Diskuse s wikipedistou:Kamalanand: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Kategorizace atd.: # Vyplňujte prosím shrnutí - viz WP:Shrnutí editace --~~~~
Nová sekce →‎Prosba
Řádek 79: Řádek 79:
#Nelze přijmout tvrzení, jaké jste dal do článku [[Kamil Zvelebil]], ve máte citaci, ve které je napsáno „Tuto informaci obdržel autor tohoto článku od Prof. Zvelebila osobně ústně.“ Chce to uvést zdroj, jinak je možn kýmkoliv takovou informaci odstranit. Viz [[WP:Věrohodné zdroje]] a [[WP:Ověřitelnost]]. --[[Wikipedista:Podzemnik|Podzemnik]] 10. 3. 2009, 12:54 (UTC)
#Nelze přijmout tvrzení, jaké jste dal do článku [[Kamil Zvelebil]], ve máte citaci, ve které je napsáno „Tuto informaci obdržel autor tohoto článku od Prof. Zvelebila osobně ústně.“ Chce to uvést zdroj, jinak je možn kýmkoliv takovou informaci odstranit. Viz [[WP:Věrohodné zdroje]] a [[WP:Ověřitelnost]]. --[[Wikipedista:Podzemnik|Podzemnik]] 10. 3. 2009, 12:54 (UTC)
# Vyplňujte prosím shrnutí - viz [[WP:Shrnutí editace]] --[[Wikipedista:Podzemnik|Podzemnik]] 10. 3. 2009, 12:58 (UTC)
# Vyplňujte prosím shrnutí - viz [[WP:Shrnutí editace]] --[[Wikipedista:Podzemnik|Podzemnik]] 10. 3. 2009, 12:58 (UTC)

== Prosba ==

Prosím mírněte se ve svých vyjádřeních. Na [http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Haridv%C3%A1r&curid=410269&diff=3721802&oldid=3719301 takovéhle] výrazy tady nejsme zvědaví, pročtěte si prosím [[Wikipedie:Wikietiketa]]. Díky. --[[Wikipedista:Daniel Baránek|Daniel Baránek]] 13. 3. 2009, 07:38 (UTC)

Verze z 13. 3. 2009, 08:38

Pokuste se ale vyplňovat Shrnutí editace a používat tlačítko Ukázat náhled. Budete-li mít jakékoliv otázky ohledně fungování Wikipedie, zeptejte se mě na mé diskusní stránce. - UP3 18:58, 14. 2. 2008 (UTC)

Kategorizace

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT|Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

Dále se prosím podívejte do článků, které máte zmíněné výše, abyste se nedopouštěl zbytečných typografických chyb, když vytváříte článek. Přeji příjemný den.--bab_dz 25. 2. 2009, 06:08 (UTC)

Subpahýl

Děkuji Vám za první informace v článku Gurudvára. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --bab_dz 25. 2. 2009, 06:09 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Mandir. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Podívejte se prosím také na stránku WP:Co Wikipedie není. Např., že Wikipedie není naučný slovník, ale encyklopedie!--bab_dz 25. 2. 2009, 06:11 (UTC)

Kamil Zvelebil

článek přepracován, veškeré informace, nacházející se na stránkách http://www.libri.cz/ byly vynechány a nahrazeny odkazem na patřičnou stránku. OK? Kamalanand 9,3 2009

--Miraceti 9. 3. 2009, 06:08 (UTC)

Svetislav Kostić

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Svetislav Kostić, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Podzemnik 9. 3. 2009, 06:20 (UTC)

Ctibor Dostálek

Podobně jako u článku o Prof. Kamilu Zvelebilovi: článek přepracován, veškeré informace, nacházející se na stránkách http://www.libri.cz/ byly vynechány a nahrazeny odkazem na patřičnou stránku. OK? Kamalanand --कमलानंद 9. 3. 2009, 23:54 (UTC) 2009

--Podzemnik 9. 3. 2009, 06:21 (UTC)

Kategorizace atd.

Dobrý den, dovolte, abych Vám poskytl několik rad:

Tlačítko k podpisu
  1. Kategorizace - viz Wikipedie:Kategorizace. Nepřidávejte prosím množství kategorií do článků, kam nepatří. Pokud mám např. článek Urísa, stačí kategorie typu Svazové státy Indie. Další kategorie typu Indie či Asie není třeba, protože se člověk k nim postupně prokliká přes Svazové táty Indie. Dobře to ilustruje tento obrázek
  2. Na obrázku vidíte tlačítko, kterým se podepisuje. Ukáží se Vám vlnovky, ale po uložení standardní podpis.
  3. Nelze přijmout tvrzení, jaké jste dal do článku Kamil Zvelebil, ve máte citaci, ve které je napsáno „Tuto informaci obdržel autor tohoto článku od Prof. Zvelebila osobně ústně.“ Chce to uvést zdroj, jinak je možn kýmkoliv takovou informaci odstranit. Viz WP:Věrohodné zdroje a WP:Ověřitelnost. --Podzemnik 10. 3. 2009, 12:54 (UTC)
  4. Vyplňujte prosím shrnutí - viz WP:Shrnutí editace --Podzemnik 10. 3. 2009, 12:58 (UTC)

Prosba

Prosím mírněte se ve svých vyjádřeních. Na takovéhle výrazy tady nejsme zvědaví, pročtěte si prosím Wikipedie:Wikietiketa. Díky. --Daniel Baránek 13. 3. 2009, 07:38 (UTC)