Diskuse:Doba halštatská: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Grw (diskuse | příspěvky)
info k názvu
 
Řádek 12: Řádek 12:


To je hrůza. Celé je to úplně špatně. Pokusím se s tím něco udělat.
To je hrůza. Celé je to úplně špatně. Pokusím se s tím něco udělat.

:Jenom chci upozornit na hierarchický systém v popisu pravěkých období: pod názvem ''doba halštatská'' by měl být info přehled o době přinejmenším v evropském měřítku. O vývoji na území ČR pak nejlépe v hesle ''Doba halštatská na území České republiky'' apod., viz obdobné názvy třeba pro eneolit: [[Eneolit na území Česka]]. Grw

Aktuální verze z 12. 11. 2007, 19:53

Keltové se v 5. století př. n. l. na české území teprve dostávají, určitě zde nekončí: osídlení pokačuje až do 1. století př. n. l. Germáni k nám pronikají až po 50 př. n. l.Ono se opradu ví přesně, kde byl Hercynský les?--Grw 09:58, 15. 9. 2006 (UTC)

RE: Souhlasim jde o faktický překlep za který se omlouvám. V nejblišší době to napravím. Jestly se opravdu jednalo o Hercynský les to nevím jedná se o nepodloženou informaci proto bude lepší když se nadále nebude uvádět. Koky 21:51, 16. 9. 2006 (UTC)

Domnívám se, že by se tento článek měl celý přepsat, každý archeolog by ho strhal. a) O hojné míře výroby železa nemůže být v počátcích řeč. 6elezo se u nás začíná hojně vyrábět až počátkem doby Laténské, tedy ve 4. stol. BC. b) Oppida, jak jsou vnímána ve spojitosti s Kelty, se u nás datují až do 2. stol. BC. c) Doba Halštatcká končí (podle Reineckeho) HaD3 ( Halštat D3) což je okolo roku 370 BC. d) V Halštatu se odhaduje na 3000 objevených hrobů, pouze asi 1270 je jich dochováno a zpracováno. Eis.

To je hrůza. Celé je to úplně špatně. Pokusím se s tím něco udělat.

Jenom chci upozornit na hierarchický systém v popisu pravěkých období: pod názvem doba halštatská by měl být info přehled o době přinejmenším v evropském měřítku. O vývoji na území ČR pak nejlépe v hesle Doba halštatská na území České republiky apod., viz obdobné názvy třeba pro eneolit: Eneolit na území Česka. Grw