Gramorevue: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Alfi51 (diskuse | příspěvky)
m typo
Alfi51 (diskuse | příspěvky)
m odkaz
Řádek 2: Řádek 2:
'''Gramorevue''' (časopis)
'''Gramorevue''' (časopis)


V roce 1965 Supraphon začal vydávat hudební měsíčník "Gramorevue". Časopis měl novinový formát: 359mm x 505mm a na 16 stránkách se psalo nejen o populární hudbě, ale i o vážné hudbě a jazzu. Časopis obsahoval rozhovory s umělci, recenze a avíza na nové desky Supraphonu, ale i Pantonu a později i slovenského Opusu. V redakci "Gramorevue" se postupně vystřídalo velké množství respektovaných publicistů – například v sedmdesátých až devadesátých letech dvacátého století to byli: [[Jiří Černý (hudební kritik)|Jiří Černý]], Josef Vlček, Petr Žantovský, Olga Šotolová, [[Vojtěch Lindaur]], [[Ondřej Konrád]], Jitka Švarcová, Emilian Hörbinger. Vydávání měsíčníku Gramorevue pod Supraphonem skončilo v roce 1992.
V roce 1965 Supraphon začal vydávat hudební měsíčník "Gramorevue". Časopis měl novinový formát: 359mm x 505mm a na 16 stránkách se psalo nejen o populární hudbě, ale i o vážné hudbě a jazzu. Časopis obsahoval rozhovory s umělci, recenze a avíza na nové desky Supraphonu, ale i Pantonu a později i slovenského Opusu. V redakci "Gramorevue" se postupně vystřídalo velké množství respektovaných publicistů – například v sedmdesátých až devadesátých letech dvacátého století to byli: [[Jiří Černý (hudební kritik)|Jiří Černý]], Josef Vlček, [[Petr Žantovský]], Olga Šotolová, [[Vojtěch Lindaur]], [[Ondřej Konrád]], Jitka Švarcová, Emilian Hörbinger. Vydávání měsíčníku Gramorevue pod Supraphonem skončilo v roce 1992.





Verze z 28. 1. 2020, 01:23

Gramorevue (časopis)

V roce 1965 Supraphon začal vydávat hudební měsíčník "Gramorevue". Časopis měl novinový formát: 359mm x 505mm a na 16 stránkách se psalo nejen o populární hudbě, ale i o vážné hudbě a jazzu. Časopis obsahoval rozhovory s umělci, recenze a avíza na nové desky Supraphonu, ale i Pantonu a později i slovenského Opusu. V redakci "Gramorevue" se postupně vystřídalo velké množství respektovaných publicistů – například v sedmdesátých až devadesátých letech dvacátého století to byli: Jiří Černý, Josef Vlček, Petr Žantovský, Olga Šotolová, Vojtěch Lindaur, Ondřej Konrád, Jitka Švarcová, Emilian Hörbinger. Vydávání měsíčníku Gramorevue pod Supraphonem skončilo v roce 1992.