José Jaime Brosel Gavilá: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Agamad24 (diskuse | příspěvky)
Nová stránka: {{Infobox - křesťanský vůdce | typ = monsignore | čestný prefix = Jeho Milost | jméno = José Jaime Brosel Gavilá | čestný sufix = | titul = Kaplan Jeho Sva…
 
→‎Život: Opraven překlep a vloženy nezlomitelné mezery
značky: editace z mobilu editace z mobilního webu
Řádek 121: Řádek 121:
Narodil se 13. června] 1967 ve Valencii.
Narodil se 13. června] 1967 ve Valencii.


Roku 1992 byl vysvěcen na kněze. Ve stejný rok získal bakalářský titul z teologie na teologické fakultě ''San Vicente Ferrer'' ve Valencii a roku 1997 obdržel licenciát z teologie na teoligkcé fakultě ''San Dámaso'' v [[Madrid]]u. Poté odešel do [[Řím]]a, kde studoval na [[Papežská salesiánská univerzita|Papežské salesiánské univerzitě]], zde získal doktorát z teologie.
Roku 1992 byl vysvěcen na kněze. Ve stejný rok získal bakalářský titul z teologie na teologické fakultě ''San Vicente Ferrer'' ve Valencii a roku 1997 obdržel licenciát z teologie na teologické fakultě ''San Dámaso'' v [[Madrid]]u. Poté odešel do [[Řím]]a, kde studoval na [[Papežská salesiánská univerzita|Papežské salesiánské univerzitě]], zde získal doktorát z teologie.


Působil jako předseda Diecézní komise pro katechismus ve Valencii a jako profesor na teologické fakultě ''San Vicente Ferrer'' a v Diecézním institutu náboženských věd.
Působil jako předseda Diecézní komise pro katechismus ve Valencii, jako profesor na teologické fakultě ''San Vicente Ferrer'' a v Diecézním institutu náboženských věd.


Dne 13. října 2017 jej [[papež František]] jmenoval relátorem [[Kongregace pro blahořečení a svatořečení]].
Dne 13. října 2017 jej [[papež František]] jmenoval relátorem [[Kongregace pro blahořečení a svatořečení]].

Verze z 25. 7. 2019, 22:02

Jeho Milost
José Jaime Brosel Gavilá
Kaplan Jeho Svatosti
Relátor Kongregace pro blahořečení a svatořečení
Církevřímskokatolická
Jmenování13. října 2017
Svěcení
Kněžské svěcení1992
Osobní údaje
ZeměŠpanělskoŠpanělsko Španělsko
Datum narození13. června 1967 (56 let)
Místo narozeníValencie, ŠpanělskoŠpanělsko Španělsko
Národnostšpanělská
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Mons. José Jaime Brosel Gavilá (* 13. června 1967, Valencie) je španělský římskokatolický kněz a relátor Kongregace pro blahořečení a svatořečení.

Život

Narodil se 13. června] 1967 ve Valencii.

Roku 1992 byl vysvěcen na kněze. Ve stejný rok získal bakalářský titul z teologie na teologické fakultě San Vicente Ferrer ve Valencii a roku 1997 obdržel licenciát z teologie na teologické fakultě San Dámaso v Madridu. Poté odešel do Říma, kde studoval na Papežské salesiánské univerzitě, zde získal doktorát z teologie.

Působil jako předseda Diecézní komise pro katechismus ve Valencii, jako profesor na teologické fakultě San Vicente Ferrer a v Diecézním institutu náboženských věd.

Dne 13. října 2017 jej papež František jmenoval relátorem Kongregace pro blahořečení a svatořečení.

Externí odkazy