Spojené státy Jónských ostrovů: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
+kat.
m linky
Řádek 1: Řádek 1:
'''Spojené státy Jónských ostrovů''' (řecky Ἡνωμένον Κράτος τῶν Ἰονίων Νήσων) byl ostrovní stát na území Jónského souostroví a britský [[protektorát]]. Existoval v letech 1815 až 1864. Vznikl na půdorysu francouzského protektorátu [[Republika sedmi ostrovů]], který po Napoleonově pádu připadl Británii. Po korunovaci [[Jiří I. Řecký|Jiřího I.]] byl postoupen Řecku.
'''Spojené státy Jónských ostrovů''' (řecky Ἡνωμένον Κράτος τῶν Ἰονίων Νήσων) byl ostrovní stát na území [[Jónské ostrovy (souostroví)|Jónského souostroví]] a britský [[protektorát]]. Existoval v letech 1815 až 1864. Vznikl na půdorysu francouzského protektorátu [[Republika sedmi ostrovů]], který po Napoleonově pádu připadl Británii. Po korunovaci [[Jiří I. Řecký|Jiřího I.]] byl postoupen [[Řecko|Řecku]].


{{Pahýl}}
{{Pahýl}}

Verze z 10. 11. 2018, 19:37

Spojené státy Jónských ostrovů (řecky Ἡνωμένον Κράτος τῶν Ἰονίων Νήσων) byl ostrovní stát na území Jónského souostroví a britský protektorát. Existoval v letech 1815 až 1864. Vznikl na půdorysu francouzského protektorátu Republika sedmi ostrovů, který po Napoleonově pádu připadl Británii. Po korunovaci Jiřího I. byl postoupen Řecku.