Zemědělec: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Editace uživatele 89.177.39.69 (diskuse) vráceny do předchozího stavu, jehož autorem je JAnDbot
značka: rychlé vrácení zpět
Řádek 7: Řádek 7:
Naproti tomu '''rolník''' označuje spíše sociální status. Je odvozeno od slova "role" (pole) a obecně označuje lidi, kteří pracují na [[venkov]]ě.
Naproti tomu '''rolník''' označuje spíše sociální status. Je odvozeno od slova "role" (pole) a obecně označuje lidi, kteří pracují na [[venkov]]ě.


Hlavním [[úkol]]em zemědělce je vyrábět zemědělské produkty, např. [[Potravina|potraviny]] rostlinného i živočišného původu. Vedle toho zemědělci vyrábí i různé [[suroviny]] pro [[průmysl]]ovou výrobu (rostlinná vlákna, rostlinný [[olej]], [[bioplyn]] apod.)
Hlavním [[úkol]]em zemědělce je vyrábět zemědělské produkty, např. [[Potravina|potraviny]] rostlinného i živočišného původu. Vedle toho zemědělci vyrábí i různé [[suroviny]] pro [[průmysl]]ovou výrobu (rostlinná vlákna, rostlinný [[olej]], [[bioplyn]] kukuřice apod.)


== Hlavní oblasti ==
== Hlavní oblasti ==

Verze z 17. 2. 2020, 19:40

Žena pracující v zemědělství

Zemědělec nebo rolník je pracovník v zemědělství. Jeho úkolem je vyrábět zemědělské produkty.

Zemědělec je obecné označení pro povolání. Výraz je vytvořen ze dvou slov země (ve smyslu půda) a obdělávat (zemi dělat).

Naproti tomu rolník označuje spíše sociální status. Je odvozeno od slova "role" (pole) a obecně označuje lidi, kteří pracují na venkově.

Hlavním úkolem zemědělce je vyrábět zemědělské produkty, např. potraviny rostlinného i živočišného původu. Vedle toho zemědělci vyrábí i různé suroviny pro průmyslovou výrobu (rostlinná vlákna, rostlinný olej, bioplyn kukuřice apod.)

Hlavní oblasti

Související články

Externí odkazy