Smyčková kvantová gravitace: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m +kat, en
wiki
Řádek 1: Řádek 1:
'''Smyčková kvantová gravitace''' je kontroverzní a méně úspěšná konkurující teorie k [[teorie superstrun|teorii superstrun]] v jejich společném úkolu spojit obecnou teorii relativity s kvantovou mechanikou. Podle smyčkové kvantové gravitace lze zachovat metriku jako jedinou veličinu v teorii. Je třeba ji ovšem přepsat pomocí nových proměnných, navržených Abhayem Ashtekarem. Na tyto stupně volnosti se aplikuje kvantování.
'''Smyčková kvantová gravitace''' je kontroverzní a méně úspěšná konkurující teorie k [[teorie superstrun|teorii superstrun]] v jejich společném úkolu spojit [[obecná teorie relativity|obecnou teorii relativity]] s [[kvantová mechanika|kvantovou mechanikou]]. Podle smyčkové kvantové gravitace lze zachovat [[metrika|metriku]] jako jedinou veličinu v teorii. Je třeba ji ovšem přepsat pomocí nových proměnných, navržených [[Abhay Ashtekar|Abhayem Ashtekarem]]. Na tyto stupně volnosti se aplikuje [[kvantování]].


{{pahýl}}
{{pahýl}}

Verze z 18. 9. 2005, 10:11

Smyčková kvantová gravitace je kontroverzní a méně úspěšná konkurující teorie k teorii superstrun v jejich společném úkolu spojit obecnou teorii relativity s kvantovou mechanikou. Podle smyčkové kvantové gravitace lze zachovat metriku jako jedinou veličinu v teorii. Je třeba ji ovšem přepsat pomocí nových proměnných, navržených Abhayem Ashtekarem. Na tyto stupně volnosti se aplikuje kvantování.