Silniční doprava: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
gramatika
věcnost
Řádek 1: Řádek 1:
'''Silniční doprava''' je druh [[doprava|dopravy]], který probíhá zpravidla po souši. Jedná se o nákladný způsob dopravy ohledně [[energie]] a peněz. Oproti jiným druhům se dostane všude, kam například nedorazí [[železnice]], a proto je velmi žádaná. Velmi znečišťuje [[životní prostředí]], což vede ke snahám ji omezit. Využívá se k přepravě osob, ale i nákladů. Patří mezi nejnebezpečnější dopravy vůbec.
'''Silniční doprava''' je druh [[doprava|dopravy]], který probíhá zpravidla po silnicích či zpevněných cestách. Jedná se o nákladný způsob dopravy ohledně [[energie]] a peněz. Oproti jiným druhům se dostane všude, kam například nedorazí [[železnice]], a proto je velmi žádaná. Velmi znečišťuje [[životní prostředí]], což vede ke snahám ji omezit. Využívá se k přepravě osob, ale i nákladů. Patří mezi nejnebezpečnější dopravy vůbec.


[[Kategorie:Doprava]]
[[Kategorie:Doprava]]

Verze z 4. 5. 2009, 17:45

Silniční doprava je druh dopravy, který probíhá zpravidla po silnicích či zpevněných cestách. Jedná se o nákladný způsob dopravy ohledně energie a peněz. Oproti jiným druhům se dostane všude, kam například nedorazí železnice, a proto je velmi žádaná. Velmi znečišťuje životní prostředí, což vede ke snahám ji omezit. Využívá se k přepravě osob, ale i nákladů. Patří mezi nejnebezpečnější dopravy vůbec.