Florenc: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Významné stavby na Florenci: rozšlišovač do odkazu
m +geo
Řádek 38: Řádek 38:
* [[Danube house]]
* [[Danube house]]
* [[Muzeum hlavního města Prahy]]
* [[Muzeum hlavního města Prahy]]

{{Geo dms|50|5|27.5|N|s|14|26|18|E|v|type:landmark:CZ}}


[[Kategorie:Nové Město (Praha 1)]]
[[Kategorie:Nové Město (Praha 1)]]
[[Kategorie:Nové Město (Praha 8)]]
[[Kategorie:Nové Město (Praha 8)]]
[[Kategorie:Karlín]]
[[Kategorie:Karlín]]

[[Kategorie:Objekty bez souřadnice]]


[[de:Florenc]]
[[de:Florenc]]

Verze z 16. 11. 2007, 16:12

Tento článek je o pražské křižovatce. O stanici metra pojednává článek Florenc (stanice metra v Praze).
Soubor:DCP 2173B.jpg
Pohled na křižovatku Florenc, vlevo se nachází tramvajová zastávka

Florenc je oblast v Praze, která leží na hranici mezi Novým Městem a Karlínem (mezi něž je úředně rozdělen), nedaleko od řeky Vltavy. Přesnou hranici území, k němuž se název vztahuje, lze určit jen obtížně, protože není samostatným katastrálním územím. Původně se zřejmě vztahoval k okolí dnešní ulice Na Florenci, ale bývá vztahován i na Těšnov a přilehlou část Karlína.

Historie

Název oblasti se objevil již v 15. století. Vznikl pravděpodobně poté, co Karel IV. při zakládání Nového Města v roce 1348 umožnil Italům z Florencie usídlit se v těchto místech.

V době průmyslové revoluce, když vznikl Karlín se svými továrnami, dojížděli do něj lidé ze Starého i Nového Města právě přes Florenc. Na začátku 20. století již tímto směrem, dnešní Sokolovskou ulicí, byla zavedena elektrická tramvaj.

Přes Florenc vedla od roku 1845 Severní státní dráha z dnešního Masarykova nádraží přes Běchovice do Olomouce a od roku 1850 její další větev po Negrelliho viaduktu přes Bubny do Lovosic a Drážďan.

Od roku 1875 až do konce 20. století zde existovalo Severozápadní nádraží (později nazývané Praha Denisovo nádraží, Prag Moldau Bahnhof a nádraží Praha-Těšnov) jako konečná stanice odbočky Severozápadní dráhy VídeňBerlín. Poslední vlak opustil nádraží 1. července 1972. 16. března 1985 byla budova odstřelena.

Florenc získala význam i po zavádění autobusů, když zde vzniklo autobusové nádraží.

Od roku 1974 je napojena na trasu C metra, stanicí s původním názvem Sokolovská. Ta byla nejdříve konečná, od roku 1984 byla trasa C prodloužena. Od roku 1985 na Florenci končila i trasa B, která byla roku 1990 prodloužena a přejmenována na Florenc.

Roku 1976 byla zprovozněna Severojižní magistrála, která celou Florenc přemostila silničním mostem. Díky němu se sice velmi zlepšila dopravní situace v celé Praze, zároveň ale došlo k zohyzdění Florence, hlavně pak sadů a Muzea hl. města Prahy.

Roku 1985 v souvislosti s rozšířením stanice metra zde byly zbořeny mnohé obytné domy. Od konce 80. let tu existuje Hotel Hilton (dříve Atrium), jeden z nejluxusnějších hotelů v Praze.

V roce 2002 byla celá Florenc i s metrem zatopena povodní, která způsobila pád několika dalších obytných domů.

Dnes je celá tato oblast důležitou dopravní křižovatkou pro mezinárodní, dálkovou i městskou autobusovou dopravu. Je zde autobusové nádraží, tramvajová křižovatka, přestupní stanice metra i zastávky městských autobusů.

Umění

Podle Florence se jmenuje i film Florenc 13.30.

Přemysl Rut v knize pohádkových povídek Náměsíčný průvodce Prahou umístil do informačního střediska zdejšího autobusového nádraží postavu Florenc Futurista.

Významné stavby na Florenci

Šablona:Geo dms