Diskuse s wikipedistou:Robins7: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Haferník v tématu „Otázka od wikipedisty Haferník (3. 3. 2021, 01:22)
Smazaný obsah Přidaný obsah
značky: první editace otázka z mentorovacího modulu
značky: možný vandalismus první editace otázka z mentorovacího modulu
Řádek 111: Řádek 111:
můžeme požádat o pomoc ?
můžeme požádat o pomoc ?
děkuji M.Tyl fkjuniordecin@volny.cz --[[Wikipedista:M.Tydla|M.Tydla]] ([[Diskuse s wikipedistou:M.Tydla|diskuse]]) 22. 2. 2021, 12:10 (CET)
děkuji M.Tyl fkjuniordecin@volny.cz --[[Wikipedista:M.Tydla|M.Tydla]] ([[Diskuse s wikipedistou:M.Tydla|diskuse]]) 22. 2. 2021, 12:10 (CET)

== Otázka od wikipedisty [[User:Haferník|Haferník]] (3. 3. 2021, 01:22) ==

Pane edditore,zajímám se o nynější stav světa.Ze jména o ten koronavirus.Mám 65 let a jistě je to věk kdy už jsou v žití nějaké skušenosti.Kdysi,jak člověk vstoupil do zdravotnických institucí a jinde byl desinfekční prostředek chloramín.Po čase se od něho ustopupilo a nyní jsou desinfekce bezchlorové.Možná že ty vírusy povšechně stratily schopnost na tyto bezchlorové desinfekce reagovat.Tedy jsou rezistentní.Tedy, myslím si že by bylo načase se pokusit obnovit desinfekce z přísadou chloru.Tedy kdysi,chloramín.Je možné,že jak byl v desinfekcích chloramín tak nebyl důvod aby bylo tolik virusu v ovzduší,neb i ten odér likvidoval různé vírusy a bakterie v ovzduší.Dale zapomělo se na jednu věc.Důsledná desinfekce všeho z čím přichází člověk do styku.Tedy je tu turismus a mezinárodní letecká přeprava,cargo a pozemní.Tedy obrátka zboží ale i silniční kamionová doprava,kontejnery a lidský činitel.Prostě zapomělo se desinfikovat vše co slouží člověku,ne jen obydlí a veřejný prostor ale vše co přichází cestou zboží z různých části světa.Prostě chybí mi desinfekce jak když to zboží příjde kdekoliv do světových přístavů ale i letecká přeprava,Desinfekce vně i uvnitř.Prostě kdyby se důsledně desinfikovalo tak by jistě ten kovid stratil sílu a přestal by se množit a mutovat.Ale chce to změnu v desinfekcích,znovu se poohlédnout a zařadit do desinfekcí zapomenutý chlor jako složku desinfekčních prostředků.Sám jsem měl kovid,vím o čem mluvím.Měl jsem ještě zásoby chloramínu ale ten došel.Domnívám se že kdybych ho měl tak asi ten kovid nemám.Prostá otázka pro ty kteří tomu rozumí.Jak by zareagoval ten kovid a mutace na chloramín a desinfekce z obsahem chloru.Ví to někdo.Zdravím vás z Morávky v Beskydech. --[[Wikipedista:Haferník|Haferník]] ([[Diskuse s wikipedistou:Haferník|diskuse]]) 3. 3. 2021, 01:22 (CET)

Verze z 3. 3. 2021, 02:22

Tykání × vykání
Ty Upřednostňuji tykání, pokud mi ale chcete vykat, vykejte mi Vy
Moje jazykové znalosti
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
sk-3 Tento užívateľ má pokročilé znalosti slovenčiny.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
ru-0 Этот участник не владеет русским языком (или понимает его с трудом).
Wikipedisté podle jazyka
Archivy
Archivy
Vítejte na mé diskusní stránce
Návod
  • Potřebujete-li mi něco sdělit, napište mi sem.
  • Chcete-li mi něco sdělit soukromě, podívejte se zde.
  • Vyjadřujte se prosím slušně a srozumitelně.
Děkuji za pochopení, s pozdravem Robins7


Wikipedia Asian Month 2020 Postcard

Wikipedia Asian Month 2020
Wikipedia Asian Month 2020

Dear Participants and Organizers,

Kindly remind you that we only collect the information for Wikipedia Asian Month postcard 15/02/2021 UTC 23:59. If you haven't filled the Google form, please fill it asap. If you already completed the form, please stay tun, wait for the postcard and tracking emails.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2021.01

Připomínka: Tým Growth se bude věnovat tvorbě funkcí pro mentory. Zapojte se!

Milí mentoři, milé mentorky,

jak jsem psal před týdnem a kouskem, jednou z částí nováčkovského rozhraní se stal mentorský modul. Někteří členové komunity vyjádřili svou prosbu o zavedení nástěnky pro mentory, kde by mohli sledovat aktivitu „svých“ nováčků. Tým Growth se těmto prosbám rozhodl vyhovět, a mentorům vytvořit funkce, které by jim jejich práci usnadnily.

Aby designérka při návrhu těchto funkcí lépe pochopila, s jakými potížemi se mentoři potkávají, a jakou konkrétní pomoc by uvítali, chtěla by si s nimi pohovořit z očí do očí, prostřednictvím videokonference. Bohužel se zatím neozvalo dostatečné množství mentorů – rád bych proto tuto zprávou připomenul existenci této možnosti, a požádal ty, kteří doposud váhají, aby se rovněž zapsali, a pomohli nám tak vytvořit co nejlepší nástroj.

Preferovali bychom, kdyby se tento rozhovor mohl uskutečnit bez nutnosti tlumočení (tj. v angličtině, němčině či ruštině). Neovládáte-li ovšem jeden z těchto jazyků na dostatečné úrovni, a přesto byste se rádi účastnili, můžeme zvážit tlumočení rozhovorů.

Máte-li zájem se zúčastnit, prosím, vyplňte nejpozději do 13. února 2021 následující formulář.

Zúčastnit se průzkumu

S pozdravem a přáním hezkého zbytku dne,
--Martin Urbanec (WMF) (diskuse) 6. 2. 2021, 01:01 (CET)Odpovědět

Otázka od uživatele 2021taksup2021: Tobiáš (jméno) (7. 2. 2021, 09:13)

Prosím dejte zpět Tobiáše na 12.9. V roce 2007 zakladatel dal toto datum, pak se nesmyslně predelalo na 2.11. Každý se řídí wikipedii i výrobci kalendářů, jinak to opravdu změnit nejde. Děkuji Vám a ještě jednou Vas moc žádám. Ani příručky o jménech nejsou zcela jednotné.

BAUEROVÁ, Anna. Tisíc jmen v kalendáři. Praha: Šulc a spol., 1992.: 2. listopadu Památka zesnulých; Tobiáš BAUER, Jan. Velká kniha o jménech. Praha: Regia, 2003.: Tobiáš - jméno hebrejského původu vzniklé z Towijjáh, což se dá vyložit jako "bůh dobrotivý" nebo "mým dobrem je bůh". V domáckých podobách tohoto jména mají svůj původ některá příjmení jako Dobeš nebo Dobiáš. Tobiáš má svátek 12. září.

RAMEŠ, Václav. Po kom se jmenujeme? Encyklopedie křestních jmen. Praha: Libri, 2003.: Tobiáš 13. září - jména starého českého kalendáře nejčastěji užívaná v 19. a na počátku 20. století (data u jmen uvedená jsou již mnohdy neplatná); 13. června - svátek mají Antonín a Tobiáš Nejznámější a nejpovolanější osoba, soudní znalkyně v oblasti jmen, povolování jmen, je Miloslava Knappová, která v nejnovější příručce o jménech KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? Obsahuje na 14000 podob jmen českých a cizojazyčných. Původ, význam, pravopis, výskyt a obliba, kalendář. Informace o jménech afrických a asijských. Praha: Academia, 2010. uvádí: Tobiáš, jméno hebrejského původu...v překladech bibli se objevuje i tvar Tobijáš. Domácké podoby: Tobeš, Tobík, Toby, Tobiášek ap....Různá podoba tohoto jména se vyskytuje ve většině jazyků. --2021taksup2021 (diskuse) 7. 2. 2021, 09:13 (CET)Odpovědět

Otázka od wikipedisty Danveprek (8. 2. 2021, 10:07)

Ahoj. Potřebuji poradit. Vytvořil jsme svůj první článek a potřebuji jej urgentně upravit. Dále možná nesplňuji podmínky významnosti. Jakým způsobem mohu uvést například zdroje, články či reportáže?

Díky Dan Vepřek --Danveprek (diskuse) 8. 2. 2021, 10:07 (CET)Odpovědět

@Danveprek: Dobrý den. Předpokládám, že máte na mysli článek Staroměstská máslová trubička, který jste založil patrně Vy pod IP adresou. Aby zde mohl být článek ponechán, je potřeba jej co nejdříve upravit do přijatelné podoby a doložit tzv. encyklopedickou významnost. Vyřešit je potřeba oba tyto problémy. Významnost doložíte uvedením alespoň dvou nezávislých netriviálních a věrohodných zdrojů (co to znamená naleznete na tomto odkaze: WP:2NNVZ). Stačí jej vložit do článku do nové sekce Externí odkazy na konci článku. Narážím tady však na problém. Patrně se nejedná o článek o jídle samotném, ale o produktu jedné konkrétní společnosti. Kolega článek označil k urgentní úpravě z důvodu propagačního charakteru. Doporučuji si přečíst stránky Wikipedie:Encyklopedický styl a Wikipedie:Nezaujatý úhel pohledu a pokusit se článek podle toho upravit. V případě dalších dotazů se klidně ptejte. S pozdravem, --Robins7 (diskuse) 8. 2. 2021, 13:36 (CET)Odpovědět

Rafting vývoj a sport

Dobrý den,

stále se vracím k neuveřejněnému přehledu závodního raftingu, o který jsem se snažil v říjnu a listopadu 2020. Ovšem jak mám ještě dál článek upravit je mi záhadou.

(Stanislav Hájek (diskuse) 8. 2. 2021, 12:55 (CET))HájekOdpovědět

@Stanislav Hájek: Dobrý den. Předpokládám, že se jedná o tento problém: Do článku Rafting jste přidával text, který byl zkopírovaný z jiných webových stránek a byl proto odstraněn. Pokud jste autorem přímo Vy, nebo vám dal autor svolení text použít, a chcete jej použít na Wikipedii, odešlete svolení týmu OTRS. Nápovědu naleznete na stránce Nápověda:Svolení autora. Je však důležité zkopírovaný text (pokud to samozřejmě OTRS schválí) upravit do encyklopedické podoby. V případě dalších dotazů se klidně ptejte. S pozdravem, --Robins7 (diskuse) 8. 2. 2021, 13:45 (CET)Odpovědět
Ještě jsem se podíval do vaší minulé otázky, kde jste mi psal, že jste svolení již do OTRS odeslal a bylo schváleno. Pokud je to pravda, tak v tomto případě už Vám já nemůžu pomoci, neboť s tímto nemám zkušenosti. Dovolím si Vás však odkázat na kolegu @Janbery:, který by mohl vědět víc. S pozdravem, --Robins7 (diskuse) 8. 2. 2021, 13:51 (CET)Odpovědět
Dobrý den, tím vším už jsem se prokousal. Původní znění jsem celé přepsal, svolení jsem odeslal a dostal kladnou odpověď. Doplnil jsem všechny odkazy na zdroje - jsou veřejně přístupné na webech, odstranil jsem odkazy na můj vlastní archiv. Takže z mého pohledu jsem udělal vše, co bylo požadováno. Nikdo jiný z oblasti závodního raftingu nic podobného nepublikoval. Co to je úprava do encyklopedické podoby jsem bohužel nepochopil. I tak děkuji
Zdravím
Hájek --Stanislav Hájek (diskuse) 8. 2. 2021, 14:29 (CET)Odpovědět
@Stanislav Hájek: Dobrý den, potvrzení opravdu dorazilo, text tedy můžete použít. Problém je ale ve stylu textu, mel by být upraven do encyklopedické podoby. Váš příspěvek je dostupný v historii článku, tudíž text nemusíte tvořit od začátku znovu. S pozdravem, --janbery (diskuse) 8. 2. 2021, 17:27 (CET)Odpovědět

Wikikytička

@Patrik L.: Ahoj, děkuji moc! Věřím, že to není poslední Dobrý článek z této oblasti… :-) --Robins7 (diskuse) 9. 2. 2021, 13:46 (CET)Odpovědět

Otázka od wikipedisty M.Tydla (22. 2. 2021, 12:10)

Dobrý den, Jsme fotbalový klub a rádi bychom umístili jednoduchý odkaz na náš klub. typu: https://cs.wikipedia.org/wiki/FK_%C3%9Ast%C3%AD_nad_Labem můžeme požádat o pomoc ? děkuji M.Tyl fkjuniordecin@volny.cz --M.Tydla (diskuse) 22. 2. 2021, 12:10 (CET)Odpovědět

Otázka od wikipedisty Haferník (3. 3. 2021, 01:22)

Pane edditore,zajímám se o nynější stav světa.Ze jména o ten koronavirus.Mám 65 let a jistě je to věk kdy už jsou v žití nějaké skušenosti.Kdysi,jak člověk vstoupil do zdravotnických institucí a jinde byl desinfekční prostředek chloramín.Po čase se od něho ustopupilo a nyní jsou desinfekce bezchlorové.Možná že ty vírusy povšechně stratily schopnost na tyto bezchlorové desinfekce reagovat.Tedy jsou rezistentní.Tedy, myslím si že by bylo načase se pokusit obnovit desinfekce z přísadou chloru.Tedy kdysi,chloramín.Je možné,že jak byl v desinfekcích chloramín tak nebyl důvod aby bylo tolik virusu v ovzduší,neb i ten odér likvidoval různé vírusy a bakterie v ovzduší.Dale zapomělo se na jednu věc.Důsledná desinfekce všeho z čím přichází člověk do styku.Tedy je tu turismus a mezinárodní letecká přeprava,cargo a pozemní.Tedy obrátka zboží ale i silniční kamionová doprava,kontejnery a lidský činitel.Prostě zapomělo se desinfikovat vše co slouží člověku,ne jen obydlí a veřejný prostor ale vše co přichází cestou zboží z různých části světa.Prostě chybí mi desinfekce jak když to zboží příjde kdekoliv do světových přístavů ale i letecká přeprava,Desinfekce vně i uvnitř.Prostě kdyby se důsledně desinfikovalo tak by jistě ten kovid stratil sílu a přestal by se množit a mutovat.Ale chce to změnu v desinfekcích,znovu se poohlédnout a zařadit do desinfekcí zapomenutý chlor jako složku desinfekčních prostředků.Sám jsem měl kovid,vím o čem mluvím.Měl jsem ještě zásoby chloramínu ale ten došel.Domnívám se že kdybych ho měl tak asi ten kovid nemám.Prostá otázka pro ty kteří tomu rozumí.Jak by zareagoval ten kovid a mutace na chloramín a desinfekce z obsahem chloru.Ví to někdo.Zdravím vás z Morávky v Beskydech. --Haferník (diskuse) 3. 3. 2021, 01:22 (CET)Odpovědět