
je společná jídelna mnichů v křesťanských klášterech nebo řeholních domech. Některé kláštery, budované především v časech baroka, měly refektář letní a zimní. Refektář nesloužil k pouhému najedení, ale k sérií obřadů, které jídlo provázely. K modlitbám, požehnání a meditaci. Vzhledem ke shromáždění společenstva se zde řešily také některé provozní záležitosti.
{{křesťanský pahýl}}

Verze z 24. 3. 2006, 10:20

Refektář je společná jídelna mnichů v křesťanských klášterech nebo řeholních domech. Některé kláštery, budované především v časech baroka, měly refektář letní a zimní. Refektář nesloužil k pouhému najedení, ale k sérií obřadů, které jídlo provázely. K modlitbám, požehnání a meditaci. Vzhledem ke shromáždění společenstva se zde řešily také některé provozní záležitosti. Šablona:Křesťanský pahýl