Vepice: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
úprava
úvod, typo
Řádek 19: Řádek 19:
| PSČ = 399 01
| PSČ = 399 01
}}
}}
'''Vepice''' je jihočeská [[vesnice]], místní část sousedního [[Kovářov (okres Písek)|Kovářova]], od kterého je vzdálena přibližně dva [[kilometr]]y. Ve Vepicích se těží [[žula]]. Původní název byl '''Epice'''.
'''Vepice''' je [[vesnice]] v které se těží [[žula]]. Její původní název byl '''Epice'''. První zmínky o ní pocházejí z roku [[1373]]. Ve Vepicích stála [[tvrz]] která se nacházela na malém ostrůvku. Tvrz se bohužel nedochovala do dnešních dob. Vepice jsou vzdáleny od sosedního [[Kovářov (okres Písek)|Kovářova]] přibližně dva [[kilometr]]y.


První zmínky o ní pocházejí z roku [[1373]]. Ve Vepicích stála [[tvrz]], která se nacházela na malém ostrůvku. Tvrz se bohužel nedochovala do dnešních dob.
{{česko-pahýl}}
{{česko-pahýl}}
[[Kategorie:Vesnice v Česku]] [[Kategorie:Okres Písek]]
[[Kategorie:Vesnice v Česku]] [[Kategorie:Okres Písek]]

Verze z 29. 4. 2008, 08:42

Šablona:Infobox sídlo Vepice je jihočeská vesnice, místní část sousedního Kovářova, od kterého je vzdálena přibližně dva kilometry. Ve Vepicích se těží žula. Původní název byl Epice.

První zmínky o ní pocházejí z roku 1373. Ve Vepicích stála tvrz, která se nacházela na malém ostrůvku. Tvrz se bohužel nedochovala do dnešních dob. Šablona:Česko-pahýl