Kolcevaja (linka metra v Moskvě): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
PipepBot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: zh:莫斯科地铁5号线
Alexbot (diskuse | příspěvky)
Řádek 66: Řádek 66:
[[fr:Ligne Koltsevaïa]]
[[fr:Ligne Koltsevaïa]]
[[it:Linea Kol'cevaja]]
[[it:Linea Kol'cevaja]]
[[ja:カリツェヴァーヤ線]]
[[ru:Кольцевая линия (Москва)]]
[[ru:Кольцевая линия (Москва)]]
[[sk:Koľcevaja]]
[[sk:Koľcevaja]]

Verze z 29. 10. 2008, 19:16

Poloha linky na mapě města

Kolcevaja (rusky Кольцева́я ли́ния) je linka moskevského metra. Je velmi známá, protože tvoří okruh kolem centra Moskvy (její název pochází z ruského Kolco, což znamená okruh). Všechny její stanice jsou přestupní. Linka je značena hnědou barvou a alternativně pak číslem 5.

Historický vývoj

Celá linka byla vybudována ve třech etapách v 50. letech 20. století. Začínalo se stavět od západu podle směru hodinových ručiček (neboli směr západ - sever - východ - jih), výstavba trvala čtyři roky. Stanice na této lince metra patří k těm nejvíce zdobeným (například Novoslobodskaja či Komsomolskaja). Postupem času, jak přibývaly nové linky metra a razily si cestu městem, musel být zajištěn přestup mezi nimi a touto, takže byly přidány některé další stanice. V současné době křižuje Kolcevaja devět linek metra, s výjimkou linky 11 prakticky všechny v síti. V provozu jsou nasazeny šestivozové soupravy. Jak již bylo zmíněno, v budoucnu se plánuje přidat nové stanice, budou přestupní, a to s linkami Ljublinskaja a Kalininskaja.

Chronologie otevírání jednotlivých úseků

Úsek Datum otevření Délka
Park Kultury - Kurskaja 1. leden, 1950 6,5 km
Kurskaja - Běloruskaja 30. leden, 1952 7,0 km
Běloruskaja - Park Kultury 14. březen, 1954 5,9 km
Celkem: 12 stanic 19,4 km

Stanice

Zajímavosti

Jednou ze zajímavostí na této lince je hlášení. Linka je nekonečná a hlášení se liší podle hlasu; mužský hlas je určen pro cestující ve směru podle hodinových ručiček, ženský v opačném.

K této lince se váže také jedna legenda. Podle ní její plány navrhl sám Stalin. V době, kdy se plánovala, přišli architekti a inženýři za Stalinem aby jim schválil nové plány. Ten si je položil na stůl a na ně hrnek kávy. Ta vytvořila kolečko kolem centra města. Inženýři si nedovolili pochybovat, že by se nejednalo o návrh velkého vůdce Sovětského svazu a tak ho údajně splnili a vznikla okružní linka metra označená právě hnědou barvou.

Externí odkazy

Šablona:Moskevské metro